WienerstängerBakade tidigare i veckan en sats med wienerstänger... dock så gick dom som smör i solsken. Så nu har jag bakat en dubbel sats till. Så sammanlagt typ 150 st blev det denna vecka. Men nu ska dom väl räcka lite längre hoppas jag.
Dom första är inte slut än... men eftersom det kommer bli en del fikande framöver med kalas å grejer, så fick det bli några till.

Den nakna sanningen

Är nu i vecka 35+1... å kroppen börjar ju bli lite osmickrande nu.
sprickfärdig navel...


håller handen för några bristningar. :P


5 veckor kvar

Ja, jag är himla dålig på att både blogga och att knäppa kort. Har inget att skylla på direkt heller.

Ny vecka och idag är det prick 5 veckor till beräknad förlossning.
Har stått i köket hela förmiddagen och gjort lite käk som jag tänkt frysa. Gjort 2 formar midnattsgratäng.. 1 som vi ska äta idag och en som ska frysas. Åsså gjort 2 formar lasagne.. 1 som vi äter imorgon och en som jag ska frysa. Passar på att göra mycket av sånn mat som går bra att frysa. Kommer säkert någon dag senare som man uppskattar att maten är klar.

Imorgon ska jag till barnmorskan kl 8 på morgonen. Å imorrn ska även rörmokarna vara här hela dagen och koppla in alla vattenfilter vi köpt, så har inge vatten. Bland annat därför jag redan gjort maten till imorgon. Verkade som att det skulle ta ett tag å fixa in alltihopa.

Lite sugen på att göra lite wienerstänger (kakor)... får se om jag slänger ihop lite sånna med.


Har även sett lite igelkottar här hemma.. å dom är ju så söta.

Å igår va jag förresten ute i stort sett hela dagen, men typ bara i skuggan. Lyckades ändå med att bränna axlarna... då är man vek. :P

Huggorm

Blev helt stel idag när jag såg att Mimmi lekte med en orm. Å va ju tvungen å få bort Mimmi därifrån. Tog skaftet på en kvast å försökte få undan Mimmi å bar in henne. Tittade närmare på ormen... å såg ju egentligen att det inte såg ut som en snok, men hoppades väl ändå att det skulle vara en sånn.

Ringde mamma, hon sa på en gång att det var en huggorm när jag beskrev den. Å den var blodig på huvudet, sen Mimmi lekt med den.( tur va verkar Mimmi inte ha blivit biten)

Mamma tyckte att jag skulle döda den... jag var helt skakis å svettades. Å vimsade runt lite ett tag. Tog till sist på mig stövlar å hittade en spade. Men den låg bland några stenar.. så kom inte riktigt åt den med en stor spade.
Så jag fick flytta den med skaftet på kvasten, ut på stenplattorna. Å den fräste rätt mycket, den gillade mig nog lika lite som jag gillade den. Fick iaf tillslut död på den.

Nu vill jag ha hit en myrstack, så jag slipper dom jäkla ormarna!

Tänkte lägga ut en bild på den, men gör inte det... vill inte ha minnet kvar från den. Usch!

Halsbränna

Har haft svårt att sova inatt.. pga att jag börjat få en sånn halsbränna. Det börjar komma smygande mer och mer nu... förr har det iaf gått över efter en stund, men inte nu icke.

Jag som aldrig haft halsbränna förr... inte vetat hur det ska kännas. Men när man väl får det, är det ingen tvekan om saken. Inge skönt alls!

Idag håller jag på att tvätta.. som vanligt, tycker jag inte gör annat än å tvätta. Är iaf barnkläder som tvättas nu.

Händer iaf lite här hemma nu...
* Vattenfilterna har kommit (dock inte ikopplade än, förhoppningsvis på måndag).
* Trappsteg till altan är klart. 
* Byrån är slipad.

På g:
* Trappa till bron.
* Köras matjord på lördag.. några kubik. 10 000 kr skulle det kosta. uscha! hoppas det går att pruta lite.
* Måla byrån och sätta på nya knoppar och ben.
* Nästa helg, eller helgen efter kommer grävkillen å fixar ut matjorden å tar bort lite sten å sånt.
* Därefter beställs gräsmatta (som måste rullas ut inom 24 timmar från skörd) och beställa 200 häckplantor.

Å allt det här är väl typ Calles jobb... men får hjälpa till så gott det går, känns som att häcken faller lite på min lott.

