Åmotsplaner

Påsken är här och imorgon är det skärtorsdag. ska ha påskbuffé i restaurangen och vet inte hur mycket folk som kommer. 120 är vi säkra på, men kan lika gärna bli 300. är lite nervös på om maten ska räcka om det blir mycket folk. men det återstår att se. får trolla lite isf.
efter jobbet så åker jag, calle och katterna till åmot. där ska det bjudas på smörgåstårta. sedan sover vi över där, för vi ska upp tidigt och fiska på långfredagen. (som vi alltid gör) hoppas det blir fint väder å att man inte fryser, som jag brukar kunna gö. fick ju iaf fodrade gummistövlar av mamma å pappa i julklapp:D
på fredagkväll blir det middag, å få se om vi sover kvar då med, eller om vi åker hem. för på lördag ska vi hjälpa till att flytta åt calles kompis. å på söndag ska vi till calles mamma.


förra året på långfredagen fick jag den största gäddan:D hoppas att det nappar lika mycket i år!

Påskmiddag

idag gjorde jag och calle oss en liten påskmiddag hemma, eftersom det blir den enda påskmaten som calle troligen kommer att äta. påskmiddagen bestod av janssons frestelse, prinskorv, rödbetssallad och ägghalvor med majonnäs, räkor och rom.
själv kommer jag att pyssla med påskmat hela veckan, då vi har påskbord i restaurangen på skärtorsdag för 65 kr. vi vet ungefär att det iaf kommer ca 120 personer. sen kan det ju droppa in under dagen, så vi ska räkna med 200 pers. vi gör en liten gambling, eftersom vi kommer ha en annons ute i tidningen. så jag hoppas på massor med folk, i värsta fall får vi massor med mat över. men vi tänkte chansa helt enkelt, skulle verkligen bli förvånad om det skulle bli fler än 200 pers.




Löning = Shopping

Idag åkte vi ut till köpis en sväng för att shoppa. calle va ute efter jobbtröjor och strumpor, som han hittade. å jag va ute efter örhänge (som jag tappat) och jacka. hitta inget av det, men blev lite annat istället. älskar å shoppa, men hatar när pengarna flyger iväg. denna månad fick jag juinte så mycket pengar heller, eftersom jag får min lön i efterskott. så nästa lön blir lite större.
hittade det här:


ny väska från Friis & Company för 600 kr


somrigt linne för 300 kr


stickad bolero för 300 kr


axelbandslös klänning för 300 kr


Bröllop

Lördag idag å den börjar lugnt å skönt. Calle är hos tandläkarn på en vanlig undersökning, hoppas han inte har nå hål. är ju så himla dyrt hos tandläkarn. för min del ska jag strax göra mig en riktigt god räkmacka. å senare blir det iväg å storhandla, våran helgsyssla på ica maxi. haha.
klockan 13 ska jag börja jobba, göra lite bröllopsmat. men endast för 15-16 personer. fast det är ute i torsåker, så det är ju en bit att åka.

  • förrätt: Toast skagen på klassiskt vis
  • varmrätt: Helstekt oxfilé med whiskeypepparsås, potatisgratäng, grillade tomater och baconlindade haricots verts.
  • efterrätt 1: Kladdkada med hallonsås och vispgrädde
  • efterrätt2: Bröllopstårta

vi ska vara klockan 16 i torsåker, så har man tur slutar man till kl 17 iaf. näe, nu ska jag göra mig min räkmacka.


Game over

kollade på den avgörande brynäsmatchen igår mot djurgården. brynäs fick ett felaktigt dommarslut som avgjorde hela matchen. har nog aldrig sett brynäs kämpat så mycket. dom låg under med 3-0. sen kom dom ikapp i slutet med 3-2. dom sista minutrarna va olidliga, å djurgården hade marginalerna på sin sida. närmare ett mål kan man kanske inte komma. men all heder åt brynäs, som jag tycker ägde matchen.
å den person som jag tyckte kämpade på allra mest, det var ove molin. han hade sagt redan innan att om dom åkte ut slutspelet, skulle han lägga av. å det blev hans sista match i karrären. men ändå som en vinnare. han torkade tårarna när han hyllades av publiken efter matchen. å under intervjun var han märkbart tagen av det hela. han sa att han kommer att ångra beslutet, men att det står fast å att han inte komer ändra sig. starkt gjort av en person som spelat 19 år i elitserien.


