Aldrig mer

är ju sjuk å fick gå hem från jobbet lite tidigare igår, så jag skulle orka med firmafesten med leaf. så jag proppa i mig värktabletter, + att jag åt pencilin för borelian. det va ingen bra kombo med massa sprit. men satan va kul jag hade. å satan va jag å maria dansa med alla:D haha. vi försökte få lite torrbollar å släppa loss.mmm. fattar inte hur jag kunna dansa hela kvällen. för när jag gick hem (från gasklockorna) ringde jag till calle så han fick möta mig. ja, han fick bokstavligt bära mig uppför trapporna. har nog aldrig vart så borta. å hade tydligen sagt massa konstiga å roliga saker. så hoppas jag inte skämde bort mig helt för alla på festen.
först när vi kom till festen fick vi champagne å jag å maria snodde åt oss tre glas. sen va d bordsplacering. jag hamna vid ett rätt roligt bord... fan va alla stötte på en igår då..haha. va ju mer killar än tjejer med så.
åsså börja bandet spela å sen dess va man typ på dansgolvet. å man fick biljetter till baren. 2 vinkort å ett absint. så det va jäkligt bra ordnat. leaf firade 100 år å vi va typ 150 pers där tror jag.
så idag då? joo, legat å spytt hela dagen. har precis kommit lite på benen å fått behålla d jag ätit. är inte värt å bli såhär. ALDRIG mer dricka. d har ni aldrig hört va?


Gardiner

märkt att d handlat om väldigt mycket jul på min blogg på sistone. men d e ju inte så många som läser min blogg, så ni få.. får nog allt stå ut med det lite. (sorry micke;) )
har beställt lite gardiner på jotex. älskar å köpa nya saker till lägenheten. blir så hemtrevligt här tycker jag. köpte iaf ett par gardiner till vardagsrummet och ett par till köket. med matchande tabletter. vart strax över 500 kr. så billigt å bra vart det:) har redan gardiner till dom andra rummen, så i jul blire rött i varje rum alltså. wow vad seriös man är.

dom planerade gardinerna till vardagsrummet

Jultallrikar

Årets första jultallrikar vart tidigt i år. man har dock inte så mycke julkänsla när det regnar ute. men men:D ja, nu kommer d väl bara flyta på med julmaten i 2 månader till. tro inte att jag kommer va trött på d sen. den som bjuder på julmat efter nyår... spyr jag nog på. (kanske?)
så idag griljerade man sin första julskinka för i år. så luktade jul i köket gjorde det iaf.


Lördag

ja, idag vart d lite shopping. började med att åka till rusta, där vi köpte mest julsaker. köpte dock inte glitter. men det e ju ett tag kvar tills man ska sätta upp julgranen;)
åkte sen vidare till köpis. där jag köpte ett par skor:D jag som redan har så några menar jag. men det va ett par låga vinterskor. stövlar, med lite ludd på uppe vid kanten. till calle köpte jag två t-shirts åsså köpte han en vinterjacka. så lite kosingar har man gjort av med ändå. kollade runt lite på hus när vi åkte hem.
å idag vart d tacos till middag. mycket mumsigt. men vad proppmätt man blir. få se om d blir å smutta på starkvinsglögg ikväll, den va ju skitstark ju.. 21 %.


Morgonpigg

ja, sällan man vaknar tidigt då när man e ledig. nu sitter både jag å calle vid en dator efter ha vart vaken ett tag. har nyss tagit min pencilin, som e jäkligt svår å komma ihåg tycker jag, mår inte särskillt bra av den heller.
igår va vi på churchstreet och åt, jäkligt gott! jag åt grillspett med lite olika såser och dollarchips. sen gick vi å hyrde 3 filmer å tittade på en. sen sov jag så gott så i soffan, helt slut va jag. kl nio kanske?
idag blire shopping (har calle lovat). lyckades få han å köpa ett par skor igår. idag ska vi hitta en jacka till han. om det blir nå kläder till mig är ju det bra med:P ska iaf till köpis, åsså till rusta. där vi ska handla lite julsaker är d tänkt. (julgranstillbehör) så glad att man ska ha en egen julgran i år. mysfaktor nr 1.



bästa skolmaten

Perslundaskolan i ockelbo har utsetts till en av sveriges bästa skolmat. det är väl lite roligt, e ju dessutom två åmotare som e kockar;) mamma e med på bild, därför jag lägger ut dom här. (civilklädd i klänning)




