Babyshower

Igår blev jag riktigt överraskad. Från ingenstans hade mina fina vänner ordnat en babyshower.

Hade tänkt mig en vanlig dag, då mamma och jag skulle baka i bagarstugan i Åmot. Det jag inte visste var att mina vänner höll på och fixade och donade hemma i mamma och pappas hus.

Vi åkte hem och jag låste upp dörren. Såg att Baloo låg ute på en stol, så ropade på honom. När jag sedan tittade in så stod alla där. Blev jäkligt chockad... å som mina hormoner är nu.. började jag ju självklart å böla. :P
Överraskningen bestod av Linda, Maja, Jenny, Kristin, Sandra, Nonno, Ingegerd och mamma.

Dom hade ordnat det jättefint! Allt gick i blått. Önskar jag hade lite kort på det... men kristin knäppte mycket kort, så hoppas jag får ta del av någonting. Å jag va ju inte så vacker... hade ju inte direkt planerat för fest.. jag skulle ju bara baka. :P

Vi lekte lekar:
*En frågesport om mig när jag var liten. Den vann jag och Kristin.
*Gissa bajset. Då hade maja micrat blöjor med olika chockladsorter i. Så skulle man lukta, smaka och titta sig till vilken choklad det var.. å såg ju inte speciellt gott ut! Den vann Jenny.
*Mäta magen. Dom andra skulle gissa hur stort omfång jag har runt magen, så skulle dom klippa av ett snöre om hur stor dom trodde jag var. Den vann kristin.
*Nappen. Man skulle med en ögonbindel sätta nappen på munnen på en baby (tavla). Den vann Ingegerd. Å jag va längst ifrån... jag satte på näsan.
*Smaktest. Den här leken gjorde bara jag. Hade ögonbindel och skulle smaka på mat ur 4 skålar. 3 var burkmat och en hemlagad. Jag skulle säga vilken som var hemlagad och det hade jag rätt på.
*Skriva upp datum, längd och vikt på när babyn kommer. Å den som vinner det återstå att se.

Undrar om jag glömt någon lek. Allt var iaf himla roligt å dom hade fixat allt jättebra!
Åsså va det paketöppning.. Å allt vi fick var verkligen superbra.. å hur mycket som helst! Bättre vänner får man leta efter!


Bakom fasaden

Hur lycklig jag än kan vara över att vara där jag är i livet, har jag samtidigt lite smått panik. Inte över att jag ska bli mamma och allt vad det innebär.. utan över dessa pengar.

Vill så mycket och borde så mycket... men gäller nu att prioritera och leva lite snålt. Jag är verkligen inte van med att leva med en budget. Så som vi lever nu är inga problem... utan problemen kommer att bli dom stora extrakostnaderna.

Saker som vi just nu behöver förutom mat och dylikt är saker för ca 150 000 kr. Är inte så himla lätt att trolla fram direkt. Men gäller som sagt att prioritera vad vi måste köpa nu och vad som kanske måste väntas till nästa år.

Allt kommer att lösa sig, det vet jag. Men jag vill ha allt på en gång... det går tyvärr inte.Solig dag

Torsdag idag och ikväll är det kanske den avgörande matchen mellan Brynäs-Skellefteå. Lite roligt att man är granne med en brynässpelare... men han ska flytta, så om nån vill köpa huset han bor i finns det ute för försäljning. Ni blir ju även granne med mig!

Idag blir det nog ganska lugnt... plockat runt lite grejer, så får se om Calle hittar allt när han behöver dom sen. Planerat maten: Stekt fisk med pressad potatis, gröna ärtor å kall sås.
Känner mig verkligen som en hemmafru nu när jag har semester.

Imorgon ska jag på första föräldrarträffen... lite nervös. Kommer få gå själv varje gång verkar det som, för att det är en så dålig tid. Så nästan 2 timmar ska jag få sitta själv medans alla andra kommer i par. Vi försökte byta grupp så att Calle kunde vara med någon gång iaf... men fanns inte plats i någon annan.


Vecka 28+3


Baka baka baka

Nu när jag är ledig har jag fullt sjå att hitta på saker att göra. Har iaf bakat 2 gånger denna vecka. Toscakaka och toscabullar. Var första gången jag gjorde toscabullar. Calle brukar köpa sånna på macken, så nu tänkte jag att jag skulle göra egna.


Har dock inte smakat dom än..

Påsken slut

Påsken har varit och vi har kommit hem från Luleå. Borta bra, men hemma bäst. Skönt att sova i sin säng igen och att ha katterna runtomkring oss.

Igår var vi och handlade lite virke till altanen och Calle började skruva lite. Han hade kunnat komma mycket längre om det inte vore för skruvdragaren, som man var tvungen å ladda igen efter att man kört med den ett tag. Nu är väl ungefär 1/4 del klar av altanen ungefär.

Sen måste man ju köpa möbler till altanen med, det är ju inte heller billigt.


2600 kr fattigare

Blev ett långt besök hos veterinären idag. 1,5 timme fick jag va där.
Dom började med att söva mimmi, sedan fick hon dropp.. å sen tryckte dom ut lite kiss som det var blod i. Tog röntgenbild för att se att det inte fanns några stenar, det gjorde det inte som tur var. Troligen rör det sig om en inflammation eller katarr. Dom håller på och gör en odling, å ska få veta svaret om någon dag.
Fick iaf medicin, å om odlingen visar något måste vi tillbaka.
Så med medicin å behandlingar kostade det 2600 kr.. som hittat.

Just nu är Mimmi fortfarande helt förstörd efter att ha varit sövd. inte alls sig själv och äter inget. Men det brukar ta ett tag för dom att återhämta sig.


Veterinär

Va tvungen att ringa veterinären i morse, då jag tror Mimmi fått urinsten. Det är riktigt farligt då dom kan dö om man inte behandlar fort. Dock verkar hon inte må dåligt, förutom att hon knappt kan kissa.
Ska iaf dit kl 13... så får se vad dom säger.

Så himla typiskt när vi tänkt åka till Luleå imorgon, så får väl se hur det blir med allt och vad veterinären säger. Hoppas att det hjälper med bara lite medicin...


3 månader kvar

Nu är det måndag igen, men nu när man är hemma om dagarna har jag inte riktigt koll på vilken dag det är. Å bara 2 dagars jobb för Calle, sen drar vi till Luleå.

Hatar dock den långa bilfärden då jag vet att jag kommer få grymt ont. Sen så är det väldigt mycket snö däruppe än... så det är tur att jag precis kan stänga min vinterjacka. Får se till att inte växa så mycket när jag är där, så jag kan ha jackan hela tiden. :P

Tycker dock inte att det känns som påsk redan.... men tiden går ju grymt fort nu... å idag är det precis 3 månader kvar till beräknad förlossning. Tror ju dock det blir tidigare, men det återstår att se :)


Altanbygge

Idag har Calle börjat med altanen. Stommen får han just nu hjälp med av en snickare, sen ska han göra resten själv. Förhoppningsvis är kanske altanen klar innan maj. Vi ska ju hinna med å fixa med trädgården med.
Är dock jäkligt kallt ute. Jag måste nog ut och kolla läget snart... verkar gå undan för dom iaf.

Å nu blir det ju påsk... så på onsdag åker vi upp till Luleå och stannar där till på måndag. Katterna får vara i Åmot på besök så länge.