Jag å bilar

Chefen har har semester denna vecka. Å självklart ska en lampa börja lysa i firmabilen då... va bara å lämna in den det. Å när jag skulle hämta den kunde jag inte vrida om nyckeln, det var alltså rattlås.

Jag satt i bilen ett bra tag å försökte fippla med lite grejer, å försökte förgäves att ringa till Calle så han skulle berätta vad jag skulle göra. Men bara för det så ska inte han svara i telefonen.
Va tvungen att gå in å skämma ut mig, fråga om hjälp. Dom fixade det på 1 sekund, haha fyfan! Dom kommer nog skratta bra länge åt mig (dom tar mat från oss varje dag).
Jaja, nu kan jag till nästa gång ;)

Imorgon är det april. Undrar hur många som kommer att lura mig, är ju så lättlurad. Men det har ju hänt att jag lyckats lura folk rejält jag med.

Nu blir det varma mackor till middag.


Juni



Längtar till juni nu! Troligen blir det då vi kommer börja bygga vårat hus, vecka 23. Har ju dragit ut lite på tiden med allt, men kommer ju fortfarande vara inflyttning innan jul :) Just nu siktar jag på oktober...

Känns fortfarande lite overkligt. Ett helt nytt hus... men kommer ju bli mycket jobb, å mycket pengar. Tänk när man börjar se att det faktiskt kommer att stå ett hus på våran tomt. Där vi ska bo i många år... undrar när man kan börja förstå att det verkligen är sant.


Söndagsmorgon

Har ni kommit ihåg att ställa om klockan?

Ser ut att bli en fin dag även idag. Idag är planen att vi ska storhandla, min tur att betala idag. Skönt att storhandla en gång i veckan tycker jag, fått för mig att vi inte köper lika mycket onödigheter då.

Få se vad vi kommer att göra mer, mest ta det lugnt tror jag.
Nu ska jag iaf upp och titta vad man kan göra till frukost. Vet inte vad jag är sugen på... får rota ihop nå av det lilla vi har hemma.


Klippt

Ja, jag blev klippt idag ändå. Calles syster Malin är här i Gävle i helgen med sin dotter Emilia. Så medans Calle var på kurs hade jag besök av Calles mamma, syster Malin och lilla Emilia.
Å Malin klippte mig! TACK! Hon jobbar på Björn Axén i Sthlm och det märktes att hon var duktig, å det blev ju dessutom gratis!

Emila älskar katter, så hon sprang runt och lekte med dom. Eller Mimmi vart rädd, så hon fräste till Emilia. Mimmis nya smeknamn vart då "arga katten". Haha.

Bjöd på kakorna jag bakat och pratade lite. Dom vart kvar här i två timmar, första gången jag träffar dom själv utan att Calle var med. :)

Å nu fick jag ju användning för min "före-bild". Så...

FÖRE:



EFTER:



10-15 cm kortare nu. Känns skönt å klippa lite, växer ju ändå som ogräs. Å är även mycket lättare. Maja, ska jag spara mina hårstrån till dig? ;)

Lördagsbak


Mazariner


Chokladkaka

Det blev att jag bakade mazariner och chokladkaka. På chokladkakan häller man en chokladkola-glasyr, men man pickar först massor med hål i kakan så att glasyren rinner ned och blir alldeles saftig. Får väl ta och provsmaka om en stund.

Har inte ätit frukost än, men det är för att jag blir så trött efter varje gång jag äter någonting. Så måste passa på att göra saker innan. Få se hur det går att laga mat och hänga tvätt efter jag har ätit. :P

Jag provade ringa till en frisör i morse, men dom ville inte svara (fast det stor att dom skulle ha öppet). Så får vänta lite med å klippa mig då. Hann ta en före-bild. Blev dock ingen efter-bild.


Skönt att sova

Igår var det fredag, men det hindrade inte mig från att lägga mig halv åtta. Är ju ingenting bra på tv på helgerna, så dåligt!