Hemska nyheter

det värsta tänkbara som kunde hända, hände i helgen. dock inte för mig, utan för maria och per. efter att ha flyttat till spaninen, öppnat en strandrestaurang. å verkligen satsat allt på ett kort, tycker jag verkligen synd om dom.
dom hade precis rustat klart och målat det sista,när dom gick hem för dagen på lördagen kl 18. vid klockan 19 ringde polisen. Deras restaurang har brunnit ner!!!! eftersom det var låst, kom inte brandmännen in å kunna släcka. utan allt brann upp. dom vet inte orsaken än så länge, men det lutade åt att det var el-ledningarna som spökade.
jag hoppas att allt kommer gå bra för dom med alla försäkringar osv. deras dröm gick upp i rök. dom har nog tappat motivaionen lite, men dom är inga personer som ger upp. hoppas bara allt kommer att ordna sig så fort som möjligt.


Ruskväder

Riktigt skitväder idag. snö och rusk, blåser som satan med. å igår som det var så soligt å fint. men då sov jag precis hela dagen. va social man kan vara lixom.
idag ska jag nog baka lite bullar. har ätit upp alla kakor som vi hade i frysen, å det e ju bra å ha nått å ta fram om man får besök. kanske bakar nå mer med, är ju himla kul å baka muffins av olika slag tycker jag:D
eventuellt att vi ska åka å kolla på ett visningshus med, i norra åbyggeby. dom hade visning mellan 12-16. annars blire nog rätt lugnt. men får inte sova nå idag för calle, så gäller att hålla igång lite.


Christer Fuglesang

på onsdag får man träffa astronauten Christer Fuglesang. Han ska nämligen hålla föredrag på gasklockorna. men före ska han komma till fabriken på rundvandring. anledningen till det är för att han bara va tvungen att ha med sig Ahlgrens bilar till rymden sist, för det var hans favvogodis. så nu kommer han få chansen att äta riktigt färska bilar, som kommer direkt ur godismaskinen.
å vart kommer jag in i bilden? jo, jag ska göra över 300 snittar och dela ut cider. så man får väl hoppas att han blir nöjd.


Avbokat

var planerat att jag skulle på massage imorgon. MEN... nu eftersom jag har ont i ryggen, eller i njurarna. så vore det inte särskillt skönt med massage. kanske inte vore så bra heller för njurarna å bli klämd på nu när dom mår dåligt. har än så länge inte märkt jättestor skillnad av mina antibiotika-tabletter, men det tar väl ett litet tag innan d börjar bli helt bra.
helena skulle iaf ta min massage-tid. lyx för henne, hon som var på massage förra veckan med. men det är ju hon som betalar för det med så.


Fredagkväll på akuten

ja, allt kan hända sofia. hade haft urinvägsinfektion över en vecka å på fredag morgon började jag få ont i ryggen. blev bara värre under dagen å fick även ont i magen. på kvällen "tvingade" calle mig å ringa till sjukhusrådgivningen. (å efter lite tjat av mamma)
hon tyckte iaf att det lät som att urininfektionen spridit sig till njurarna. vilket kan va ganska allvarligt å man kan få bestående men. så hon skickade mig till akuten. en kväll av väntan alltså.
vi kom dit vid 21.30 å vi var hemma kl 02.00. dom tog urinprov, blodprov, klämde på mage och rygg. sen fick vi sitta å vänta på provsvar. det va som vi trodde. urinvägsinfektionen hade börjat sprida sig till njurarna. jag fick antibiotika på plats, å en tablett till morgonen. så ska iväg å köpa fler tabletter sen. får äta antibiotika i 2 veckor/ 2 ggr om dagen. efter kuren är klar, måste jag gå å göra en efterkoll å se att allt är borta.
Calle tycker att jag hittar på väldigt roliga sysslor på fredagkvällar, varför inte sitta å glo på akuten lixom? :P



1 vecka

Har nu haft urinvägsinfektion i en vecka. den verkar aldrig vilja gå över den här. springer på toaletten stup i kvarten å dricker massor med citronvatten om dagarna. har oxå provat med tranbärsjuice. Är alltid värst på mitten av dagen tycker jag, i slutet på jobbet å när jag e hemma. men så äter jag ipren varje dag med.
brukar ju gå över av sig själv, så jag får väl bara vänta å se när den försvinner. bara haft d en gång förut, å då varade den inte så många dagar.
är det inte det ena felet med mig, är det det andra tycker jag. varför får jag inte vara helt frisk? slutar väl med att jag får njurbäckeninflammation på köpet. jag går ju inte till doktorn i första taget jag heller.
ja, jag dricker vidare på mitt citronvatten.


