Året som gått... 2012!

Jag väntar på 2013 med spänning... men det blir svårt att klå år 2012, vilket bra år det har varit!
 
Januari:
Nu hade dom flesta fått veta att jag var gravid. Men hade det väldigt jobbigt på jobbet. Mådde dåligt i början av graviditeten och vägde mindre än när jag skrev in mig hos barnmorskan. Fick även känna på sparkar i magen för första gången.
 
Februari:
Fick se lilla Rasmus i magen för första gången och hade gått halvvägs in i graviditeten. Å shoppade väldigt mycket barngrejer.
 
Mars:
Fick min havandeskapspenning beviljad, så jobbade månaden ut innan jag gick på semester. Tänk att jag snart varit hemma ett helt år!
Magen vecka 26.
 
April:
Calle byggde våran altan. Fick åka till veterinären med Mimmi då hon hade svårt att kissa.Sen den största överraskningen ever: min babyshower!
 
Maj:
Var till veterinären med Mimmi igen, då hon inte blev bra. Å Molly skadade ögat, men det blev bra av sjig själv. Jag bakade mycket och förberedde inför bebis. Å dödade min första huggorm.
Magen började bli riktigt stor.
 
Juni:
En månad av firande. Firade Jennys student och min och Calles födelsedag. La ut gräsmatta, som jag fick vattna hela tiden och planterade 65 meter häck höggravid.
 
Juli:
Hade beräknat datum den 2 juli, det var även då det började hända grejer. Rasmus kom den 6 juli efter en väldigt långdragen förlossning. Å så lycklig man var! Calles mormor och morfar bodde här i några dagar.
Några timmar gammal.
 
Augusti:
Rasmus visade sig vara ett riktigt matvrak och växte så det knakade. Var på en liten fisketur, 1 månad gammal. Å sov väldigt dåligt, men det har han ju gjort i stort sett hela tiden.
Var med i tidningen.
September:
Rasmus första kräftskiva. Började rulla runt, så nu kunde man inte lämna han någonstans längre. Var egentligen planerat att vi skulle vara med familjen utomlands, men det fick vi stå över.
 
Oktober:
Jag tränade lite på våran crosstrainer, men som jag gav upp då det inte gav några resultat. Första vaccinationen och Rasmus fick feber och skrattade för första gången. Planerade inför det kommande dopet. Bakade och greja.
 
November:
Jag klippte mig. Var på fotografering med Rasmus. Hade dop för Rasmus. Å snön kom sista helgen i november.
 
December:
Skotta, skotta och skotta. Snö kom det i massor. Börjat med smakportioner och börjar bli väldigt tung att bära på. Rasmus första jul var väldigt mysig.
GOTT NYTT ÅR!
 
 

Vill sova!

Sedan Rasmus började att äta så sover han allt sämre. Vet inte om det kan vara tänderna som spökar. Igår kväll hade han lite feber och har sovit kasst. Vaknat minst 1 ggr i timmen.
 
Vi har provat det mesta nu känns det som.. bland annat sova med lampan tänd, utifall han är mörkrädd. Även provat med välling på kvällen, men utan resultat.
 
Va typ en månad sen han sov mer än 2 timmar i sträck nu. Å personligen klarar jag mig förvånadsvärt bra över att aldrig få sova... min rytm har förstörts lite då jag ligger vaken även fast Rasmus sover.
 

Julmys i bilder


Juldagen

Riktigt mysigt med jul och julafton var bra. Fick många fina julklappar. Rasmus brydde sig inte om tomten... då va julklapparna roligare.
 
Rasmus fick mycket saker... bland annat : gåstol, kläder, pulka, böcker, skallror, presentkort på barnens hus, bilar och en katt som han spydde ner.
 
Å vi fick porslin (serie vi samlar på), vedkorg, trisslotter, presentkort på köpis, presentkort på cervera, lykta och pengar. Jättebra grejer!
 
Å Rasmus blir allt stadigare... å himla glad var han på julafton. Å började dagen som tomten... Hoo Hoo!

