Skotta, skotta, skotta

Det är inte lite det snöar ... har nu kommit mellan 20-30 cm hitills idag, å det bara fortsätter å ösa ned. Å ska hålla på till imorrn kväll?
 
Under Rasmus första tupplur passa jag på att gå ut å skotta. Han sov så gott i vagnen. Men väldigt otacksamt. För där jag började skotta, va det nästan lika mycket snö igen när jag va klar.
 
Skulle behöva göra en drive till innan Calle kommer hem... Får väl se om gossen tillåter det!
 
Å ikväll får vi en nattgäst från Luleå.
 
 
Första skottningen för i år!

Bebisträff

Rasmus blev inge rädd för Sixten... men väldigt förvånad över vad det var för liten krabat som härjade runt. Så den här veckan har han träffat många bebisar.
 
Nu har snön iaf kommit å det snöar fortfarande. Lär kanske köpa nya vinterskor, för igår när vi tog en promenad med Linda och Jenny blev jag alldeles dyngsur om båda fötterna innan jag var hemma. Eller så får man hoppas att det blir kallare å inte är nå slask.
 
Nu blire till å hänga upp julgardinerna och leta fram adventsljusstakarna. Rasmus somna precis i vagnen, så har ca 30 min på mig å börja.
 
Linda gör så fina kollage på Rasmus på mobilen.
 
Rasmus och Jenny... han älskar verkligen å få pussar!
 
Rasmus och Linda

Gråt

Rasmus har börjat ogilla andra bebisar iaf när dom gråter å låter... då blir han rädd och blyg å börjar storböla.
 
Va ju på träff med några mammor från föräldrargruppen idag... å Rasmus var glad sålänge dom andra sov eller var tyst. 
 
Får hoppas det blir bättre imorgon då han ska träffa Sixten.
 

Snö

Ligger lite snö på backen nu... hoppas på att det kommer hålla sig kallt så man slipper slask. Åh, nu började det snöa igen.
 
Slog iaf in dom första julklapparna igår... så blir kanske några till idag. Måste gå på en kartongjakt först bara.
 
Å nu hörde Linda av sig... så verkar som hon och Jenny ska komma en sväng.
 
Åh va liten Rasmus var där. :P
 
Imorrn ska jag ut till Mårdäng... en tjej från föräldrargruppen i våras hörde av sig i fredags. Så vi ska träffas hemma hos henne imorrn, alla tjejer från gruppen.
 
 

Luktar vitlök i hela huset

Sitter och ammar Rasmus medans potatisgratängen står i ugnen. Till det ska vi äta stekt fläskfilé, pepparsås och tomatsallad. Calle sover i soffan här bredvid. Sömntuta! ;)
 
På förmiddagen va vi ute å åkte runt med bilen en sväng och tittade runt lite å sen stannade vi på en kopp kaffe hos Micke, Lisen och Tobias.
 
Blir kanske att jag slår in årets första julklappar ikväll... Typiskt bara att vi kastade pappersinsamlingen igår, så har inga kartonger. På tal om jul... dom har lovat en jäkla massa snö i veckan, skulle va lite mysigt.
 

Fredagsmys

Rasmus sover i mitt knä och jag väntar på att Calle ska ringa och säga att han är påväg hem. Tänt marshaller ute, få se om han blir förvånad.
 
Idag blir det hemmagjorda hamburgare med bröd och friterade pommes. Allt är förberett och hungrig är jag... så hoppas han ringer snart.
 
Idag på våran promenad så somnade Rasmus inte föränn vi kom hem... så valde att stanna kvar ute tills han vaknade. Tog 1 timme, så tur att det inte var så kallt. Därför jag tände marshaller idag.. för jag hittade på marshallhållarna när jag va ute.
 

Saffransbullar

Ska strax slänga in mina saffransbullar i ugnen....är ett måste att baka med saffran, eftersom man bara äter det vid jul. Älskar allt som har med saffran att göra!
 