Idag är det en ny och fin dag... härligt! Men Calle blir borta hela dagen, han ska på kurs som börjar nu vid kl 8.
Vad ska jag göra då då? Är sugen på att shoppa, men får inte. (för mig sj)
Funderar på om jag ska baka lite igen, man kan inte ha en tom frys nästan med gosaker.

Kanske blir en chokladkaka med kolaglasyr och lite mazariner. Men vill inte åka och handla, så ska försöka göra på grejjer jag har hemma.

Nu har nästan morgonkaffet kallnat, så skål! ;)


gammal bild

Just ja, skulle behöva klippa mig. men min frisör har ju flyttat. Känns som man har alldeles för långt hår nu, å skulle behöva färga. Har haft färg hemma ett tag, men Calle vill inte för jag skäller så mycker på han då . :P Haha.

Möte

Idag var vi på möte med Fiskarhedenvillan. Så nu har vi skrivit på papper, bestämt dörrar å grejer. När bygglovet är klart, beställs vårat hus. Är ca 10-11 veckors leveranstid, får veta närmare när allt är klart.
Å jag är nöjd, vi valde ett svart tak. Å jag fick den braskamin jag ville ha.
Senare ska vi åka till Borlänge och bestämma köksinredning å sånt.

Nu finns ingen återvändo längre... Blir skuldsatt för livet, men på ett bra sätt ändå. Vi var tvungen å fira lite med kebab med pommes. :P
Jag ska nog snart lägga mig, vaknade ju kl 3 inatt.. så är rätt trött nu.


God morgon!

Fan... har inte kunnat sova i natt! Vaknade kl 03.00 å sedan dess har jag varit vaken. 04.30 gav jag upp å gick upp å hoppa in i duschen å gjorde mig klar inför jobbet.
Fan va drygt, hatar att man inte kan sova fast man är astrött. Kommer inte bli en rolig dag på jobbet.
Ser ut att bli en fin dag idag iaf.

Katterna har vaknat till liv å Calle sover, han är ledig idag. Jag skulle oxå vilja vara ledig på vardagar ibland, även fast jag jobbar helger .. så jobbar jag ju alla vardagar.

Nu ringde min klocka, egentligen nu jag skulle ha gått upp. 3 timmars sömn förlorad, å jag behövde den verkligen. Guuud va trött jag är. Bäst att inte sätta sig ned på jobbet idag, då somnar jag väl.


Onsdag

Ja, är ju som sagt väldigt dålig på att blogga under veckorna. Men.. veckan är ju snart slut.. går så himla fort!
Å Desperate housewives har ju börjat på tisdagar igen. Det programmet har ju gått i många år nu, å jag tror inte jag missat ett enda avsnitt. Vaddå fast i ett program... ;) Love it!

Imorgon ska vi på möte med fiskarheden... huset ska beställas! Å vi ska ha allt klart för oss... å vi är fortfarande oense om vissa saker.. hehe. Calle sitter å räknar lite på kalkyler och ser hur mycket jobb vi ska ta på oss själva. Men det återstår att se imorgon hur det blir.

Jag vill ha sommar, sol, en grill, bygga hus, måla, skratta och ha roligt! Vill verkligen ha semester!!!
Så mycket man vill, men man kan inte få allt!



Nybakat



Visste inte vad jag skulle baka, men det här blev resultatet. Gjorde först chokladmuffins, men tyckte dom såg så tråkiga ut... så jag gjorde nån chokladglasyr(utan recept). Glasyren blev ganska fast, typ som sånn där chokladkola som är lite seg. Toppat med lite kokos.

Men jag skulle tippa på att dom ser godare ut än dom är... har inte smakat än. Men så är ju inte jag så mycket för choklad heller, men lär ju smaka en lite senare.. så man vet om man vågar bjuda på dom :)

Åsså är det roligt å knäppa kort med min kamera, glömmer ju bort att jag har en sånn :P Så jag knäppte kort på mina prinssesor med. Nu blir det iaf en liten promenix i det fina vädret.