Pencilin

va till hälsocentralen idag å träffade en läkare. gick väldigt snabbt... pratade, sen tittade han på mitt ben.. tog inga tester eller nått. å sen skrev han ut ett recept på pencilin. jäklar va lätt d är nuförtiden å få ut recept.
Pencilin för borelia, sen så ska jag ha på asolsprit på benet å greja varje dag... pencilinet ska jag äta 3 ggr och dagen i 10 dagar. hoppas förfan jag blir bättre nu... vill kunna va vaken längre än till sju om kvällarna... då jag nu vart helt utslagen sista tiden.
måste ta tabletterna 1 timmer före jag äter eller 2 timmar efter... blir nog rätt svårt. eftersom jag lär provsmaka maten på morgonen.. men jag får väl sätta klockan tidigare. eller ta tabletterna när calle går upp. han får väl mata mig med dom när jag sover:D för jag e rätt döende vid den tiden:P
nu får jag hoppas att jag slipper å må dåligt i stort sett hela tiden.


Hälsocentralen

imorgon ska jag till hälsocentralen. hade skickat ett mail om dom om mitt "tillstånd" och dom ringde upp mig idag, så jag får komma dit imorrn. ska bli testad för borelia.
hade för ca 2 mån en fästing på benet. som jag bara röck bort, för jag vart så rädd.. sen va det inge mer med det. sen för ca en månad sen svullna benet upp där, men försvann på 2 dagar. happ tänkte jag. nu efter ytterligare en månad så hände samma sak på samma ställe. då börjar man ju undra.
å har mått väldigt dåligt mot slutet, trötthet, illamående, ont i magen, huve.. osv. å alla sånna saker e även tecken på borelia. men det e ju så vanliga saker, att d kan va precis vad som helst. jag tror inte på borelia, för jag känner mig inte dödssjuk. å borelia e ju ganska livshotande.men men, kan va skönt å kanske få veta vad det är. för jag känner ju att min kropp inte mår som den ska.


Målare





finfina målare..idag har vi kommit en bit på vägen. målat väggarna en gång, men dom måste målas en gång till. en liten miss bara. spacklade ju igår, men hade missat en plugg i väggen som vi lära spackla idag, så en vägg e omålad. så det blir väl klart nästa helg om vi tar oss i kragen å gör klart d helt enkelt. tycker d va en fin ljus beige färg. kanske ska sadla om sig till målare.. man börjar ju få in snittsen på d här nu;)


Målat

dagen började med god frukost. sen drog vi till K-rauta å handla lite spackel och maskeringstejp. vidare till calle å satte igång. va meningen att vi skulle börja igår... men det vart tidig kväller iställe. som det blivit nästan hela veckan då jag somnat vid sju.
calle spackla lite på väggarna och målade taket. medans jag tejpade på golvet å målade listerna. vart väl inte d bästa kanske. men men:D tur man inte ska bo där;)
vidare å skynda oss hem å duscha. sen direkt iväg till calles mamma. där vi skulle fika. bullar å kaffe. å hon va riktigt trevlig.:) stanna inte så länge, för vi skulle hem å tvätta.
invigde tvättstugan här. 4 maskiner å man har två timmar på sig, nu hänger d tvätt i hela lägenheten.
gjorde även lite käk. kyckling med fetaosttäcke, rostade rotfrukter, pepparsås å grönsallad. rätt nyttigt kändes det mä:P


Färska örter

ja, mina örter på balkongen e död nu efter kylan. så nu har jag köpt nytt. men denna gången ska dom få vara i två krukor i köket på diskbänken. mycket fint:D så himla fräscht med lite örter!
denna gången blev det: mejram, oregano, timjan, basilika, dragon och persilja. hoppas dom överlever. persiljan såg dock lite slak ut.. men den kanske bara behövde vatten, kan man hoppas.
knäpper aldrig kort med kameran på mobilen längre, fy mig.


Tapperwearparty

har nyss kommit hem från ett tapperwearparty som ägde rum i hedvidgs trädgård. riktigt mysigt va det där med ett litet café. va dit med helena, monkan, emily, kattis å hennes barn. å jag va det enda som inte handla av oss, riktigt duktig. kände att jag inte hade plats för nya köksgrejer just nu... har fullt upp å få plats med calles grejer:P
har precis ätit en avocado, å nu blire desperate housewives:D


Älgjakt

idag började älgjakten. roligt för alla jägare, å för mig.. som får gott älgkött:P vad jag hört hemmifrån har iaf pappa skjutit en älgkalv idag. :D att det alltid ska va han som skjuter i sitt lag.pappsen är duktig!
även jag har ju vart med på älgjakt... va d två år sen nu kanske. ja,, då kom då en stooor tjur. lite skrämmande ändå, jäkla stora djur.
undrar om hundägarna vart oroliga för vargar, eftersom att en hund vart dödad av en varg nu i helgen i åmot. trist sånt där...