Kom ju på att det är advent nästa helg, så då blire att byta gardiner och sätta upp lite adventsljusstakar. Rasmus fick ju en egen i dop-present han oxå. I år ska jag verkligen njuta av julen!
 

6 timmar!!!

Väldigt glad mamma idag... Rasmus sov 6 timmar i sträck inatt! Skönt med tanke på att han vaknade typ 20 ggr natten innan.
 
Idag är det mest lugnt här hemma... kokat lite lingonsylt och tvättat. Skulle vilja slå in lite julklappar, men har inge julklappspapper hemma.
 
I helgen blire nog en tripp till Barnens hus... tänke köpa en bilstol, å den är 1000 kr billigare denna helg. (kostar 1999:- nu) sen skulle vi vilja ha babyvakt åsså kanske lite julklappar. har iaf tänkt köpa en babypulka till Rasmus. Så kommer nog bli en slant där... tur man har 1000 kr i presentkort!
 
Provat skjortan och slipsen som han ska ha på julafton.

Badkar

Igår mös jag och Rasmus i badkaret... så roligt att han gillar och bada! Märktes att han blev lite förvånad över att bada med mamma... men bra gick det! Va lite kallare vatten än jag va van å bada i, men skönt ändå! Sedan tog Calle å satte på pyamas på Rasmus medans jag tvättade håret och gjorde mig klar.
 
Nu ska jag fixa iordning mig för vi ska ner på stan. Först ska vi vara med Elin och lilla Alice och titta efter julklappar. Sedan blire en fika med Kristin, Emelie och lilla Vilmer.
 

Lite bilder från kyrkan

 
 
 
 

Dop

Haft fullt upp denna vecka... därför det blivit så dålig uppdatering.
Igår hade vi iaf dopet för Rasmus... å han var verkligen duktig! Över förväntan! Var dock helt slut innan man var hemma.
 
Bjöds på smörgåstårtor och 4 sorters kakor. Väldigt lyckat det med! Å tack för alla fina dop-presenter! Lovade å lägga upp kort på vad vi fick....
 

Fars dag

Imorgon är det farsdag... så detta var första året Calle skulle ta del av detta. Å han har redan fått presenten. En ny kaffebryggare... för jag råkade ha sönder den andra i veckan. :P
 
Men som vanligt ska det strula... Den funkade inte. Så fick med nöd å näppe en ny idag, dom ville att vi skulle skicka den på lagning... men vaffan köpte den ju igår! Hade inte Calle bråkat på dom hade vi inte fått nån ny.
 

Vagnen

Tidigare har ju Rasmus inte viljat ligga i vagnen och sova... varken inne eller ute. Nu har det blivit en total omvändning. Nu somnar han rätt fort när jag tar mig en promenad (om det är sovdags), inte för att han sover länge... men 20-45 minuter.
 
Däremot har han fått starka åsikter om den självgungande gungan, som han brukar sova i. Vet inte om det är i en period nu... eller om det kommer hålla i sig. Nu vill han sova i vagnen, å inte i gungan. Man märker mer och mer vilken bestämd kille det här är!
Ett litet bildkollage som Linda fixade sedan hon och Emre var här i onsdags.
 
Idag ska jag och Rasmus gå på stan med mormor... å blir nog att man köper farsdagspresenter!
 
 

Rund och go!

 
 
Här är några av bilderna som knäpptes... är ju text på dom eftersom man inte ska kunna kopiera och använda dom på det viset. Beställde bilder för 2200 kr!

4 månader

Idag blir Rasmus 4 månader... stora killen! Han har blivit en väldigt bestämd herre, men är väldigt go och glad.
 
Har vart å hälsat på på jobbet idag igen... Snart är det ju jultider, så då har dom väl inte lika mycket tid för besök. Å nu går det att köpa färska Ahlgrens bilar i restaurangen... inget dom får göra reklam över, synd för jag tror det skulle locka folk! Så åk dit om ni vill ha bilar!
 
