Vecka 39+4




Inte på bb

Mamma ringde nyss till Calles mobil och fråga om vi var på BB. Tydligen är det nå problem med min mobil idag, så det gick inte att ringa mig. 

Brukar ju prata med mamma varje dag, å då blev hon ju såklart orolig när hon inte fick tag på mig. haha! Har iaf knäppt av å på telefonen nu så hoppas man kan nå mig nu. :P så det inte blir fler missförstånd.

4 dagar kvar till bf

Dagarna går utan att det händer något i magen. Är rätt säker på att jag kommer gå över tiden nu... men man vet som sagt aldrig när det smäller till! Å jag drar på det att packa bb-väskan, men skulle bara ta nån minut å packa den, eftersom jag redan skrivit ned allt som ska med.

Vi har iaf bestämt oss för att göra tak på ena delen av altan, där vi ska ha möblerna. Så vi har handlat virke och målat dom 1 gr. Idag ska vi handla själva taket. Tänkte måla allt klart innan vi börjar bygga... är inte så många brädor heller.


Måla kan jag... nu är det Calles tur att måla!

Hos barnmorskan gick det iaf bra... fick ett nr som jag ska ringa slutet på nästa vecka om inget har hänt. För isf blire ultraljud. Å fick babykläder av Elin... mycket snällt!

Imorgon ska jag eventuellt med jobbet till fullriggaren på en liten afterwork... beror på lite hur jag mår. Igår kväll hade jag iaf lite sammandragningar när jag badade.. typ var 5e minut ett tag. Men det är bara lilla bebis som busar med mig!

Gräsklippare

Idag har vi köpt oss en gräsklippare. Gräset har hunnit växt himla mycket nu sedan vi la ut den, å nu får vi klippa den. Måste bara vänta lite på att det torkar upp efter regnet. 5000 kr kostade den, men den verkade himla bra... å går den sönder så lagar firman den där vi köpte den.

Annars har vi varit på barnens hus å köpt lite saker å storhandlat på ica maxi. Har dock inte bestämt utemöbler än... just nu är vi inne på att bygga tak över ena delen på altan där vi ska ha möblerna... så slipper man köpa möbelskydd och då kan man ju sitta ute när det regnar med.

Imorrn kanske det är sista besöket hos barnmorskan


1 vecka kvar

Varit vaken sen kl 5 imorse... hatar att jag inte kan sova längre på nätterna! Svårt att somna om varje gång man vart på toa. Idag klev jag upp, annars brukar jag ligga kvar å försöka somna. Får ta en liten tuppis sen istället om jag hinner.

Har iaf ätit risgrynspudding med saftsås... gott! Fick nå ryck igår kväll att göra det...tar ju dock lite tid när man inte har färdig gröt å inte färdig saftsås heller.

Idag blir det shopping för våran del... ska försöka hitta oss utemöbler och en gräsklippare. Kommer bli några svängar fram å tillbaka känns det som, eftersom vi inte är 100 på vad vi ska ha än!


Marängtårta med jordgubbar och grädde som vi hade på kalaset.

Midsommar avklarad

Idag fyller Calle 30 år... det firar han med att hjälpa en kompis att sätta häck.

Annars var midsommar trevlig. God mat som vanligt och trevligt sällskap. Å ingen bebis i sikte.

Som det känns nu kommer jag gå över tiden, å kanske bli igångsatt. Men det är ju som sagt 8 dagar kvar innan det är beräknat. BB-väskan har jag inte ens packat och inte monterat in babyskyddet i bilen.

Calle blir ju hemma nu i 6 veckor.. i veckan har vi iaf planerat att köpa gräsklippare och utemöbler.


my handyman

Kalas



Haft kalas för mig och Calle idag.

Är nu helt slut... har varit uppe och stökat hela dagen. Å vid femtiden anlände dom första gästerna... å dom sista åkte vid nio. Fullt ös... blev strax över 30 personer.

