Stan

Igår va lilla familjen en sväng på stan. Å Rasmus var så snäll och låg i vagnen hela tiden. Nu va vi inte borta så länge heller... gjorde våra ärenden och åkte hem.
 
Rasmus fick lite kläder i nästa storlek... 74. Dom kläderna ser riktigt stor ut... men han växer ju så fort! Å Calle fick oxå lite grejer, å jag blev utan.
 
Nu har jag iaf kört på våran crosstrainer lite... jobbigt! Men jag måste ju komma i mina byxor nån gång....
 

Barnprogram

Här hemma går det just nu rätt mycket barnprogram hemma, Lilla Rasmus verkar tycka det är roligt med tecknat... så disney junior är favvon på tv. Han gillar även att prata med sina gosedjur.
 
Så medans han ser på tv:n tittar jag på honom, han gör så roliga miner! Förstår inte hur man kan sitta och titta på ett litet barn hur länge som helst... lycka!
 

Sockerberoende

Sedan graviditeten har jag haft ett riktigt sockerberoende. Åt under andra halvan av graviditeten glass varje dag. Å nu efter graviditeten åt jag mycket sötsaker i början, nu försöker jag undvika det lite iaf.
 
Försöker hålla mig till helgen, ibland går det bättre än andra gånger. Så nu blir det att jag riktigt funderar ut vad jag ska göra för godsaker till helgen. Förra helgen gjorde jag chokladfondant 2 dagar och budapestrulle en dag.
 
Riktigt jobbigt å tänka på socker! Å har 5 kg kvar att gå ner efter graviditeten... å allt sitter på magen! Suck! Kan fortfarande inte ha mina vanliga byxor, utan använder mina mammabyxor. Å kommer nog aldrig visa mig i bikini igen. Min kropp förändrades rätt mycket efter graviditeten... men men, sånt man får stå ut med när man fixar underverk.
 

12 veckor

Idag är pyret 12 veckor å man märker hur han utvecklas mer och mer. Roligt att följa hans framsteg.
 
Är regn och rusk idag igen. Familjen åkte utomlands rätt vecka! Dom verkar iaf ha det varmt och skönt å bor på ett riktigt lyxhotell. Nä, jag är inte avis. ;)
 

Less

Åh vad less jag blir! Väntat på tiden hos kirurgen i 2 månader, för att det finns för lite barnkirurger. Å nu är läkarn sjuk, så får inte komma förrän den 16 oktober.
 
Tycker så synd om min lilla pojk, tur att han inte har ont iaf. Men varje dag som går, är ett steg närmare att han kan få ont. Å vill verkligen inte åka in akut för operation!
 

Putsat fönster

Äntligen klar! För 2 veckor sedan putsade jag alla fönster på nedervåningen, å igår alla på övervåningen. Nackdelen med ett hus är alla fönster som ska putsas... 23 st räknade jag till. (om jag räknade med dörrarna)
Nu är det iaf gjort för hösten... skönt!
 
Idag är det lugnare... rullat lite köttbullar. Skönt att bara rulla typ 30 st och inte flera tusen som vi brukar göra på jobbet vid den här tiden! Dom vill ju att jag ska jobba i jul, men det går ju inte så bra när jag ammar för fullt. Sen är det ju skönt att slippa ett år med julbord, tror jag kommer uppskatta den här julen mycket mer än jag brukar när jag jobbar faktiskt!
 
Far och son

Ögonsten

Rasmus är verkligen mammas ögonsten, därför det blir väldigt mycket bilder på honom i bloggen. Det får ni stå ut med! :)
 
Han växer verkligen så det knakar, inte hunnit använda kläderna många gånger innan jag fått byta storlek. Han är väldigt långt över normalkurvan, så nu är han lika stor som man normalt är vid 4 månader. Mamma måste ha grädde i tuttarna :P
 
 
Klimpens viktkurva.
 
 

Söndagsmorgon

Vilket tråkigt väder det har varit i helgen. Det blir iaf mysigt när vi tänder en brasa i kaminen!
 
Igår åkte min familj och Anderssons till Turkiet. Väldigt avis, va ju tänkt att vi skulle vara med. Men ville inte åka nu när lilla Rasmus är så liten. Speciellt inte eftersom han har ljumskbråck och vet inte om vi skulle behöva åka in akut för operation.
 
Han har haft ljumskbråcket i 2 månader nu och vi ska på en kontroll hos kirurgen på torsdag, inför kommande operation. Jag gruvar min väldigt mycket inför operationen, då han ska sövas och fasta. Mammas lilla pojke.
 

En bild säger mer än tusen ord! <3


Oxfile

Har varit en skön helg... å jag har hunnit med att rensa våran 65 meter långa häck, efter det hade jag på gräsklipp. Det sägs iaf att det inte ska växa ogräs då, så får väl testa. om inte annat så har häcken fått ett litet täcke inför vintern.
 
Å har ätit oxfile hela helgen. 3 middagar/luncher med oxfilé i olika varianter. Hade nämligen en stor oxfilé i frysen.
I lördags gjorde vi Oxfilé Wellington med rödvinsreduktion och råstekt potatis.
Söndagslunchen blev Stekt oxfilé med potatiskaka och vitlökssmör.
Å söndagens kvällsmiddag blev Pasta blandat med oxfilé, vitlök, champinjoner, purjolök, lök, paprika, grädde och cremefraiche.
 

Lördagens Wellington. Calles tallrik, jag drack inte öl. :P
 

2 månader idag

Stora killen idag, 2 månader gammal!
Var hos bvc igår å då vägde han 6185 g och är 59 cm lång. Hans kurva går spikrakt uppåt och är långt över det normala. Å den 21 september börjar mammagruppen.
 
Idag har jag planer på att baka en vinbärskaka med kolaglasyr (phiadelphia blandat med kolasås). Första gången jag ska göra den, men den lät god!

Framsteg

Idag har Rasmus rullat över från mage till rygg för första gången.  (8 veckor gammal)
Man märker hur han utvecklas. Han börjar bli riktigt stark i nacken med.
På onsdag ska vi till bvc igen, var aldrig där förra veckan...
 
Kristin och Linda var på besök idag och gosade lite med Rasmus.
 
Linda och Rasmus

Kräftskiva

I lördags firade vi 3 år... eller fira och fira, inte för att vi köpte något till varandra och så. Vi är bara så glada att vi har världens finaste son!
 
Vi åkte iaf till Åmot och var med på den årliga kräftskivan. Å jag fixade en liten kräfthatt åt Rasmus också.