Mors dag



Idag är det mors dag. Men kommer nog inte träffa mamma idag. Försökte nyss ringa henne, men hon va ute och planterade blommor. Så hon ringer upp om en stund.

Förra året va jag dit med ett körsbärsträd. Detta år har jag inte hunnit köpt nånting. Kommer inte åka till Åmot, å tror inte dom kommer till stan. Men om dom ska skjutsa in brorsan till stan, åker jag och köper någonting.
Jag sa förra helgen när jag bjöd på jordgubbstårta att det var en för tidig "morsdags-fika".

Första dagen jag är ledig nu på 2 veckor... å vet inte vad jag ska göra. Skulle behöva göra så mycket, men samtidigt känner jag att jag behöver vila. Men lite nytta måste jag ju göra.
Sov till kl 9 idag, det var inte igår kan jag säga. Å det behövdes!

13e dagen i rad

Ja, vad ska man säga. Är rätt slut nu, blir den 13e dagen på rad jag ska in å jobba idag. Gjoirde det inte bättre av att det skulle krångla i slutet av dagen igår, efter att man jobbat 11 timmar. Ska ordna till det idag.
Idag blir det iaf jobb på ett litet bröllop. Deras bröllopsmeny:

* Toast Skagen
* Fläskfilé med Whiskeyspetsad pepparsås med Rotsaksrösti och varm tomat
* Vit chokladmousse med jordgubbskompott

Det var vita chokladmoussen som jävlades igår, så får göra ny idag... vart så less igår.

Innan jobbet idag så ska vi åka ut till tomten och mäta våran stödmur. Sedan ska vi åka till Rönngrens mark & trädgård och titta på lite stenar.

Å självklart skjöt dom som skulle göra plattan helt klar upp det. Det skulle göras i torsdags, men nu är nästa bud på tisdag. Dom skyllde på att det skulle bli dåligt väder. Men dom har ju faktiskt lovat regn på tisdag.. så jag tror det bara var en dålig bortförklaring.



Garageuppfarten med stödmuren som är förberedd för att gjutas i.



Stödmuren + höjdskillnaden mellan garageuppfart och hus



En nöjd Calle ute på tomten


Jordgubbar

Va och storhandla på maxi igår.. å då såg jag att dom hade billiga jordgubbar. 2 st för 25 kr. Å det var 1 liters förpackningar å dom va jättefina, inte behövt kasta en enda.
Åt upp ena lådan igår, så har en kvar till idag.

Familjen kommer sen med lite presenningar. Så tänkte nog göra en jordgubbstårta. Blir en för tidig morsdagsfika kanske. För kommer troligen inte hinna träffa dom nästa helg.

Nu ska jag åka till jobbet, måste hämta in disk sen igår. Å göra lite annat smått. Sedan blire hem å göra jordgubbstårta.


Börjar hända grejer

Vet inte om det är nån intressant läsning nuförtiden. Jobbar, jobbar å jobbar. Å så börjar det hända lite saker med husbygget.

Har helt fullspäckat nu fram till midsommar, vette sjutton hur jag ska hinna allt... har nog tagit mig vatten över huvudet. Men det är väl bara å kämpa på. Skulle behöva städa och greja hemma, men orkar inte. Å Molly mår dåligt av att ha tratt, så man är orolig för henne.
Jobbar nog alla helger nu ett bra tag med. Gaaah, får inte tiden att räcka till!

Det bra, är ju iaf att bygget börjar komma igång.




Bilder från tomten










Veterinären

I måndags så steriliserade vi Molly. Å en sak som då va underlig, var att dom sa att hon inte behövde ha tratt på sig. Å vi fick tydliga instruktioner på papper, där det bland annat stod att hon inte behövde tratt. Det var enbart om katten slickade väldigt mycket på såret, som man då skulle åka och köpa en tratt hos veterinären.

Jag tittade på såret redan på måndagen å såg då att såret inte var lika fint som jag mindes att d såg ut på Mimmi och Tuffsan. Molly var inte direkt intresserad av såret, det va nån gång som jag stoppade henne från att slicka.. sen slicka ju hon säkert lite när vi sov eller så...

