Shopping

jo, vad gör man när det e så varmt ute? jo, man shoppar.. svalt i affärerna å lite folk;) idag gick jag på stan me kristin. shopping-galna båda två:D roligt då. man taggar ju varann.. hihi. så nu har jag fyllt upp garderoben me lite mer färg. här e lite kläder som jag köpte i lördags me maja.. å idag med kristin.


gul/vit bikini från hm 198 kr                      cerise bikini från ginatricot 158 kr


två klänningar från ginatricot för 149 kr styck


två linnen från veromoda för 160 kr st


linne från veromoda för 199 kr


linne från ginatricot 149 kr och linne från veromoda för 199 kr


2 par skjorts från veromoda. vita för 249kr och svarta för 300 kr

Värmebölja

vilken värme d har vart i en vecka nu... försöker ta d lugnt me solandet å sola lite om dagen bara, för att inte bränna mig. än så länge har jag klarat mig. å lite färg börjar man allt få. har ju sol på balkongen mellan kl 15 å 22 typ, så det e ju helt perfekt.
men man blir så himla törstig. gäller å dricka mycke för å inte bli uttorkad. å balkongdörren har vart öppen i flera dygn i sträck. katterna e helt utmattade på dagarna å livar på nätterna. ja, men man ska inte klaga när man har denna underbara värme. men kan d inte fläkta liiite mer? ( nä, man e aldrig nöjd)

Lördagkväll

igår kväll åkte jag och maja till mats. vi var mats "förfest", haha.. men vi två drack inge. så han tyckte vi va lagom roliga... här kan ni se hur roligt vi hade.. haha
       


haha, ja bilderna får tala för sig själv.

ja, efter mats druckit upp några öl, så gick vi ner på stan. där mötte vi 3 av mats polare, som han skulle ut på krogen me sen. det va riktigt roligt, när en av dom va dyngrak. jag å maja fick oss ett gott skratt. haha, ja en annorlunda lördagkväll va d allt...

Kubb

hade inget planerat för kvällen. men så fick man en förfrågan om å spela kubb i boulongern. jag va rätt trött.. men jag pallra mig dit. å d va jävligt sköj. jag å maja mot carro å micke. först vann vi en varsinn gång, å sen förlora vi. jag å maja flamsa rätt mycke.. blir så när man e trött:P
           
jag å tummen redo   maja på cykel         micke å maja redo    hur man ser ut


full fart me kubbspelet


carro och micke spelar


micke i sommarvärmen

sommar

Nu känns d faktiskt som sommar... underbart väder, nästan för varmt att sitta på en vindstilla balkong. så jag får ta pauser å sitta inne emellanåt.
har inte bloggat på några dagar heller, har helt enkelt inte haft nå å skriva om. tycker mest jag fyller i blanketter hit å dit om min tumme bara. (så det va ju tur d e vänstern, så jag kan skriva) å tummen verkar läka fortsatt fint.. så snart ska jag ta av bandaget å bara ha plåster typ. får väl testa mig fram.
imorgon är det sista dagen med heltid. sen har vi sommaröppet på jobbet å kommer förhoppningsvis gå hem runt 11 på dagarna(börjar kl 6). så det blir kortdagar i 2 veckor, sen har jag semester i 3 veckor.
wiiiehoo. mina planer för semestern då.. jo. v 29 ska jag å stefan försöka hitta en sista minuten resa och bege oss utomlands, förhoppningsvis till nå fint å varmt ställe. å sen v 30 på fredagen så verkar d som att jag, maja, stefan å micke ska bege oss neråt. till lysekil? där mickes morsa har en stuga.. ska vi bo där på helgen å på fredagen va i gbg å gå på liseberg.
nu vet ni vad jag kanske har framför mig;)

22 år


Gratttis till mig! fyller 22 år idag... men känner mig dock inte nå större:P
idag har jag jobbat på som vanligt. av jobbet fick jag 2 tårtor,1 chokladask och presentkort på ginatricot för 500 kr. dom är supersnälla! igår kväll va börje och kerstin på besök. av dom fick jag tomatplanta och lite örter och en kruka å jord:D
hoppas på många tomatisar.
dom som ska komma idag: micke, stefan, mamma, pappa, brorsan, nonno, ture, linda och jenny. tror det iaf. men har redan fått presenter av familjen redan: av mamma och pappa: mitt fina matbord.. och en del av min kommande billagning. å av brorsan trådlöst bredband.