Å fick bland annat pengar (massor!), brödrost, morgonrock, tavelramar och blommor. Hur nöjd som helst!

Imorgon är det midsommar, å den ska vi fira i Åmot.


Vecka 38+2



Har så fullt upp om dagarna nu tycker jag.
Idag har mamma varit här och hjälpt mig lite. Vi åkte och handlade och sedan gjorde mamma tårtbottnar till marängtårtor och jag gjorde geggor och la ihop smörgåstårtor.

Blir kalas här imorgon eftersom jag fyllde 25 år i måndags och Calle fyller 30 år på söndag. Så imorgon ska jag fixa klart marängtårtorna och klä smörgåstårtorna. Blir ungefär 30 pers som kommer... å bara släktingar.

Å imorrn har jag jättemycket annat som jag måste fixa med innan alla kommer... å samtidigt måste jag springa in och ut och flytta vattenspridaren. Men men... ska försöka hinna med så mycket jag kan ikväll.

Gräsmattan

Lite bilder från när vi la ut gräsmattan... å nu är den dessutom mycket grönare och finare, eftersom jag sköter om den så bra om dagarna. :P


Våran stengång får ni även se








Å härt är våran altan oxå

Jennys student

Ja, när jag väl laddar upp bilder på datorn... tar batteriet slut i kameran. Så jag hann bara ladda upp 4 bilder från Jennys student. Så ni får ett litet tjuvkik nu. :P








Vattna, vattna, vattna

Dåligt med uppdatering här... å det är endast lathet. Har helt enkelt inte fört över bilder från kameran till datorn än.

För en vecka sedan var jag på Jennys student, hon va jättefin. Å lyckades ju bli bra väder med!


Lånad bild på mig å Jenny

Efter studenten la vi gräsmatta här hemma.. å under lördagen planterade jag våran häck.. 65 meter. Har nu efter en vecka blivit någorlunda återställd i kroppen. Va nog inte så smart att som höggravid kravla runt på marken.. haft sånn jäkla träningsvärk.. haha!

Å nu resten av veckan då... ja.. eftersom det inte regnat någonting förutom lite en eftermiddag här i Norra Åbyggeby. Har jag heltidsjobb som vattnare. Gräsmattan måste vara blöt i 2 veckor efter man lagt ut den... å nu har 1 vecka gått. Jag är rätt trött på att vattna om jag säger så.




så trött..

Har börjat blivit riktigt jobbigt att inte kunna sova nu. Blev kanske 4 tmmar inatt å springa upp och ned på toa typ 10 ggr. Blir ju att man sover middag om man har tid istället.

I söndags shoppade jag lite iaf... så blir en ny outfit på Jennys student. Blir inge speciellt... vita byxor och en cerise topp. Å köpte även nya ballerina, eftersom fötterna svällt.

Å på fredag efter Jennys student blir det ett roligt fredagsnöje. Beställt gräsmatta, som måste rullas ut under fredagskvällen. Å på lördag ska vi plantera häck ca 200 plantor. Så nog har vi att göra i helgen.

Håller dock koll på vädret hela tiden... för eftersom det va som ett monsunregn här i 2 dagar är det så himla blött.... så om gräsmattan hade kommit nu, hade vi nog inte kunnat lägga ut den. Så nu hoppas jag på lite uppehåll dagarna som är kvar. Ser iaf lovande ut just nu... men dom ändrar ju väderprognosen stup i kvarten.

1 månad kvar nu

Väldigt tråkigt väder idag. Va tänkt att vi skulle fixa med tomten idag, men som tur var kollade vi väderprognosen... så vi gjorde det igår kväll istället. Så nu är det bara å rulla ut gräsmattan, som är beställd till fredag efter Jennys student.

Idag då... ska åka och hämta ut ett paket. Hann precis få hem paketet med brors present, som fyller år idag. Sen om jag har tur kanske jag får med Calle till valbo för shopping i valbo, innan vi drar till Åmot. Hoppas dock inte allt för mycket med det där med shoppingen.


bild från i höst