Biff Lindström

åhh, e trött på att göra biffar nu. imorgon har vi biff lindström både som dagens lunch och som en beställning på kvällen.  så idag fick jag göra biffar på 30 kg köttfärs... fy i helvete.. det e dubbelt så mycket som vi brukar göra. jag kan lova att d blev många biffar.  jenny, du skulle ha varit å hjälpt till!
för er som inte vet vad biff lindström är, så är det biffar med rödbetor och kapris i.
                    
ikväll åker jag med mimmi till brorsan. för annars får mimmi vara själv så mycket imorgon. denna vecka börjar jag kl 6 varje dag å imorgon har jag även kvällsjobb, så kommer sluta runt halv tio-tio nån gång. så jag kommer vara skapligt trött skulle jag gissa på. men jag hämtar mimmi efter jobbet imorrn, så hoppas att brorsan inte gått å lagt sig då:P

Kupolen

jag och mamma bestämde oss för att åka till kupolen i borlänge.. bara vart där en gång tidigare jag. men innan vi åkte, tänkte jag att jag skulle plocka bort alla mynt i väskan.. för den börja bli så tung.. å ja, d vart 400 sammanlagt, så morsan fick slantarna å jag kontanter tillbaka. nice.. 400 kr mer å shoppa för!


mamma, framme vid kupolen.

   
kupolen                                 fikade

mina köp:

vit klänning 299 kr, sjal 129 kr och brun klänning 300 kr


svarta skor me klackar 279 kr och vita gympadojjor för 199 kr.

har redan slängt mina andra dojjor, hade blivit hål i dom. så det var vanliga skor jag va ute efter idag.. å fick lite extra saker på köpet... men jag va jäkligt lugn jämfört med mamma. märks absolut vad man fått sitt shoppingberoende av!


Jobbat helg

idag åkte jag till jobbet vid 14.30 å larma av å greja. sen skulle d göras förrätt och varmrätt till 25 personer.

  • förrätt: rensteksröra på kavring
  • varmrätt: helstekt fläskfilé, potatisgratäng, varma grönsaker, murkelsås och portersås.

eva, på kontoret på läkerolfabriken som beställt. dom skulle ha det i bomhus. jag hittade som tur va... stod å fundera på om jag skulle åka in på en väg å då kom eva i bilen å pekade att jag skulle dit. så bar jag in maten å så.. å sen när jag åkte igen så mötte jag eva ännu en gång.. så då stanna vi å snacka lite snabbt.
kommer ju få veta vad dom tycker om maten, så får hoppas dom blev nöjd.
har även bilvit ganska god vän med jobb bilen som jag tycker går bra att köra nu... för d e jäkligt stor skillnad jämfört med min bil.

det va den lilla bilen som jag fick köra idag,

kom hem från jobbet vid 17.30 å visste inte vad jag skulle göra. ringde hem å hörde vad dom gjorde... å jag hade inge mat hemma... så jag åkte till åmot! haha.så nu är jag i åmot även denna helg, 3e helgen i rad. måste vara rekord nu på väldigt länge. har ju ändå ingen å va med i gävle å stefan har jag inte träffat sen i söndags... hur d nu står till me d. vet ingenting längre. need some love!


Du är vad du äter

har aldrig haft så lite i kylen som nu... så vad gör jag? jo, jag håller på att frostar av kylen/frysen. d tar tid... så jag passa på å slänga ihop en potatisgratäng på en gång mä. å med att jag aldrig haft så lite i kylen.. menas: ja, hela barbordet e nästan fullt ändå... men  d e mest saker som inte behöver stå i kyla så mycket.
blev att tänka på "du är vad du äter", för sånt som är på bordet kanske inte e jättenyttigt... min last... ja, har 12 st lättdryck i kylen.. haha! dessutom e programmet på tv nu.. men blir lite inspirerad ändå när man tittar på det.
tror att jag skullle behöva vara med i det programmet.
        
imorgon ska jag jobba... förrätt och varmrätt till 25 personer å sen köra det till nån kvarterslokal i bomhus. jag jobbar själv, eftersom dom andra e bortresta.
men d gör inget.. har ändå ingen å va med.

