Juli imorgon

Shit va fort det går, är ju sista juni idag.
1 vecka och 1 dag kvar att jobba. Nedräkning på högsta nivå. Tänk att man lever för dom veckorna man får på sommaren.
Synd dock att inte Calle kommer ha semester samtidigt som mig. Hoppas jag kommer kunna göra nå vettigt iaf!

Taket på huset är på, å idag började dom lägga tegelpannor.


Taket, utan tegelpannor


Ny vecka






Ny vecka och nya tag. Soligt och fint väder i väder idag. Äntligen börjar det kännas lite att sommaren är påväg, eller den är ju redan här!

Varit och handlat mer virke idag, å ska åka några till svängar i veckan. Men hinner nog inte köpa nå panel som jag ska måla. Men finns mycket annat å göra. Pappa och brorsan kanske ska komma i helgen och hjälpa till med taket på garaget. Även taket på huset blir klart denna vecka.

2 veckor kvar att jobba.. sen SEMESTER!

Söndag

Nyss druckit upp mitt morgonkaffe. Har även hunnit plockat lite hemma + betalat räkningarna för denna månad. Pengarna rullar på.

Idag ska vi åka och köpa en släpvagn och sedan köpa mer virke. Ska ladda upp till nästa helg då vi troligen blir på tomten hela helgen. Jag kanske ska börja måla panelen till garaget, så bra där att jag fick lite grejer av maja!

Väntar nu på att katterna ska komma hem från Åmot. Dom brukar vara helt slut efter en helg där... finns så mycket att se, så dom har inte tid att sova.




Midsommardagen



Hade en lugn midsommarafton i år. Tillbringade kvällen hos Anderssons där vi spelade kubb och åt mat. Blev inte så mycket dricka för min del, då jag drack i tisdags oxå.

Calle fyllde ju år, så han fick lite presenter. Han fick en kap- & geringssåg av mig (som han redan börjat användt) och en fiskehåv och drag. Av mamma och pappa fick han ett fiskespö och en fiskelåda med drag i.

Men även jag fick lite mer presenter. Av maja fick jag mycket saker som jag kommer få användning av. Arbetshandskar, hörselskydd, munskydd, skyddsglasögon, tapetskärare, roller+tråg, penslar.. har jag glömt något tro?
Å av Jenny och Linda fick jag presentkort på cervera. Åh vad skoj det ska bli och shoppa sen med alla presentkort! Tack så mycket för allt tjejer! :)

Är tillbaka i Gävle nu, katterna skjutsas hit imorgon... imorgon ska vi köpa mer virke till garaget.


Trevlig midsommar!

Midsommarafton idag och Calle fyller år. Vart en lugn morgon, men ska snart dra iväg till Åmot. Katterna åkte dit igår med familjen. Så tomt utan dom!
Planerna för dagen är väl att vi går till Parken på dagen och tittar på midsommarstången och dom få barn som dansar. Kvällen ska tillbringas hos Anderssons med lite grillning. Hoppas på skapligt väder idag!


Garage

Denna vecka har Calle varit ledig för att börja bygga på garaget. Vädret har inte varit på topp, men han har jobbat på bra i 2 dagar. Stolt över min gubbe!



Takstolar och reglar uppe

Midsommarveckan

Imorgon går vi in i midsommarveckan. Lite lugnare på jobbet + att vi ska ut och käka på gävle brygga med jobbet på tisdagkväll. Får ta det lite lugnt med alkoholen, eftersom vi ska jobba dagen efter.

På fredag är det midsommarafton, även älsklings födelsedag. Kommer att fira i Åmot. Hoppas dock att det blir bättre väder än dom lovat!

På midsommardagen är det släktträff med pappas släkt, skulle uppåt Kilafors någonstans.


Grattis till mig!

Födelsedag idag, fy vad gammal man blir! Sitter nu med min nya dator som jag fick av Calle. Tack älskling! Ska försöka att inte spilla kaffe eller kasta denna i golvet. Han tycker att jag är så oförsiktig med datorer!

Dagen har varit lugn. Calle har varit på tomten hela dagen. Jag har bakat tårta, tvättat, städat, sovit middag och haft besök av pappa och brorsan. Brorsan fixade då med min nya dator, perfa!
Jag fick 3000 kr av mamma och pappa + en shoppingtur med mamma senare, 1000 kr på cervera av brorsan och 500 kr av anderssons. Tack så mycket!