Molly


Mimmi


Molly

Morgonkaffe

Sitter och dricker mitt morgonkaffe, med datorn i knät. Har inte slutat med det sedan jag pajjade datorn... men är väl iaf lite försiktigare.

Sitter och tittar lite efter recept, idag ska jag baka. Men vet inte vad än... blir iaf någon mjuk kaka. Har i stort sett ätit ur frysen nu... så nu lär den ju fyllas igen. Inget som Calle gillar dock, han är inte så mycket för fikabröd. Men då blir det mer till mig ;)

Klockan fyra idag är en viktig tid för Calle. Avgörande matchen mellan Luleå-Djurgården... tycker det är rätt dåligt av Luleå å tappa sitt 3-0 i matcher. nu står det 3-3... så idag blir d livat här, matchtröjan ska tydligen på.


I rymden finns inga känslor

Lugn och skön lördag. Veckohandlat, städat, tvättat och åkt runt och tittat på nybyggda hus. hade tänkt baka lite, men vet inte vad jag ska baka... så får se om jag gör det imorgon istället.

Lite senare blir det att laga och äta god mat.
 
Förrätt: Råraka med gräddfil, rödlök, räkor och rom
Varmrätt: Stekt ryggbiff med krämig potatisgratäng, örtfyllda tomater och hemslagen bearnaisesås

Ska ge mig på att göra en hemslagen varm bearnaisesås, har bara gjort det två gånger förut. Brukar alltid göra kall bea på jobbet, å det är mycket svårare med varm. Få hoppas men lyckas, men det borde inte va nå problem. Å får se om man orkar någon efterrätt sedan.

Ska kolla på film ikväll med är det tänkt. I rymden finns inga känslor. tror den kan vara bra faktiskt.

.
Bild på mig å Linda, men hör inte ihop med inlägget. :P

Dålig uppdatering under vardagarna

Äntligen helg igen, första lediga helgen denna månad. SKÖNT! är väldigt dålig på att blogga under vardagarna nu, för jag vill inte skriva om jobbet... det är det enda jag tänker på annars, å mår inte speciellt bra över det.

Himla soligt å fint ute... å nu är det ju mer snö ute igen. Jag gillade INTE att det skulle snöa igår. Vill ha bort snön nu så man kan bygga hus osv.

Hoppas få ett besked under veckan om när husbygget kan börja. Ska på möte med fiskarheden på torsdag iaf, då vi ska beställa huset på riktigt. MEN... vi bråkar fortfarande om vilket färg vi ska ha på taket. Å ingen vill ge sig heller. GAAAH!



Calle, jag vill ha ett SVART tak!

Sista versen

Min dator sjunger verkligen på sista versen.
Det började ju med att stömsladden gick av, varpå jag fick köpa en ny sladd. Sedan hällde jag kaffe i datorn, så tangentbordet slutade funka. Nu använder jag ett extra trådlöst tangentbord.
Å nu det senaste. Måste ha blivit glapp i uttaget för strömsladden, funkar bara i vissa lägen.

Ja, den får hålla sålänge det går... men blir nya fel hela tiden. :P Känns som att det inte blir så långvarigt.

Känns verkligen inte kul att köpa ny dator när man ska ta lån på några miljoner... Håll ut dator, håll ut!


Tryckt i mig marängsviss... mätt!

Storstädning

Söndag idag, å har fått rätt mycket gjort. Började jobba tidigt å kom hem till halv tolv... en lagom dag!
Innan jag satte mig ned, va jag tvungen å börja städa... annars visste jag hur det skulle bli. Då skulle jag sovit hela dagen.

Snön på balkongen har tinat nu, så jag tog in blommorna från i fjol. Ja, jag vet... men dom hann snöa över, så dom blev kvar där under massvis med snö. Ampeln hänger fortfarande kvar, för jag tror att blomman lever än. ska bli roligt å se, den har vart lite grön hela vintern.