Våffeldagen


idag är det våffeldagen, så strax ska d ätas våfflor med jordgubbar och hallon... kanske lite glass till oxå. när man väl äter onyttigt kan man väl gö d rejält?

har nyss vart och lämnat in bilen, så imorrn blir d till att gå till jobbet... hoppas d inte e lika kallt som d va imorse.. 13 minus.. hua.
å jag tycker synd om pappa.. han berätta nyss att dom ska varsla igen på hans jobb. dom har haft krismöte och några till kommer att sparkas.. å dom som blir kvar kommer att få jobba 80-90 %. så då blire att dom bara kommer va ca 8 kvar i verkstan.. helt sjukt ju! minns inte ens hur många som slutat.. kan d va runt 40?
fy faan.. hatar dessa tider!

Kontrakt

Igår efter jobbet var jag och skrev kontrakt på gavlegårdarna. såååå skönt! han jag skrev med va skittrevlig, va lätt å snacka mä. skönt att d inte blev stelt. :P Jag flyttar 1a Juni!

Imorgon kommer pappa hit å vi ska köra bilen till bilmetro. åsså kommer han hit å hämtar bilen på torsdag. snällt som satan! köpte blommor och choklad till han i helgen.

imorgon är det våffeldagen.. undrar om man ska äta lite våfflor då då... vart nästan lite sugen nu. men får lov att vänta en dag.. d va ett tag sen jag åt våfflor nu.

Fler bilder

snodde lite bilder från Sandra... så man ser in action lite.. haha.


jag på gång med Liston runt magen


Sandra som fotograf med Zelda och jag å Liston framför


Sandra och Zelda myste i solen


jag var törstig, varmt i solen.. men väääldigt skönt!

jo jag vaknade före klockan sex i morse... så har läst tidningen å grejat lite. ja, jag förstår inte varför jag inte kan sova när jag får... pappa är oxå uppe iaf. vi som e morgonpigga å stör dom andra:P
planer för dagen då... färga håret ska jag iaf.. eller morsan ska väl gö d på mig.. hon e lagomt glad när hon får göra det med ca 3-4 veckors intervaller.
för en timme sen va d finare väder.. alltså kl sex på morgonen.. men nu har det mulnat på lite å såg i tidningen att dom lovat snö... usch...vill ha vår nu ja! men man fick ju iaf vara ute i solen lite igår...:D

Sandrakvällen

ni som både läser min å sandras blogg, kanske tycker d blir tjatigt me bilder.. MEN   Mohahaha! innan jag åkte till sandra igår kväll, så passade jag på att baka en kaka och ta med. tror d vart uppskattat;) så det vart kaffe och kaka framför tv:n.
( å nu menar jag inte mattias;)) hihi!
vi tittade på Robinson som börja, å vart irriterad över att dom började med att bilda pakter.. kan dom inte vänta med det lite? suck...


Sötnosen Sandra

                
nybakad kaka med hallon    en av sandras poser    mattias kom hem lite senare


jag fick en 32 kilos Zelda på mig. jag e bara van med kanske 2 kilos katt? haha.. vart riktigt tungt åt magen ibland.. men mysigt var det! hihi

Utflykt

åkte ju till Åmot idag.. å sandra hörde av sig å ville att jag skulle hänga med å åka skidor me hundarna å fika på vägen. lät ju jäkligt mysigt.. så jag låna alla mammas grejor.. (eftersom inte mina va fixade) sen bar det iväg...


Liston var min draghund


Zelda var Sandras draghund

          
Sandra                         jag                             bjuder på den             fikaplatsen     


Zelda var törstig

Hundarna va riktigt duktiga på att springa å det va väldigt skönt ute. fikade vid kroksjön, sen åkte vi tillbaka.
Å ikväll ska jag till sandra å kolla på robinson å snacka skit. skojsigt värre!Planer

Själklart vakna jag kl sju som vanligt när jag e ledig. jag vet intesist jag sov längre än till sju... det e evigheter sen. kroppen har ställt in sig på att gå upp tidigt. stefan ligger och sover än. jag ska snart hoppa in i duschen.
har iaf gjort upp lite planer för dagen:

  • åka och titta vart gavlegårdarna ligger.. eftersom att jag ska skriva kontrakt på måndag. ( ja, jag har glömt)
  • åka och tanka bilen
  • åka till jysk och titta om dom fått in "mina" balkongmöbler
  • handla lite mat och hårfärg
  • skjutsa stefan till sandviken
  • jag å mimmi åka till åmot å hälsa på. som en liten surprise. dom vet inget. tror mamma e hemma själv.

då har jag att göra ett tag framöver idag. känns skönt att ha lite planer. lär ju åka lite bil nu, när jag ska lämna in den i veckan som kommer. ska ju även jobba nästa lördag. så jag hoppas få ha jobb bilen då.

undrar om d börjat kommit upp blommor än?