Bygget



Mitt hus har äntligen börjat att byggas, å det går med en dundrande fart. Denna bilden är tagen idag, på dag 3.
I jul bor jag där... härligt! Å budgeten håller i sig, som det ser ut nu, ligger vi några hundra tusen under budgeten till och med.. så det känns bra!
Calle har tagit ledigt nästa vecka och ska börja med garaget då... hoppas det blir bättre väder då!



Inne i huset... står i tvättstugan. :P



Framsidan på huset


Ny vecka

Jag var verkligen astrött när jag gick till jobbet imorse. Känns i kroppen att förra veckan var tuff, tar ett tag att återhämta sig.

Min bil är på lagning nu, eftersom att den inte gick igenom besiktningen pga att handbromsen var lite dålig. Så pengarna man fick för att man jobba på bröllopet går åt på en gång.
Å en räkning på 20 000 kr betalade vi idag. + att vi fick en räkning på 750 000 kr. Pengarna bara flyger iväg.

På lördag fyller jag 24 år. Pappa och brorsan ska iaf komma på besök (mamma är på bröllop). Får väl se till att göra nån tårta och bulla upp lite.


Elins bröllop

Ja, självklart glömde jag knäppa kort... Hade så mycket att göra att jag knappt kunde tänka ibland kändes det som. Jag jobbade ju själv, hade vi haft bröllopet med jobbet hade vi varit minst 3 personal.
Men Tomas och Elin va jättefina och Elins klänning va superfin. Å vilket väder, va riktigt varmt.

Idag är det söndag... behöver verkligen vila, men blir kanske en tur till tomten å mura. skulle kunna sova i en vecka nu!
Calle håller på att göra ritningen på garaget fullständig å skatten har kommit tror jag. Blir att betala sten för hela slanten, + lite till. Fan va dyrt med lite sten :P



Lite av allt matrial som ligger ute på tomten nu. Imorrn börjas d... Wiieee!


Helt slut

Blev ett riktigt långpass igår... trodde jag skulle jobba till 22, men vart till 24. Ett 17 timmars pass alltså.
Å idag ska jag göra maten till Elins bröllop, får hoppas jag hinner med. Känner mig helt slut!

Blir inte mer skrivet än så... ska försöka komma ihåg att knäppa kort på Elin!


Långpanna

Imorgon blir det en riktig långpanna, jobbar från 7-22. Puh!
Ska även försöka hinna med att förbereda till Elins bröllop på lördag. Bara å jobba på det... får vila sen när jag har semester! Å nu efter den här veckan kommer det förhoppningsvis lugna ned sig lite iaf.

Matrialet till huset har kommit, å dom börjar kanske bygga på måndag. Å takstolarna till garaget kom idag, nu får vi se vilket som blir klart först... Garaget som Calle ska göra, eller huset som snickarna gör. Blir förvånad om inte Calle hinner klart innan. :P

ja, blev en liten snabb uppdatering iaf.. nu ska jag sova!


Premiärgrillning

Åkte ut till tomten igår morse, hann inte ens sätta upp grillen innan det kom en regnskur. Så vi åkte hem igen, går ju inte att mura då.
Hann med att baka bullar hemma, innan vi åkte tillbaka. Å nu är det färdigmurat, nu är det bara virket kvar på garaget :P

Jag satte ihop grillen efter några försök. Men dyra korvar blev det, hade i en säck med bricketter, en halv flaska tändvätska och 30 tändstickor. Jaja, efter den här sommarn är jag nog grillexpert.
Men det tog sig tillslut och vi fick våra korvar.



Grillplatsen i Luleå. Funderar lite på att göra så på tomten med, va så himla mysigt!


Mura

Snart är det dax att starta dagen. Sitter just nu med en kopp kaffe i handen, skönt att inte behöva stressa så mycket på morgonen.

Om en stund så ska vi åka och vattna svärmors blommor, då hon är uppe i Luleå. Sedan åka vidare till ByggMax där vi ska köpa mer murbruk och nå mer.
Ska mura klart idag hade vi tänkt, om det inte blir nå krångel. Calle murar å jag får bära dit lecablocken. Jag ska även bygga ihop grilltunnan jag köpte.

