April snart slut

April har gått väldigt fort... på lördag är det sista april. Då ska vi tillbringa kvällen hemma hos Micke och Lisen. Blir troligen att äta och dricka något gott. Måste försöka ta sig till systemet och köpa något smarrigt.

Annars har det inte hänt så jättemycket denna vecka. Calle har sovit i lastbilen 1 natt å jobbat sent dom andra dagarna, så jag har vart ensam om kvällarna.

7 juni kommer iaf första husleverasen... snart drar det igång!


Sol

Himla fint väder har det varit i helgen. Vi åkte till Åmot tidigt igår morse, så att inte bilen skulle hinna bli så varm. Kasst utan AC på sommarn...

Å Molly fick vara ute för första gången i helgen... men hon tyckte det var lite läskigt. Å Anderssons firade vi påsken med som vanligt.
Spelade några omgångar kubb, jag va riktigt kass. Å mat åt vi.. Sill till förrätt, sedan grillat å sen glasstårta. Å spelade sällskapsspel, å jag drack rätt mycket vin.. så jag har varit seg idag. :P

Har även hunnit med å fiskat idag... jag fick inget, å jag tappar tålamodet rätt fort. Pappa fick en liten Öring, som jag fick med mig hem. Å lite rabarber fick jag med mig hem... nu är det fan sommar :D
Är hemma i Gävle nu igen, katterna är helt slut, som dom brukar vara efter en helg i Åmot.




Veckan som gått



Det har vart fullt upp i veckan. I tisdags kom älskade Maja till Gävle. Å självklart vill man ha chansen att träffa henne då.

Träffade upp tjejerna(Maja,Linda Kristin) på stan efter jobbet. Vi gick då och fikade på flanör, tog en avocadosallad. Sedan gick vi vidare till Café Java, å åt en underbar jordgubbscheesecake. Satt å snackade om allt och inget.



På onsdag visste jag inte om jag skulle hinna träffa dom, för jag skulle på ett husmöte. Var klar där kvart över fem, skyndade mig hem och hämta en micro(som Lindas kompis skulle få) å sen ner på stan. Klockan sex slutade Linda jobbet, då stod vi och väntade på henne.

Gick och åt på Helt enkelt. Tog även då en räksallad, men den var inte lika god som på flanör. Allt smakade dijonsenap, så man kände inte smaken av räkor. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra, men blev att vi gick till Pazo efter det och åt Jordgubbscheesecake även där. Varför prova nå nytt när det är gott? ;) haha.

Så man har ju faktiskt slösat lite pengar på fika denna vecka. Man måste ju få unna sig ibland, men just nu känns det tufft då vi har mycket räkningar. Bygglov och grejer ska betalas.

Men det va kul å träffa tjejerna. Maja, flytta tillbaka!

Glad påsk!

Långfredag idag och vet inte vad vi ska göra idag. Men sååå skönt att vara ledig.

Hade påskbuffé på jobbet igår... jag trodde inte vi skulle få nå folk. För på fabriken jobbade nästan ingen, för dom skulle reparera maskinerna. Å så var det dagen innan röd dag, då brukar många gå hem efter halvdag. Trodde att vi skulle få max 100 pers. Men vi slog nytt rekord, 165 pers! Om vi hade vetat det hade vi tagit in mer personal.. vi slet som galningar, men roligt var det.

Imorgon åker vi till Åmot och äter påskmiddag. Grilla brukar vi göra, mumma! Sover kvar och åker till Gävle igen på söndag.


Grilla!

Äntligen helg igen.. å imorrn drar vi och katterna till Åmot.
Molly har nu blivit lugn efter att ha jamat i 5 dagar.. skönt! Men hon kommer inte få gå ut... tråkigt för henne, men om hon skulle få ungar skulle jag ju inte kunna göra mig av med dom. Så nej...

Årets första grillning blir det för oss... älgkött! Lääängtar. Saknar det jättemycket när man bor i lägenhet, men kommer kunna grilla desto mer sen när vi har hus.


Ledig!

Wiiihooo! Är ledig imorgon, känns underbart skönt. Även fast jag ska upp tidigt och har fullt upp hela dagen, ska det bli så himla skönt att bara vara ledig för en dag.

Nu ska vi sätta oss och titta i kataloger, så vi har mycket klart för oss. Vi vill ju att det ska gå undan, då vi kommer ha lite bråttom.
Ska titta på köksinredning och vitvaror, kakel, klinkers, badrumsinredning och lite sånt där. Tänk att det vi bestämmer kommer inom några månader vara på plats i vårat hus.

Och eftersom tiden går så himla fort, kommer jag snart att bo i ett helt nybyggt hus!


Löpande katt

Denna gång detta händer har jag varit med om det förut. Inte varit van med honkatter förut, å när Tuffsan börja löpa sist.. åkte jag ju till veterinären för att hon betedde sig som hon gjorde. haha :P
Mimmi hann aldrig börja löpa, innan vi steriliserade dom.

Nu är det Mollys tur. Hon springer och skriker hela tiden och åmar sig på golvet. Inte en tyst stund... sover dom aldrig när dom löper? Hade ju tänk sterilisera henne nu i vår, men hon hann börja löpa först... nu blire till att försöka få en tid hos veterinären.



Molly har blivit en stor tjej


Söndag = Ångest

Veckorna går fort, men helgerna går ännu fortare. Denna vecka blir iaf lite annorlunda, då jag är ledig på onsdag. Har bara hänt 1 ggr förut att jag vart ledig på en vardag.(förutom röd dag)

Idag klev jag upp i ottan (05.30) igen, hade ont i magen... så tog täcket och la mig i soffan. Sitter nu med en varma koppen i handen.
Calle ligger kvar i sängen än, det hör inte till vanligheterna. Han brukar hinna upp före mig, men inte idag.

