Söndag

Ännu en helg avklarad. Blev en lugn helg, men skönt även det. Idag har jag tvättat, städat, tagit en promenad, bakat och haft besök.

Mamma ringde när vi var ute å gick, å sa att dom skulle komma förbi en sväng senare. Så slängde ihop en sockerkaka med vaniljfyllning och tog fram lite chokladbiskvier från frysen. Gillar att bjuda på hembakat när jag får besök.
Pratade mest om husbygget och så när dom var här... dom ska ju hjälpa oss litegrann i sommar. Snäll familj man har!


Bild från julbaket

Äntligen helg!

Blev övertid varje dag denna vecka. Chefen har vart sjuk, så då har det blivit mer jobb för mig. Men nu är det iaf helg.

Har inga planer än... tvättar å diskar å donar lite. Vi funderade på om vi ska åka ut till köpis eller ner på stan å shoppa. Men upptäckte nyss att Calle inte fått sin lön. Jäkligt dålig, för den har varit försenad i många månader nu. Å han ska jobba borta på måndag, då det är den sista. Då får väl jag betala bådas räkningar... blir inte mycke pengar kvar då inte. Så få se hur det blir med shoppingen. Har inte kollat om jag fått lön jag heller.

Calle var på möte på tomten denna vecka med dom som ska lägga plattan, å det ska gå att lägga plattan på en gång när bygglovet är klart. Spelade ingen roll att det var mycket snö. Å bygglovet är på gång, kommunen har godkännt... nu ska dom bara höra med grannarna lite. Troligtvis klart denna vecka iaf!
Wiiihooo! Känns kul att det händer någonting!Hitta en gammal bild... på den tiden va man ju iaf smal. Nu känner man sig bara pluffsig.


Trött!När ska tröttheten gå över? Sover när jag har tillfälle, men många gånger försöker jag hålla ut.
Det är väääldigt sällan jag är uppe längre än nio, det gäller även på helgerna.

Söndagar brukar jag oftast sova bort... vad tråkig man är. Om jag inte har något att göra, känner jag att jag likagärna kan sova.

Hoppas man blir piggare snart!

Eckerö!

Igår åkte jag en dagstripp till Eckerö igen, denna gång var vi 8 tjejer. 4 klev på i Valbo och 4 i Gävle. Men bussen va smockad redan i Sandviken, så dom som klev på i Valbo fick ta varsinna säten, men utspritt... så fick vi sitta bredvid nån av dom sen. Lite tråkigt att inte sitta ihop dock.

Tog lite öl i puben, sen handla vi på taxfreen. Jag handlade 4 stockar snus, 1 gin och 1 surt och blandat. Ni ka ju gissa vad som va till mig. haha.

Efter shoppingen hade vi bokat bord på A lá carte restaurangen... Mycket bra mat!
Varmrätt: Kalvkött, rödvinssky och chevrégratäng
Efterrätt: Friterad camembert med hjortronsylt och friterad persilja.

Nackdelen på sånna här resor är att man är 4 timmar på bussen och 4 timmar på båten... hatar att åka buss! Å man blir ju lite sliten efter några öl. :P
Alla hjärtans dag!Imorgon är det Alla hjärtans dag. Dvs 1 år sedan jag och Calle förlovade oss.
Känns som att vi har vart tillsammans mycket längre än 1,5 år.

Å hur ska vi fira? Troligen ingenting speciellt (?), har köpt sånna där supergoda geléhjärtan. Lite trist att det är på en måndag, lite mer speciellt om det är på en helg. Kommer väl iaf göra någon god middag hemma, men som vanligt somnar man väl innan klockan nio. :P

Bio

Vi bestämde oss för att gå på bio, hade ett presentkort som jag fått från brorsan.
Åkte ner på stan lite tidigare, så vi skulle hinna ta en fika innan. Jag åt en räksallad, blev mätt.. men orkade ändå äta varma chips och dricka cola till bion. Känns som ett måste med lite snacks på bion.

Såg på Åsa Nisse-filmen, var himla mycket kändisar i den. Men den var inge vidare tyckte jag... visst hade den sina roliga stunder, men jag tyckte den mest va ganska överdriven. Så nu har man sett den iaf.
Fint väder igen!

Hade hoppats att det inte skulle bli mer snö... men tji fick jag. Natten till igår va hemsk, värsta snöstormen. I fläktarna i köket och badrummet lät det jättemycket eftersom det blåste så mycket, å snön piskade mot fönstren. Å katterna levde loppan för att dom inte kunde sova när det va så mycket oljud.

När man väl klev upp och skulle gå till jobbet, kunde man inte se ut genom köksfönstret. Fick pulsa till jobbet, med snö upp till knäna. När man väl var framme, var det 1 meter snö till våran ingång... så fick banka på fönstren så att några fabriksarbetare fick komma å öppna en annan dörr till oss. Å folk ville nog inte ut i onödan, för vi hade mindre gäster än vanligt. 

Men nu är det lördag och solen skiner. Nu borde dom fått undan all snö.  Har inga direkta planer för dagen. Ska iaf åka å storhandla, sen funderar jag på lite bio eller en promenad kanske. Ska ta dagen som den kommer!

 

Helgen i bilder

                   

Grattis!

Elin ringde igår och hade glada nyheter. Hon ska gifta sig i sommar! 11 juni, gud vad roligt!

Hon har inte bjudit några kompisar på bröllopet... men det kan eventuellt bli jag som gör maten till bröllopet. Får ta ledigt från jobbet isf (men det är en lördag), hon har dock inte bestämt sig för mat och så än... så får se vad hon kommer fram till. Inget är bestämt och så än, men även om jag inte gör maten, kan hon få min hjälp med att planera... för jag har ju jobbat på några bröllop. :)

Kanske blir så vi byter lite, jag hjälper henne med bröllopet och hon hjälper mig med att måla på huset eller så.

En sak är då säker, hon kommer att bli en väldigt vacker brud!