va även till sjukan idag å la om bandaget på tummen... såg rätt bra ut.. förutom att d e lite avkapat, men d har inte blivit nå infektioner å så än iaf. men kommer ju ta lång tid å läka, eftersom det inte finns nå skinn som skyddar såret.
i fortsättningen kommer jag få byta på tummen varannan dag, vem har lust å hjälpa?:P

AJ


ja, så fin ser man ut nu å ett bra tag framöver. hade mycket å göra på jobbet å hackade lite väl snabbt å hårt. ja, sen flög en bit av tummen bort. dvs nästan halva nageln och upp.. är helt borta. kommer ta lång tid att läka. å den kommer ju inte se ut som en vanlig tumme sen å jag kan eventuellt tappa känsel i den. men det återstår å se.
iaf så skjutsa som upp mig till nå ställe där jag vart omplåstrad och jag ska tillbaka dit och lägga om förbandet på torsdag. sen tillbaka till jobbet igen.. å fortsätta... trodde jag. men jag fick mest göra småjobb.. för att jag får inte använda tummen. och eftersom ena chefen är på semester, är jag ju den enda kocken just nu... å då kan jag inte va hemma från jobbet.. utan dom kommande dagarna så ska jag få ha 2 hjälpredor som jag ska säga åt vad dom ska göra.

Nudlar

Katterna äter lyx och jag äter fattigt. Få se hur länge jag orkar leva på nudlar... haha. men jag får väl variera mig.. idag vart d nudelsoppa, kanske blir nudlar med ärtor eller nå imorgon:P
ska verkligen försöka spara in på maten... iaf den till mig själv.. katterna ska fortsätta få sina räkor. man e väl en snäll mamma. dom ska inte få lida för att jag är fattig.. (eller fattig och fattig) jag kommer så småningom att bli fattig, gäller å börja spara i god tid.
fick ta av mina sparpengar idag när jag betalade min hyra. men bilplatsen va inte med på hyran, så jag skickade mail å hörde mig för.. eftersom den inte va med på förra heller.. å vill inte få en stooor räkning när dom väl kommer på det.
idag va jag även till polishuset, skaffade mig ett nytt pass.. mitt gick ut 2 juni. få se när jag får hämta d. sugen på å åka utomlands i sommar.. å faktiskt är en resa utomlands billigare än en weekend i sthlm.
     

Studentyra

Fan va man blir sugen på å ta studenten igen när man hör å ser alla studenter... bästa dagen i livet, som man sent kommer glömma. i år fick dom dock inte lika bra väder som vi hade... regn e inte d man skulle viljat haft.
men en helt perfekt dag. hittade lite bilder på datorn.. bjuder på några.

jag å kusin linda

där kom det snygga plakatet med oxå.. liknande bild kom i tidningen:P

ville ha me farfar på ett kort.. sista sommarn.

studentspöket


Bilhelvete

min älsklingsbil börjar gö ett helvete för mig med alla lagningar... den 22 juni ska den lagas igen. 7000 kr!!! fan det e ju ingenting jag har råd me. hur ska man nu kunna ha en rolig semester utan pengar? ja, d löser sig alltid, men det här va ingenting jag hade räknat med.. därför är det så surt, å pengarna kommer ta slut mycke fortare än beräknat.

Skolavslutning

idag har många haft skolavslutning å därmed har sommarlov. faan, vad man saknar den tiden alltså. ligga på masen hela dagarna. bara å fortsätta längta till semestern nu.
idag gick kusin Jenny ut 9an... å stortjejen ska flytta in till stan;D ( ja, min gamla lägenhet) jag har inga nycklar kvar dit nu. om du inte orkar laga mat e det bara å komma å äta hos mig sen vettu;)
Nu hoppas vi på en varm och skön sommar i år! (annars blir man ju depp)

fina Jenny idag på skolavslutningen
jenny fick ju även stipendium idag, för att hon skrattat åt lärarens skämt i alla år och fick en mp3 med "jennys rock ´n roll". haha! grymt kul!