Såhär glad är Rasmus när han vaknar på morgonen/natten.

Kort hår

Nu är det klippt och såhär kort hår vet jag inte när jag hade sist. En lite ny frisyr iaf... då håret är längre fram än bak. Håret är iaf så pass kort att jag inte skulle få ihop en hästsvans. Så det rök en bra bit på håret!
 
Vet inte vad Calle tycker om detta... då han inte tyckte jag skulle klippa mig allt för kort. Som det känns nu är jag iaf nöjd.. har inte hunnit vant mig än. Vet redan nu att jag kommer ta alldeles för mycket schampo!
 
Å vi blir inte med på middagen ikväll... dom skulle inte ses förrän kl 19, å det blir för sent för oss.
 
Bildbevis på Maja och Rasmus

Fullt upp imorgon

Imorgon är det fullt upp hela dagen, så jag hoppas att Rasmus orkar med. Han är inne i en period igen då han inte sovit längre än 2 timmar i sträck. Så vem vet, det kanske gör susen imorrn när vi ska ränna hit och dit. Men troligen är det som vanligt.. 
 
Kl 11 imorgon ska vi ut till köpis (för 3e gången på 1 vecka).. då ska jag klippa mig. Känns skönt å bli av med lite slitet hår... å tror jag ska klippa mycket som vanligt. Brukar klippa mellan 10-20 cm varje gång... eftersom jag inte kommer iväg så ofta å klippa mig. Denna gången funderar jag på en helt ny frisyr, så får se hur det blir med det!
 
Kl 14 ska vi vara i Ockelbo. Då ska vi träffa prästen och gå igenom lite inför dopet.
 
Å sen på kvällen ska vi troligen ut på stan och käka födelsedagsmiddag med Linda å alla familjer.
 
 
Jag och Linda... detta va sist jag var ute och åt på restaurang. Å då hade jag även Rasmus i magen å håret är minst 10 cm längre nu. Det var ett tag sen kan man säga.

Bus eller godis?

 
Kom på idag att det kanske var bra om man hade lite godis hemma i halloweentider. Så sa åt Calle och köpa hem lite små godispåsar utifall att nått spöke skulle dyka upp. Calle köpte 6 små godispåsar, å tur var väl det!
 
Mycket riktigt så knackade det på altandörren. Där ute stod 3 spöken och gärna ville ha godis, så dom fick en varsin påse. Så nu har vi bara 3 godispåsar kvar... va tvungen å leta fram lite läkerolaskar utifall att det skulle komma många till. För man vill ju inte va utan godis om nån kommer... å vem vet, kanske får ett ägg eller nå kastat på huset annars.
 
 
 

Fotografering

Det är ju höstlov... så jag förväntade mig det värsta när jag skulle ut till köpis och knäppa kort på Rasmus.
 
Fotograferingen höll på mellan kl 10-17... så jag passade på att åka dit till kl 10. Redan när jag parkerade bilen blev jag förvånad att det var så lite bilar.. skönt!
 
Å fotograferingen höll till inne på coop... så man fick ju se på när dom andra knäppte med. Behövde inte vänta så länge. Rasmus var riktigt snäll och duktig och fotografen var bra på att få barnen och skratta. Så jag tror det kan ha blivit jättefina bilder. Får se dom på tisdag på internet, så kan man beställa. Jag kommer ju vilja ha alla!
 
Finstassen på!

Fika med tjejerna

Igår va Maja i stan och vi drog ihop en fika på stan. Det var jag, Maja, Linda, Jenny, Kristin och Rasmus så klart! Väldigt trevligt var det och Rasmus var väldigt snäll. Till och med Maja vågade hålla i honom. Vi satt där i någon timme och tjattrade och busade med Rasmus.
 
Hade förhoppningar att han skulle sova bra inatt efter ett sånt ståhej.. men icke. Visst att vara morgonpigg... men att vakna varje morgon vid 4 och har tröttnat på å sova, det är ju lite trist.