Snart helg

       

igår va jag, brorsan å stefan å bowla en sväng.. jag va inte på topp... va bara mittenserien som va godkänd, som jag vann... men nä. känner mig inte på topp direkt.. men d va jämnt i toppen. skoj va d iaf.

undrar va man ska gö i helgen då.. hoppas att det e fint väder... lite deprimerande å va inne på jobbet nu när d e fint väder.. så jag dör om det e fult när det e helg. riktig vårkänsla när backen börjar bli fri från snö.  åh.. längtar verkligen till sommarn nu. flytta, flytta, flytta.... men jag tror ingen vill komma på inflyttningsfest hos mig... så skippar väl kanske den. men ja, e en stund kvar.

Mer varsel

nu har varslet nått även godisfabriken. dom är 160 st på golvet.. å 40 st ska gå.. d e rätt mycket det! detta kommer ju även påverka oss lite, eftersom dom kommer och äter i våran matsal. dom hade krismöte idag å får nog veta på fredag vilka som ska gå. tur man inte e i den sitsen just nu iaf...
ja, dom ska börja inrikta sig på bara ahlgrens bilar och läkerol lät det som. alltså ta bort alla svampar, djungelvrål, brio, båtar.. osv.
tuffa tider just nu. lider med alla som blir av med jobben..
                            

Service

Pappa har bokat tid för service på min bil nästa vecka på torsdag 26e. å det e inget fel på bilen, meeeen. det e en sånn service där mycket ska bytas... skulle kosta över 10 000 kr. väääldigt roligt.
meeeen... man har ju en snäll pappa. pappa ska betala 10 000 å sen ska jag få betala allt utöver det va det nu blir.
å anledningen: brorsan har lite pengar.... eftersom han inte har jobb. dom ville ge han pengar.. å nu fick dom ju en anledning att ge mig med.. därför blev det som d blev..
för råd skulle ja ha haft. dom sa att jag inte skulle ha råd med möbler om jag betala servicen... jag sa joo. men dom ville verkligen betala... just för att brorsan skulle få pengar..
varför inte ge han pengar... å sen skita i mig?
ja, det e bara å tacka å ta emot iaf... <3

ge och ta heter d.. så jag ska göra nått snällt tillbaka.

hemlisen

ja, idag hade jag lovat å berätta min hemlis... meeeen. sandra, slå inte ihjäl mig nu.
jag måste citera nu "på måndag får jag troligen reda på en intressant sak, men det e en hemlis än så länge. "
alltså troligen... ch tyvärr... till allas besvikenhet.. nej, jag vet själv inte hur det är med den där hemlisen... så jag vill inte säga nått... haha! men då får ni va nyfiken ett tag till.. kul va?

å en annan sak... jag har börjat få hemska mardrömmar. sen det där bråket var för över en vecka sen... mer än hälften av mina drömmar handlar om samma sak. att folk försöker döda mig, å inte vilka som helst.. utan alla som var med på festen. hmm, eller inte mats faktiskt. men alla andra e med å försöker döda mig på nätterna.. inget jag tycker är speciellt roligt... men nått måste ju det betyda.. för jag har då aldrig drömt samma saker förr om nära å kära. jag vill vakna upp ur den hemska mardrömmen jag lever i just nu.


Fin vinterdag

ååhh,, underbart väder alltså. suttit ute i 3 timmar nu på förmiddagen... nu är man alldeles bländad av solen. jenny är påväg hit och ska hämta en påse med kläder som jag plockat ihop till henne. känns som en riktigt bra dag.


finväder och mimmi sitter på skaren.
       
Baloo                           Mimmi                        Zorro
       
Baloo                          Zorro                          jag


varm oboy... kunde ju inte bli bättre!  

Sola

jäkligt fint väder ute i Åmot idag. jag va dock inte ute så mycket... men katterna satt ute och solade på bron. fick dock ingen bild på Baloo.

Zorro "the king"


Prinsessan Mimmi

Blir en lugn kväll i Åmot. framför tvn å titta på melodifestival å äta massa snacks...
jag som kallas för tjockisen nu här hemma, lär väl leva upp till mitt rykte.