På tisdagen tyckte jag att såret var lika fult. Men läste igenom papprerna igen från veterinären, eftersom jag tyckte d va så konstigt att hon inte skulle ha tratt. Men d stod ju faktiskt klart å tydligt att katten inte behöver ha tratt på sig. 

Så på onsdagen undersökte jag igen, å tyckte fortfarande att det inte såg bra ut. Om jag inte hade steriliserat Mimmi och Tuffsan hade jag inte haft nånting att jämföra med. Å sen va det ju hos olika veterinärer med, så dom kanske gör olika. Men åkte iaf in till veterinären för en koll...

Där tittade dom på såret å dom tyckte med att det såg lite svullet å fult ut. Hon frågade om Molly slickat på såret, å jag sa att hon kan ha slickat när inte vi har sett. Då sa hon att dom inte får slicka 1 enda gång, för då kan det bli bakterier.
Hur kan det då stå i skötselrådet att katten inte behöver tratt, å att dom inte får slicka mycket på såret. 
Hon skrev iaf ut ett recept på antibiotika som hon ska få äta i 10 dagar, i förebyggande syfte. Utifall att det skulle bli någonting, å sa att hon måste ha tratt på.

Ibland ska man lita på sin instinkt. konstigt att man inte får med sig en tratt hem efter en sådan operation. Hade jag inte gjort denna operation med dom andra katterna, hade ju jag inte vetat hur såret skulle se ut. Att det kan vara så olika hos olika veterinärer. Dom borde verkligen ändra texten i skötselråden efter sterilisering.



Kippis!

Nu är vi hemma från Åmot igen... inte vart så jäkla roligt väder i helgen. Calle och pappa har fiskat både igår och idag. Å fick 4 fiskar var, så 8 sammanlagt... bra utdelning! 
Va upp dit en sväng med lite drag, å på den tiden fick dom upp 2 stycken.

Jag å mamma var och hälsade på mormor en sväng. Hon hade sparat julklappen från mig och calle och väntade på att vi skulle komma. Hon ville att vi skulle premiärdricka ur julklappen tillsammans. Vilket bestod av en Baileys Coffee. Mormor är så söt! haha.
Å jag som körde dit, men jag fick allt lov å dricka. Så mamma fick köra sen. Fick oxå smaka på en till likör... dagen började bra sådär vid kl 13. haha. Jag som inte hade tänkt dricka förrän till midsommar. :P




Bilder från förra helgen



Calle i baklastaren (traktorn)



Håller på å fixar till vägen



Platsen där huset ska stå



Tomten, sett från vägen. Stödmuren ska gå typ där stenarna ligger



Åmot

I dag bär det av till Åmot. Ibland är man inte där på kanske 5 månader. Å nu har det blivit 3 ggr på 2 månader. Pappat har fått tag i lite pressenningar som vi ska hämta. Å då stannar vi kvar till söndag när vi ändå åker dit.
Får katterna springa lite ute med.

Å det blev uppskjutet med att lägga plattan. Men på måndag börjar dom. Tycker det är lite väl sent när dom snart ska bygga huset, men dom kan ju det där, så dom borde veta.
Tydligen så gör det inget att plattan bara läggs några veckor innan, när man bygger med lösvirke. Men våran kvalitetsansvarige ska ju vara där å se till att allt går rätt till.

Rätt mycket byggsnack nu...


Sommarvärme

Igår var det riktig sommarvärme, 23 grader i skuggan. Nya klänningen som jag fick av mamma åkte fram. Riktigt underbart att kunna börja ha lite sommarkläder.

Träffade upp Elin och Emily på stan, å fikade på 2 ställen. Blivit nya grejen att fika på 2 ställen efter varandra tror jag. :P Tiden flög iväg och det va mycket trevligt. Hade tänkt att jag skulle va hemma till nio, men va nog inte hemma förrän runt tio.
Va riktigt skönt att gå hem på kvällen, Calle mötte till och med upp mig.

Dock så är det kallare idag, å dom har lovat regn hela helgen? Men man får va glad för det lilla man får!

 

Brakfrukost

Både lördag och söndag har vi verkligen ansträngt oss och dukat upp frukost. Alltid när vi är hos mamma och pappa och äter frukost, har dom alltid massor av olika saker på frukostbordet.