4e advent

Idag är det 4e advent och julafton imorgon. Idag har vi tjuvstartat lite... Farfar med familj kom över på middag idag och lite julklappsöppning.
 
Bjöd på Porterstek, gräddsås, hasselbackspotatis och sallad och till efterrätt en Hallonsorbe-bakelse fylld med vaniljmascarpone på en chokladbotten med en hallonsås. Första gången jag gjorde efterrätten och den var jättegod.
 
Å Rasmus fick sina första julklappar. Bland annat ett tåg som han kan sitta på, lära sig gå med och som låter och har en massa bollar i sig. Det blir nog en höjdare... den är lite stor än för den är från 1 år... man han har suttit på den lite redan.
 
Imorgon blir det fullt upp. Först packa bilen full och åka till farmor på lite julmys, sedan åka till Åmot och tillbringa kvällen med mormor, morfar och morbror.
God jul!
 
 

3e advent

Idag är det 3e advent.... vad fort det går! Snart är det ju ett nytt år!
 
Det gick bra med barnvaktningen igår iaf... han fick dock inte i sig så mycket mat å va kinkig när jag kom hem. Men han verkar haft en rolig kväll. Jag tänkte på Rasmus hela tiden när jag var borta, men gick ju bra det med! Dock tyckte jag maten var sämre än vad den brukar vara.
 
Å jag gjorde misstaget att dricka kaffe på kvällen... så har bara sovit mellan 2-3 timmar inatt.
 

Gruvar mig!

Idag ska jag vara borta från klimpen för första gången... mormor och morfar ska vara barnvakt. Ska det bli skönt? Näe, gruvar mig faktiskt! Mår lite dåligt över att jag ska lämna bort han i nån timme faktiskt. Men kanske bara är nyttigt för mig och släppa på tyglarna lite.
 
Ska fixa och dona lite hemma idag, innan vi ska iväg strax efter kl 17. Ser faktiskt inte fram emot kvällen, det gjorde jag för en vecka sen... men inte nu!
 

Lucia

Igår var det lucia och mormor var på besök. Så nån saffransbulle slank ner!
 
Imorgon ska jag och Calle på julbord med hans jobb. Blir kanske borta 2-3 timmar, så mormor och morfar ska vara barnvakt. Passar ju bra eftersom han får ersättning på kvällen. Vi ska va borta vid 18 och vid 19 brukar han äta, sedan sova. Få se om han kommer bråka med dom.
 
Dom ska också ta med sig en julgran till oss, men får väl vänta lite med att klä den kaske.
 
Bild från i onsdags när vi mös på stan med Kristin och Linda.

Look a like

Maja har hittat en hollywood look a like till mig. Nån annan som håller med?
 

2a advent

Redan söndag igen och nu 2a advent. Vad julen går fort i år! Har bara nån liten julklapp kvar att köpa!
 
Idag är det -19 grader ute... verkar som att det antingen är jättekallt eller så snöar det. Inne är det iaf varmt å skönt eftersom vi eldar! Blir nog en lugn söndag iaf.
 

Vaccination

Imorse kom Linda hit en sväng innan jag skulle och vaccinera Rasmus. Innan vi åkte så va jag tvungen och skotta och Rasmus sov i vagnen... fick till och med väcka honom när vi va tvungen att åka iväg.
 
Å så ont han fick stackarn! Men gick över fort som tur va... han är så duktig. Får väl se om han får feber denna gång också... isåfall kanske han får skrattanfall som han fick sist. 8800 g väger han nu.
 
Förra veckan började vi även med smakportioner... mums!
 
Pussar från Linda

1a advent

Igår var det 1a advent. Å nog fick vi snö... över 40 cm har vi nu. Nu snöar det inte, men är kallt -22 grader, kanske håller oss inne idag. Rasmus gillar att sova ute, men lite väl kallt idag!
 
Tände första ljuset igår och drack glögg och åt pepparkakor. Även tittat på julkalendern. :P
 
Den här veckan ska Rasmus vaccineras på onsdag och shoppa med mormor på fredag. Å på torsdag blir Rasmus 5 månader!
 
sitter i snön för första gången.