Hotell bokat

snabba beslut nu. nu är hotell bokat till idag i stockholm, sover kvar till imorgon. med hotellfrukost å grejer. Hotell Riddargatan (nästan som riggargatan vi bor på). hamna på 1000 lappen å sen tillkommer ju parkering å grejer. men va mysigt å bo på hotell. calles mamma bor på ett annat hotell. vårat hotell låg iaf nära restaurangen vi ska äta på. åsså nära till toalett då.. hihi!
vid kl tre får vi rummet. så blir väl å packa lite smått snart å så åka runt ett-tiden. skulle gå till calles mammas hotell å träffas lite innan restaurangen.


50 år!

Grattis! idag fyller Calles mamma 50 år. hon ska firas i stockholm. där hon blir bjuden på middag, hotell och spa. Vi åker ner och är med under middagen, sen får man se hur d blir med annat. är ju barnledig, katterna är i åmot. sitter och funderar på om man ska boka hotell i stockholm inatt ändå. skulle kanske va mysigt:) men vi får se. middagen ska vara klockan sex, men vet inte vart än. det är calles syster i stockholm som bokat bord. å vi blir nog ett rätt så stort sällskap iaf.
jag gruvar mig dock för en sak...:( jag har ju urinvägsinfektion å lär springa på toa varje, eller varannan timme typ. riktigt jobbigt. så vi lär nog stanna påvägen dit, å lär väl springa på toaletten stup i kvarten på restarangen. lite rädd att dom ska tro att jag är med barn. hehe. inatt va jag tvungen å gå upp på toaletten 6 gånger, å känner mig inte riktigt utsövd. åsså blir jag så kissnödig akut med, satan vikken jobbig situation jag är i nu känner jag. men men. sålänge det finns toaletter i närheten går det nog bra:P
å vilket vackert väder det är ute. känns som att det här kan bli en riktigt bra dag:)


Smörgåstårtor

vart en lång dag idag. 12 timmar jobb vart det tillslut, men det hade kunnat blivit mycket längre. helenas mamma och hennes syster kom å hjälpte till i sluttampen av dagen.
hade mycket att göra hela dagen idag, va fakiskt himla mycket folk. å innan vi var klara med allt, var klockan redan 3. så då skulle vi börja med alla smörgåstårtor.
ja, e lite less på sånna nu, men ska göra nån till imorrn. till 172 st personer vart det tillslut. så vi har tårtor i alla kylar nu, eftersom dom ska ätas imorgon.
riktigt trött i ögonen, å blir inte bättre av urinvägsinfektion. börja igår natt... så märkte jag att d va nå fel när jag fick springa på toa stup i kvarten på jobbet, å även idag. lite drygt, speciellt när man har mycket att göra. å inte är d speciellt skönt heller, men d verkar redan bli bättre.


Tandläkarn

igår va jag till tandläkarn i Ockelbo. Vart jäääkligt stressigt mot slutet. calle va med som sällskap å skjutsade mig, å va jävligt halt på vägarna. det var på håret att jag skulle hinna i tid, så jag ringde å skulle säga att jag kanske skulle va 5 min sen. MEN, då hade dom bara telefonsvarare, för att det var kvällstid. så calle gasa för fullt, kom nån minut försent. men det va iaf ingen fara.
hade iaf inga hål eller så. men det tog lång tid. för min tandläkare var sjuk, å då hade jag en som inte va riktigt färdigskolad. å när hon hittade objekt som eventuellt var hål, fick vi vänta på att en tandläkare skulle göra en bedömning. å stackars calle satt å väntade hungrig i bilen.
så påvägen hem, stanna han på macken vid hagsta å köpte korv å mos. jag ville inte äta då, för hon hade kladdat på äckligt vax på mina tänder.  hann åtminstonde hem till desperate housewives, puh! hade glömt att det skulle vara, men calle påminde mig. tack:D



vart lite övertid idag, blir det imorrn med. ska göra smörgåstårtor åt hela fabriken 160 pers. så det blir några tårtor:P

Fast anställd

Från å med e jag fast anställd som kökschef. har aldrig vart fast anställd förut, utan bara timvikarie. känns otroligt bra å ha den tryggheten. å få en månadslön varje månad, å en liten löneökning är det ju iaf. synd bara att kock-yrket e så dåligt betalt.
Är rätt lugnt på jobbet nu, fast vi är ju oxå 1 personal mindre. så det kanske är bra med en lugn start. tror nästa beställning som e inbokad är 30 mars, å det e till Salming å dom. hoppas det hinner komma in nått innan, för det e ju ett tag dit.