Barnmorskan

Har nu vart på ett besök hos barnmorskan igen. Å nu ligger jag under kurvan igen... suck! Tjejer, ni får komma å äta med mig igen. ;)
Nu verkar han ligga neråt å alla andra värden är bra. Å jag ligger nog hellre under stecket på kurvan än över. Vill ju inte ha en megastor bebis.Molly blir iaf bara bättre och bättre.. å Mimmi äter medicin sista dagen imorgon. Å fy vad fästingar det verkar finnas... har redan plockat ca 10 stycken på katterna. Usch!

Stackars Molly

Molly har varit med om en dramatisk dag verkar det som. Först i morse blev hon uppjagad i ett träd av en annan katt.
Å nu kom hon in och blöder i ögat. Hon ser svullen ut och vill inte riktigt öppna ögat. Hon gick iaf och la sig på en gång nu när hon kom in.

Ofta så läker ju katter sig själv... men dom brukar kunna va lite kinkiga någon dag. Men får hålla lite utkik... för börjar det vara eller så måste vi in till veterinären.

Vet inte om det är nån annan katt som gjort skadan eller om hon kan ha fått in nån kvist eller så i ögat... synd nu om lilla Molly!

Ena katten går fortfarande på medicin och den andra kanske också måste på veterinärbesök. Typiskt!


Vecka 32+5
Förbereder

Idag hålls det på att tvätta oanvända sängkläder, handdukar och kläder till bebisen. Är ju bara 7 veckor kvar... så det närmar sig med stormsteg.


Är egentligen mycket som det är tänkt att vi ska hinna med innan ankomsten, så får hoppas att förlossningen inte blir mycket förtidig.

* Vattenfilter är nu beställd.. så dom kommer någon gång under nästa vecka tror jag. Skönt! slipper jag köpa hem vatten.

* Ska byggas en trappa till bron.

* Göra ordning en byrå som står i garaget? Får ju inte köpa någon byrå för Calle, för han säger att han ska fixa den vi har.

* Första helgen i juni är det planerat att det ska komma en kille och gräva... dock så är hans tjej på tjocken hon med, å det såg då ut som det inte var så långt kvar för henne. Så man vet ju inte hur det blir med dom planerna. Skulle inte han kunna komma då, är det inte säkert att vi hinner med allt med gräsmatta och buskar innan det är dax för bebisen att titta ut.

* Sen har jag hört att det är bra att frysa in lite mat, så man bara kan ta fram och värma. Man kanske inte har så mycket ork och tid för det i början? Dock har jag inte plats i frysen än för det... haha.

Det är iaf några av våra planer som ska ske inom 7 veckor.

Bullbak

Tråkigt väder idag... så bestämde mig för å baka lite vaniljbullar. Så om en liten stund ska dom in i ugnen. Mumma!Nu har dom iaf börjat med bygget mitt emot oss. Det är ett Älvsbyhus, kommer ju i färdiga sektioner... så för dom blir det inflyttning redan i juni. Å dom har 4 barn... så blir full rulle här. Är iaf en som är riktigt liten.. tippar på att den är under 1 år. Kul med nya grannar!


Veterinären igen

Jaha... då va det dax igen. Märkte igår att Mimmi hade svårt att kissa igen, då hon springer oftare på lådan och bara får ut lite i taget.

Va bara å ringa veterinären igen imorse. Dom hade ju sagt sist att vi skulle höra av oss igen om det blev sämre. För dom hade ju gjort en odling då, men som stått över hela påskhelgen. Det hade visat utslag, men dom visste inte om det var för att odlingen stått så många dagar. Så eftersom dom tyckte att dom hade gjort fel då, skulle vi få komma utan att behöva betala.

Så nu har vi varit där igen i 1,5 timme. Gjorde en ny odling som dom ska ringa om imorgon. Å så såg dom iaf att det var blod i urinen även denna gång. Tydligen så kan urinvägsinfektion vara återkommande... å dom visste inte varför det var så. Blir medicin nu igen i 10 dagar och visar odlingen någonting så får vi byta medicin.


4 maj

Mindre än 2 månader kvar nu... tiden går fort! Har ju haft semester fram till nu och idag börjar min havandeskapspenning.

Idag ska jag gå sista gången på föräldrarkursen. Inge roligt alls att Calle inte har tid att vara med. Dålig tid att det börjar kl 13 på en fredag tycker jag, men alla andra verkar ju ha himla lätt å komma ifrån. Beror väl på vad man jobbar med det.

Å nu har vi ju fått 2 småpojkar i släkten, en Sixten och en Thor. Så mycket pojkar blir det. :)


Bilder från babyshower