Nu är det rent å fint överallt igen. Har blivit så att vi oftast storstädar på söndagar, mycket lämpligt.

Igår plockade vi även ned katt-trädet. Dom hoppar å klättrar förfullt i den, så den blev alldeles sne, såg ut som att den skulle rasa. Så vi satte upp den på nytt... nu är den rak ett tag till. Men det var ett väldigt bra köp det där trädet.



dom brukar bråka lite om å få sova på den här platsen. En favvoplats!

Nu blir det iaf lugnt resten av kvällen. Solsidan är det ju lite senare, åsså är det några bra filmer klockan nio ikväll... om man orkar vara vaken. Har faktiskt hunnit med å sova middag, men det brukar inte hjälpas.
Har ju halva godispåsen kvar från igår med... jäklar va godis vi köpte. :P


Uppdatering om bygget

Har glömt att uppdatera om husbygget. Det har blivit fördröjt med bygglovet... pga att vi fick ett klagomål. Suck!

Kommunen skickade ju ut brev till dom som har tomterna bredvid våran. Å vi som har pratat med grannarna och visste att det var okej. MEN.
Framför våran tomt, på en liten plätt mellan vår tomt och vägen. (någon meter bara) Han som äger den lilla marken, tyckte att vi hade ställt vårat garage för nära hans mark. Vi hade ingen tanke på att han skulle klaga, eftersom man inte ens kan bygga eller annat på den lilla biten. Han bor ju inte ens där i närheten.

Ja, så vi fick åka ut till tomten i veckan och mäta och greja... så vi kunde rita upp ny placering på garaget. För att det då skulle bli bra, fick vi även flytta på huset. Nu kan han då inte klaga, för vi är 6 meter från hans lilla mark.

Nu ska nya brev skickas ut till grannar, å om inget klagomål sker inom en vecka.. Godkänns vårat bygglov.

Tråkigt dock att det finns sånna som ska klaga, fast det egentligen inte påverkar dom.


Final i melodifestivalen

Helg igen, men även jobb denna helg. Ska upp tidigt imorrn å jobba.

Är en lugn helg iaf... mest frossa i massa god mat. Igår åt vi 3-rätters:
* Räktoast med avocado
* Laxfilé, pressad potatis, hollandaisesås och gröna ärtor
* Chokladpudding, grädde och banan

Ska man slå till på 3-rätters idag med tro? haha. Är iaf final i melodifestivalen ikväll, å vi har handlat massor med godis. 1,2 kg godis nästan. Är ju medlem i Ica, å handlade man minst 1 kg godis.. fick man 30 kr i rabatt. Den nappade man ju på :P

Har dock inte hört alla låtar i melodifestivalen än... har aldrig radion på, så får väl se vem som vinner. Jag tror på en skräll även detta år.


Godismage nästa

Vasaloppet!

Nu startade precis Vasaloppet... så nu blir man väl bänkad framför tvn ett tag. Tänkte hålla koll på björn, det är alltid roligt.

Igår så var vi på bomässa, men det var ingenting å se.. å mycket folk var det. Så vi åkte ned på stan istället och köpte present till Calles mamma som fyller år idag.
Å sen var det lite jobb. Å det var verkligen en jäkla cirkus när vi skulle lämna maten. Det första som händer när vi kommer dit, är att en pojke spyr ned hela sig och trappen som vi ska gå i (han hade magsjuka). Men INGEN torkar upp eller bryr sig, så där får vi springa i spyr upp och ned.
Proppat med folk var det, å ingen som hjälpte oss att bära, så vi fick springa upp och ned ca 10 ggr.
Jävlar nu om många blir magsjuka och skyller på maten... Blir iaf inte kul att åka å hämta grejerna idag.
Blir inte bättre av att man kände hälften på festen (å dom va 50 pers), vissa förstår man inte vad dom tänker med. Men men.

Ja, nu är det iaf vasaloppet en stund, sedan ska vi hämta disken från festen å sen till svärmor och fira henne. Så lite planer har jag iaf idag.