Igår gjorde Calle en god midddag till mig.

* Cordon Blue (Ost- & Skinkfylld Schnitzel) med Potatiskaka, Kapriscreme och en Tomat- & Mozzarellasallad.

Han är duktig mig karl, gillar å briljera i köket.


Möte inbokat

Vi ska till Borlänge på onsdag, jag får vara ledig. Wihoo! Vi ska dit och bestämma alla våra vitvaror, köksinredning osv. Det ingår i huset, så nej mats... ska inte köpa på elgiganten ;)

Men det kommer att bli lite stressigt. Vi ska vara klockan 10.00 i Borlänge.. sedan ska vi vara på banken i Gävle klockan 14.00.
 
Banken ringde till Calle i veckan. Våran skitbra bankman är pappaledig. Å det enda vi skulle göra till honom var att återkomma när vi fått bygglovet, eftersom allt är klart redan.
Men nu måste någon annan ta över vårat ärende, så kasst... vi kommer säkert få nån gammal surkärring.
Hon som ringde var inge trevlig alls, hon ville att vi skulle göra om allt (bara för han va pappaledig nu), å sa att dom inte skulle ha tid med oss dom närmsta veckorna.

Calle skrev då ett argt mail till banken. Vi ska ju faktiskt låna 2,5 miljon, å han har haft den banken hela sitt liv... han började iaf leta lite nya banker... Å vips, då hade nån en tid över på onsdag.
Hoppas dom inte ska krångla nu då...


Uppe före tuppen!

Calle vaknar alltid överdrivet tidigt på helgerna, idag skulle han väcka mig med. Gick då upp 05.30 och när jag jobbar går jag upp 06.10. Trött.... men får sova middag sen istället.

ja, vad händer idag då... storhandling blir det iaf som vanligt. Sen kanske åka till soptippen med lite grejer, åka ut till tomten och titta lite, tvätta, kanske göra nån god mat.

Sugen på att köpa hem lite tulpaner, det är vår tycker jag. Nackdelen med att ha tulpaner här hemma är att det är så varmt inne, så dom blommar över så fort. Kanske går bättre om jag har dom i vardagsrummet, kan man ha balkongdörren öppen.


Bygglov!

Jaaa! Det är klart med bygglovet!! Wiihoo! Å tur är väl det, eftersom att husförsäljaren var modig nog att beställa huset redan innan.
Nu blir det till att boka ett möte i Borlänge och bestämma kök å sånt. Härligt med nytt och fräscht!

Snart kommer pengarna börja rulla!


Dagens planer

Igår gjorde vi ingenting, vilket resulterar att vi har mycket att göra idag.

  • Morgonkaffe och frukost
  • Färga utväxten Calle har äntligen gett med sig, kanske för att jag har PMS?
  • Göra paj till lunch ost, skinka och broccoli
  • Åka till Ikea, Mio osv Ska kolla lite inredning, troligen inte köpa något
  • Rensa i källaren ska försöka sälja en del saker å kasta lite. Någon som vill köpa något? Bland annat mitt barbord + stolar, tv-möbel, tv-bord m.m
  • Städa om jag hinner
  • Göra kvällsmat något med köttfärs

Få se om allt hinns med... kommer nog ta rätt så lång tid att rensa i källaren, å vi kommer inte hinna klart idag, men en bra start kanske iaf.




Lördagen

Det har varit tråkigt väder hela helgen... dock ganska så varmt. Mamma ringde från Gran Canaria igår, å dom har det bara bra. Önska en annan oxå fick åka bort lite, å slippa allt!





Igår gjorde vi ingenting.. förutom lite god mat. Blev himla lyckat!

Tilltugg före maten: Krustader fyllda med gräddfil, rom, räkor och lök.
Varmrätt: Ört- och baconinlindad fläskfile (helstekt) men potatisgratäng, whiskey-pepparsås och grönsallad.

Köttet blev helt perfekt, tycker det oftast att det är godare att helsteka, då det blir mycket saftigare.

Sedan kollade vi på en film, Grown ups . Va väl inte riktigt en film för mig. Å faktiskt va jag uppe till 22 igår, det hör inte till vanligheterna!


PMS

Åh, blir galen. Mina PMS-besvär blir värre och värre för varje månad känns det som. Stackars Calle!
Besvären håller nu i sig i 2 veckor med... Så halva månaderna känner jag mig som ett åskmoln å blir deprimerad.
Kämpa, Kämpa!


Morgonkaffe

Sitter nu med mitt morgonkaffe, som vanligt. Har druckit kaffe i många år nu, 5 år? Jag minns i början att jag inte tyckte om det, men drack det på rasterna på jobbet(dagis).
I början drack jag kaffe med socker, men nu dricker jag svart kaffe. Konstigt egentligen hur man kan börja gilla någonting som man innan tyckt varit äckligt.
Nuförtiden längtar jag efter mitt kaffe, men försöker att inte dricka mer än 2 koppar per dag. Vill inte vara beroende, behöver inte dricka kaffe på en dag. Nog om mitt goda kaffe.

Mamma å pappa är fortfarande utomlands (med Nonno å Ture). Fått 1 sms, dom har det bra å soligt, men att det blåste mycket. Ovant att inte prata med dom, brukar prata med varann typ varannan dag.

Å nu var det längsen jag var i Åmot... det va på Jennys party(i januari), å då va inte ens mamma å pappa hemma. Före det var det på juldagen. Å nu är det april...
Om vi inte har någon beställning nästa helg, åker vi nog till Åmot.

Bilder från när vi var på Teneriffa julen 2007 (?)
Saknar  min familj...