Plankstek

idag vart det plankstek till middag. mumma! bara jag å pappa som åt upp.. :P

moset på

       
sen kött                         tomat                                  & sås

jäklarns gött va d iaf! första gången jag åt plankstek faktiskt :D


Fredag den 13e

ja, har inte hänt nå olyckor än... peppar peppar. just nu är stefan och köper pizza till oss. för mig blire en kebabpizza som e halvinbakad me kebabsås.. mumma.. hoppas jag:P
imorgon åker jag å mimmi till åmot och stannar där till söndag. så får hon leka av sig lite.
imorgon är det ju även final i melodifestivalen. jag förstår verkligen inte hur folk kan tycka Caroline af Ugglas är bra... det låter ju hemskt!!!! eller är d bara jag som inte förstår mig på musik? näee.. hemskt låter det! om hon vinner.... då ja... skämmas mindre skulle man inte kunna göra för sverige.

balkongmöbler

ja, nu kommer jag ju få en balkong att inreda oxå. frågan är om man ska kosta på sig mycket eller lite. jag vill ha en riktig mysig balkong. för det första, skulle jag kanske få köpa deras trall som dom satt på balkongen, i trä.. fint va d.
å nu har jag tittat på lite grejer på jysk.. som jag e sugen att åka och titta på.

dom här tyckte jag var fina... 3000 kr för hela setet.

är det värt att lägga ut så mycke pengar?


och den här blomkrukan va mysig.. för bara 129 kr. jag vill ha massa blommor och mys på min balkong!
så sammanlagt me allt till balkongen kanske det blir 5000 kr... men ska man kosta på så mycket? hur skulle ni göra?


Coolt

                      

hittade en häftig bild, visste inte att d kunde bli sådär... jag skulle fan bli rädd om jag såg en fot, hand eller huvud sådär. haha! lite läskigt ändå sånt där... nått levande som rör sig i en.


Blickar framåt...

Tänk, om en månad är det påsk... shit.. tiden går ruggigt fort! man blir ju nästan rädd...
sitter å tänker på påsken lite... frossa i mat å godis. vilka tider! åhh, blir ju så man längtar lite. + att man eventuellt får vara lite ledig. kan ju inte bli bättre!
åhh, va hungrig jag blir.

undrar om man får något påskägg i år.. hihi!
åhhh, nu vill jag shoppa möbler oxå... är så mycket som jag vill, men inte kan just nu. på måndag får jag troligen reda på en intressant sak, men det e en hemlis än så länge. :P

Jobbsnack

som på många andra ställen i dagsläget, ser ekonomin i företaget inte strålande ut. har till och med snackats om konkan om d går riktigt illa i framtiden, vilket vi inte hoppas.
å dom vill inte bli av med mig heller, jag fråga om jag skulle söka nått sommarjobb, men dom vill inte släppa mig. så vi ska försöka ordna med semestrarna så att bara 2 personer jobbar under en 5veckorsperiod. å bara halvtid.
å pengarna, ja dom kommer in, men kanske inte på det sätt som jag hoppats.. men för företagets bästa. så jag får se hur d går med den saken för min del.
när ska man ta semester då? å hur länge? min e ju obetald... skitjobbigt å tänka på allt... blir även lite stressad eftersom min hyra kommer bli mer än dubbelt så dyr som nu...
ja.... verkar som ingenting går i min väg... (förutom att jag fick lägenheten)

Cannelloni

tog mig i kragen å tänkte göra riktig mat hemma till mig själv en dag.. å leta i kylen å göra nått, innan dom skulle krypa ut av sig själv. å resultatet blev lyckat.  dock kanske inte alla som hittar sånna saker i kylen hemma. men det e tur att man impulsshoppar väldigt ofta.. haha!
så på menyn vart det:
Cannelloni fylld med bacon, tomat, lök, champinjoner och fetaost.. gratinerat med grädde och ost.  å för inte vet hur man gör cannellloni.. det är färska lasagneplattor som man rullar in fyllning i, och har i ugnen.
första gången jag testa det. å ja.. inte alla som brukar hitta färska lasagneplattor i kylen.. men ja... jag å mina impulser!

Min prinsessa


Ni anar inte hur man kan älska nån så mycket. Min prinsessa gör mig lycklig å gör att jag inte känner mig ensam i mörkret.  <3


Deprimerad

är i en jobbig period nu å vill bara va för mig själv. men nu kan det bara bli bättre! vill flytta mer än nånsin.

Älskar dig!

idag, för precis ett år sen. då hade jag blinddate på heartbreak. det va jocke som fixa det, som både jag och stefan känner. så det är precis ett år sen vi sågs för första gången.:D  å det ångrar jag inte!
jag hade inga förväntningar då, å det va nog det som gjorde att det gick så bra. idag firar vi även 11 månader tillsammans.