Thanks girls

idag kom maja och kristin på besök och firade mig i förväg. Kristin far till utlandet på söndag. fick väldigt bra presenter, en fin blomma, salladskål med bestick och flaskor till olja och vinäger och presentkort på ginatricot för 300 kr. kanoners!
här bjöds det på lite olika muffins och saft med hallon i. sen for vi å handla på kvantum å sen skjutsa jag hem dom.
      

choklad och banan

det roligaste bakverket å baka just nu: Muffins! jag älskar min muffinsform som gör att dom inte ramlar, som dom gör annars.. utan nu blir dom höga och fina. idag gjorde jag choklad och bananmuffins, riktigt goda och fräscha:D sen gjorde jag några choklad och hallonmuffins av smeten som vart över. hoppas som är lika goda efter att dom varit fryst.

mina goda choklad och bananmuffins


choklad och hallonmuffins



igår va maja här å kolla på fotbollen.. dålig match.. svenskarna kan ju fan inte göra mål. nu hoppas jag på tennisen idag istället. pappa å brorsan ska vara här å titta på matchen. jag å morsan ska städa klart i min gamla lägenhet och åka till blomsterlandet och maxi. vet inte än när jag ska jobba idag. ska bara hämta in disk.. å det va framåt eftermiddagen/kvällen. dom skulle iaf höra av sig nån timme innan. lättförtjänta pengar iaf!
jenny, när vill du ha nycklarna till lägenheten?;)

Grillbuffé

idag har jag gjort en grillbuffé och kört ut till eskön... å hittade rätt på första försöket.. men vart lite osäker å va tvungen å ringa dom. eftersom det skulle vara öppet när jag kom. men dom hade bara glömt å öppna, så då kom dom å gjorde d. å då fick jag även hjälp å bära av lynette.. tur d.. för d va så tungt.
dom hörde även av sig vig 15.30 och skulle ha mer porslin och glas och grejer.. så då vart d lite stressigt.. eftersom det va inte långt kvar tills jag skulle åka då. men d gick bra d me..
maten på en grillbuffé:

  • Parmesanpanerad Kycklingfilé
  • Örtkryddad Helstekt Fläskfilé
  • Råstekt potatis och Potatisgratäng

    Varma såser
  • Pepparsås och Gorgonzolasås

    Kall sås
  •  Bearnaisesås
  • Ostgratinerade Tomater
  • Majskolvar
  • Grillad Zuccini
  • Grönsallad


Bad day

som väntat... dagen gick fortsatt dåligt. bilen gick inte igenom besiktningen....!!!! handbromsen som jag laga i vintras va tydligen paj igen på vänster sida. va kasst! nu måste man laga bilen igen.. inget man har råd me egentligen! suck. åsså va d smågrejer som dom tyckte man skulle kolla på, men som gick igenom besiktningen.
alltså två dåliga nyheter idag... hade inte väntat mig nått av d..
men tänk positivt.. d finns dom som har d värre.
 

Kris

Nu har krisen även nått mig...jääävligt tråkigt. så efter min obetalda semester, ska jag få börja jobba 5 timmar om dagen.. som det ser ut nu. å cheferna ska jobba häcken av sig istället... är väl så att ha eget företag.
å jag kommer bli pank efter ett tag... eftersom jag hade kunna gå runt precis me min nuvarande lön. min hyra är mer än dubbelt så dyr och har mer räkningar. hamnar på 8000 kr i månaden..
å jag vet inte om jag kommer få ihop så mycket på en månad ens... så nej, inge roligt på fritiden eller ingen mat förmig framöver... have fun!
å min plan på att köpa mig en tvättmaskin, verkar ju inte så lovande just nu!
å snart ska jag åka å besiktiga bilen... lovar väl att den inte går igenom just denna dag.. å regnet bara öser ner.. dåligt tecken det här!

lär jag flytta redan?

Bakat

Vart så baksugen nu på kvällningen.. så nu har jag fyllt upp frysen lite:P ja, jag e ju mer för å baka än å äta.. så nu får ni komma å äta upp d :P jag gjorde:

  • Rabarberrutor
  • Äppelmuffins
  • Blåbärsmuffins
  • Hallon och rabarbermuffins

går så jäkla bra å gö muffins i en sånn där muffinsform där dom inte rasar. då blir dom fina:D

lite blåbärsmuffins


Smygtitt

hej igen! vart borta här ett tag eftersom jag inte har haft internet på 2 veckor. skönt att kunna sitta vid datorn lite igen... men kommer nog inte bli lika mycke som förr.. nu när jag har ett riktigt hem å ta hand om! trivs som fisken i vattnet i min nya lägenhet. har dock inte gjort klart precis överallt... eftersom jag jobbar minst 6 dagar i veckan hela juni, är jag rätt slut när jag kommer hem. men allt är i stort sätt klart.. ska bara köpa mig en tvättmaskin.
har heller inte knäppt nå nya bilder.. men hitta på balkongen i telefonen. från när katterna sprang runt 1 vecka i tratt.


mitt favvoställe.. det är mina örter som syns på bilden och nu har jag även en jordgubbsplanta me röda jordgubbar å en blomma å så på balkongen. riktigt mysigt!