Är jättekul när man ser att det börjar hända grejer. På tisdag kommer ju första leveransen med virke och dylikt. Blir tvungen att flytta på lite grejer så dom har mer plats att lägga alla saker.
För snickaren kom dit helt oväntat när vi var där en dag förra veckan. Han ville kolla hur allt såg ut innan han ska bygga. Han kändes bra att ha å göra med, men var lite orolig över hur allt virke ska få plats.
Så den 15e börjar dom bygga, å huset ska vara tätt på en vecka sa han. Åh, längtar!

Ursäkta för att jag bara pratar om husbygget, men det är det som händer i mitt liv nu.



Bild från Luleå förra sommarn, få se om vi hinner ta en tripp upp dit i sommar med. Jag har ju semester 4 veckor i sommar, men Calle tänkte nog inte ta ut nån vecka... utan han tar det nog senare, när det ska tapetseras å grejas.


Bränd

Full fart har det vart idag. Pappa och Fredrik har hjälpt oss ute på tomten.
Fixade till stödmuren och fyllde på lite bakifrån. Åh, vilket slavgöra jag å brorsan åkte på.
Calle och pappa murade lite på garageplattan, den del som kommer stå under marknivå. Inte riktigt klar än, för det tog slut på murbruk.

Va soligt hela tiden, men blåste rätt mycket. Så jag kände inte att jag brände mig. Helt knallröd på axlarna och lite av ryggen. Hade brottarlinne, så jag har väldigt fin bonnbränna nu.

Hade även med mig tårta och paket till brorsan, så vart litet minikalas. Han fick en stekpanna och en keps, morsan hade sagt att han behövde det.. lätt för mig, för då slapp jag tänka. :P

Lite bilder igen.. men ingen på mig, det är ju jag som är mästerfotografen. Det betyder inte att jag inte hjälper bara för att jag inte har bildbevis :P



Calles nya bil



Brorsan



Calle murar



Pappa delar på sten (lecablock)

Spendera pengar

Det går himla fort nu att spendera pengar.
Mina inköp idag: Grilltunna, lim till muren, spade, plugg & skruvar, förvaringslådor, spikband och en keps till Calle.
Det är ju inte direkt så att det är skitroliga saker man köper... men iaf saker vi behöver.

Stenarna till muren kostade ju 20 000 :- , å imorrn ska vi köpa lecablock för 2600 :- . Å idag köpte Calle en bil för 10 000 :-
Å nej, vi är inte gjord av pengar... haha! Vi har ju ett Visa guldkort, så man får räkningar månaden efter. Vi får tillsammans tillbaka rätt mycket på skatten, så vi har räknat med att kunna betala tillbaka med dom pengarna.

Calle köpte bilen av Jocke. En grön caddy, tänkt som att åka fram och tillbaka till jobbet. Å även att ha massor med verktyg i och kunna frakta saker i.

Imorgon kommer pappa och brorsan och hjälper oss på tomten. Guld värt att ha närstående som kan hjälpa till!


Härliga fredag

Igår va det kristi himmelfärdsdag (röd dag), men jag jobbade. Å brorsan fyllde år, Grattis!

Fabriken hade en familjedag och dom hade slagit på stort. Inne på fabriksområdet fanns det hoppborgar, sånn där tjur man inte ska ramla av, popcornmaskin dom fick äta hur mycket som helst i, ansiktsmålning, lotterier, brynäs hockeymålis stod i mål så man fick skjuta mot honom osv.

Det jag gjorde va och fixade käk, som dom fick äta så mycket dom ville av. Hamburgare, korv, läsk, morotskaka, kaffe och nya bil glassen. Krängde 350 hamburgare. Å faktisk, det va skitkul å jobba igår å perfekt väder.

Efter jobbet skjutsade chefen ut mig till tomten där Calle å pappa höll på och sätta upp våran stödmur. Kommer bli skitfint när det är klart. Få se om vi hinner med det sista idag, inte mycket alls kvar.
7 ton med sten var det, så dom har nog rätt ont i ryggen idag.



Å just d. Plattan gjorde dom klar i tisdags. Här vattnar Calle den.



Stödmuren, med en trapp upp. Plattan ni ser längst hitåt är garageplattan.



Jag satt på muren å dom jobbade på


Trappstegen väger 50 kg styck.