Massor av olika saker som kokta ägg, grönsaker, ost, skinka, juice, kaffe, mjölk, yoghurt osv. Känns lite som en hotellfrukost, förutom att vi inte hade bacon å äggröra.



Igår gjorde jag en finmiddag till Calle när han kom hem från tomten.

* Potatisterrine med fetaost, helstekt ört- & baconinlindad fläskfile, sås med vitlök, dijonsenap och dragon & en sallad med rädisor.

Igår va vi ner och kikade på cruisingen en snabbis. Jenny, såg er 1 gång. :P

Härliga lördag!

Älskar verkligen lördagsmornar! Speciellt när det är underbart väder ute.

Denna vecka löpte Molly igen... suck! med bara 3 veckors mellanrum sedan sist, löper dom så ofta? Nu har vi iaf bokat tid hos veterinären, blir kastrering, id-märkning och vaccination på en gång. Den 16 maj, hoppas hon inte hinner börja löpa igen, för dom får inte göra det när dom ska opereras.

Å vi har fått ett slutdatum när huset ska vara klart och ska besiktigas. Blev lite senare än vi trott, troligen pga semestrar och grejer. Men känns skönt att ha ett datum, så man vet när man ska säga upp lägenheten.
Den 11 november är det slutbesiktning. Lindas födelsedag, så det glömmer man inte. :P
Då hinner man komma iordning lite innan jul med... :D


Värmen kommer

I helgen har dom lovat att det ska bli varmare, å att det ska hålla i sig nästa vecka. Skönt!
Då blir det nog till att köpa blommor till balkongen i helgen å göra lite mysigt där.

Gillar att hålla på ute med blommor osv. Kommer bli riktigt kul sen när man har en egen trädgård och kan odla lite grönsaker och lite sånt.

Börjar verkligen längta till semestern nu... som troligen blir v 28-31. Blir ju dock 2 intensiva månader innan... men kommer vara riktigt skönt när det är över. Å tycker det är rätt kul ändå, för när det är mer å göra, är vi mer personal. Kul å träffa lite folk som inte jobbat sen jul.


Semestern förra året i Prag, då jag fick en överraskningsresa av Calle.

Maj

Snart har redan en vecka i maj flygit iväg. Vi har börjat få in mycket beställningar nu i maj/juni... kommer bli mycket jobb även detta år. Börjar känna mig lite stressad hur man ska hinna med allt... speciellt då vi även ska börja bygga hus i juni. Mycket på gång.

Å det går framåt i förberedelserna till husbygget. Byggström är kopplat ut till tomten, så förhoppningsvis kommer dom kunna lägga plattan nästa vecka. (?)
Kommer även att borra efter vatten här i maj.
Å byggkrediten är klar, så nu är det bara å skicka alla räkningar till banken.. så dras d på lånet.

Garaget måste vi bygga själv i sommar, för att det gick på samma bygglov. Då måste dom besiktigas samtidigt. Kommer då inte göra lika mycket på huset själva. Blir att vi målar utsidan, tapetserar och lägger golv. Å sen göra iordning tomten då... så nog har vi att göra i sommar!


Blir ingen sol och badsemester detta år... men finns planer för det nästa år! :)

Valborg

Igår var vi hos Micke och Lisen och firade valborg. Fick middag,
*Nötstek med hasselbackspotatis, bea, vitlöksbröd och grönsallad med fetaost.
*Paj med rabarber, jordgubbar och citron och vispad grädde till.

Det pratades mycket gamla minnen mellan grabbarna, vilka ligister dom varit.. haha! 3 killar som bott i samma lägenhet, å nu va det reunion.

Spelade även lite Wii, första gången jag spelade det. tjejerna mot killarna och tjejerna vann.. men jag var inte direkt duktig.

Drack jäkligt mycket alltså, men blev inte så påverkad. Konstigt det kan vara... ibland blir man påverkad av 1 öl... å ibland tar det inte så jättemycket när man dricker massor.
Nu blir det fan inget drickande för min del förrän i midsommar hoppas jag.


Midsommar för nått år sedan