Helgen

på lördagen vakna vi tidigt som vanligt. packa lite tvätt åsså åkte vi hem till calle å tvätta. packa även lite grejer som vi skulle ta hem till mig. som kastruller, torrvaror och sånt. nu har två lådor flyttat in i mina skåp + lite av hans kläder då. från å med december är det delad hyra:)
började må riktigt dåligt efter det å kunde knappt äta.. sen sov jag fram till att jag skulle göra mig iordning för hockeyn. brynäs vs luleå. 4-0 seger.. å calle va ju lagom glad;) vi skynda oss hem till jocke å elin å såg andra halvlek av sverigematchen. förlust.. sverige borde ha vunnit den matchen.
när vi skulle gå hem i kylan, va d svinkallt. å då stod det en taxi utanför.. å som tur var, va han ledig:D så då kunna man åka taxi hem.



på söndagen va man även då uppe vid kl sju. börja med å storstäda här hemma. känns väldigt skönt å ha det gjort alltså. å man hann med väldigt mycket å det vart en lång dag. å har även hämtat motorvärmarnyckel å köpt en kupévärmare till bilen.
inte så roligt inlägg, men nu vet ni varför jag inte haft tid å skriva... ska bli SAMBO! ;)

Bröllopsmat

idag har det vart fullt upp på jobbet igen. Bröllop en fredag är inte så vanligt. vart en 10 timmarsdag för mig, å då va jag inte ens med till bröllopet. mat till 80 personer, så ett skapligt stort bröllop. jag vill oxå gå på bröllop snart.

förrätt: tunnbrödrulle fylld med skaldjursröra, på salladsbädd (fixade maria) å rullarna tog 2 timmar för henne å göra.
varmrätt: Helstekt fläskfilé med potatiskaka, rostade grönsaker och whiskyspetsad pepparsås. (fixade jag)
efterrätt: bröllopstårta




Julgran

okej.. ja, kanske e lite tidigt å tänka på det här redan. men som ni vet tycker jag att allt som har med jul å göra är väldigt mysigt. å nu är det bestämt att Vi ska ha julgran i år, hemma i lägenheten. jääkligt mysigt ju! så lär inhandla lite julsaker.. som julkulor, glitter, stjärna, ljusslinga.. osv:D
ja, egentligen är d ju inte långt kvar innan snön kommer å man får mysa med glögg i soffan. tror d här kommer bli en bra jul... å va ju mycket rönnbär i år, så jag tror på massvis med snö:D

Bakning

ja, idag rappa jag på ordentligt på jobbet.. så jag skulle hinna fylla på frysen på jobbet med lite hembakat. skulle annars behöva stanna efter jobbet någon dag.. men kommer ta det lite pö om pö tror jag.. eftersom jag får bestämma själv. så idag hann jag med att göra morotskaka och mockarutor.
åsså har vi hunnit fått in en hel del beställningar nu till slutet på veckan.. så det e rätt mycket att göra. men verkar som jag blir ledig denna helg, när jag jobba själv förra... men det e då inte säkert än. kommer d in fler beställningar får jag kanske jobba... men jag ska iaf på hockey på lördag.


morotskaka


mockarutor "kärleksmums"

Matlådor

idag har man vart liiite duktig iaf... börja med att jag å calle åkte å hämta in disken från igår.. då jag jobbade. sen åkte vi till hans lastbil, för han skulle ha på en kran. å då fick även jag köra lite lastbil (körde runt ett hörn) status;)
va även till rusta en snabbis. å då hann jag titta i nån kokbok, så jag vart sugen på å laga mat. så hem å göra storkok... å göra matlådor till calle. vi gjorde 4 olika rätter. Köttgryta med rödvin, champinjoner, lök med ris. Korvstroganoff och ris. Skinklåda. Och Pasta med skinksås. i och försig gjorde vi inte så mycket av allt. 8 lådor sammanlagt. för vi åt ju av det till middag med. slängde ju bara ihop lite av grejer jag hade hemma. å ja, jag brukar ha rätt mycke saker hemma. nu när jag handlat har jag köpt mat för över 1000 spänn dom två senaste gångerna.

            

Kräftskiva



vart en ovanligt sen kräftskiva i år... för det va problem å hitta ett datum som passa alla. så vi var jag, calle, bror, mamma, pappa, linda, jenny, nonno, ture, börje och kerstin. gott med kräftisar va det då... blir ju en gång per år man smaskar på sånna.
slutade senare än förra året.. då det blev ett snabbt avslut. å man vart lite full, så är lite bakis idag när jag ska jobba.. inte roligt. börjar jobba vid typ 18.. men jobbar typ bara två timmar. så jag överlever nog... calle ska nog hänka på, så ska försöka tvinga han å köra... jag gillar inte å köra bil dagen efter.. även om det e på kvällen.