Jag älskar dig stefan!


håll käften!

ni har visat att jag inte betyder nått för er,, nu förväntar jag mig ingenting! ni kan dra åt hevlete! det var bara en som brydde sig å det va mats.... å sen då? stefan kom till min räddning...! jag hoppas att ni kommer skita i mig i fortsättningen å bry er åt allt annat iställe, vafffan kan jag betyda?
sandra jag önska du vore här nu, har aldrig vart så ledsen. å jag önska allt vore ogjort,
hör aldrig av eri igen!

Kontrakt!

jaaaa! hade fått mail idag av gavlegårdarna. så jag ringde dit, till en mattias.. så nu ska jag skriva kontrakt den 23e mars:D va kuuuul! (banandansen)
nu kommer man va på bra humör ikväll känns det som! partay!
få se vikken tid man börjar.. mats skulle tydligen jobba till kl 19.. men jag börjar väl innan d tror jag väl:D

hade tänkt ha den här outfiten.. får kanske se bilder i stylad version:P


Smoothie

min kvällsmat idag: smoothie med choklad och banan. mumma!
å ja, jag e inte så taggad på att göra riktig mat när inte stefan är här. inte roligt, dessutom är det inte så kul att laga till sig själv, när man har lagat mat hela dagen.
å mimmi har ätit upp alla mina räkor.. hihi. köpte en burk me färska räkor, men dom ville hon ha. så jag lär väl köpa nya.
ska man handla imorrn eller fredag tro,, lär fylla på mitt fruktfat. har bara 2 bananer å 1 granatäpple kvar.  å lär ju ha lite ingredienser till drinkar. maja ska vi va hos dig?

choklad och banansmak

Fredagsplaner

hoppas det blir som det e tänkt på fredag. dvs. jag, maja å mats + sprit. haha
nån mer får väl komma om dom vill mä.. men jag dricker endast om mats kommer, för annars skulle han inte komma. hade ju tänkt varit nykter.. men jag får väl ställa upp då.
hade nog tänkt ha min nya vita skjortklänning, svarta skärpet och svarta strumpbyxor, å stövlar.. nice!
stefan ska till interpol å så med jobbarkompisar.. så kommer nog träffa på han en sväng ute med.
mats, du får inte ångra dig nu!

sugen på å gö massa drinkar med frukt och bär i. mumma!

Varsla

Nu har dom varslat på pappas jobb för andra gången. Atlings i ockelbo, pappa fick behålla jobbet... puh.. nu är dom bara ungefär 20 kvar.... shit va lite. tror det är över 40 eller nå som fått gått sammanlagt.
Dåliga tider nu, tycker synd om alla som blir av med jobbet. Är bara å hoppas att man får va kvar själv.. e ju inte prat om nå annat.. men plötsligt händer d kanske.
vet att pappa varit så nervös dom här månaderna.. å hoppas verkligen att dom inte behöver varsla ännu mer.. å att det kanske vänder snart.

Pappa i solstolen, jag i bakgrunden. jenny, skratta inte nu för att vi är vit:D

Desperate

äääntligen! imorgon börjar desperate housewives! som man har längtat... jag minns dock inte hur d sluta.. kommer nån ihåg? nu har man nått å se fram emot på tisdagar. :)

imponerad

oj, va imponerad man är av björn nu. han har inte kunnat tränat som han skulle i vinter, pga operation. åsså åker han så himla bra ändå. 9 mil på 4 timmar å 55 minuter. shit lixom. hade startnr 2121 och hamna på plats 370 i målgång. grattis lär man ju säga!
 Placeringar i loppet:
Sälen |Smågan |Mångsbodarna |Risberg |Evertsberg
2121      803           706                      583           504

Oxberg |   Hökberg |   Eldris |   Mora
     
  451         420                 393      370


Vasaloppet

Snart börjar vasaloppet för år 2009. och även i år så åker kusin Björn, nr 2121.. led 2. trodde inte han skulle åka eftersom han nyss opererats, men han är en kämpe!
nu sitter man bänkad framför tv:n och ska även följa honom via internet.. eftersom d gått så bra för han förr, men han varit tvungen att bryta.trist, hoppas att han kommer i mål idag å att han inte känner av nått.
hör av mig mer om resultat.

nån gång ska jag oxå åka vasaloppet!