Tv i sovrummet

ja, ingen verkar ju vilja köpa den lilla platt-tvn på 14 tum, som vi lagt ut på blocket. så varför inte använda den själv? jo, så nu har vi satt upp den på väggen i sovrummet. lite i det minsta laget, men duger dock och väl som sovrums-tv.
just nu kliar det i ansiktet och i halsen på mig, jag lär mig aldrig. köpte färsk ananas, som e så gott. men som jag inte riktigt tål. är så med både ananas och kiwi för mig, men ändå envisas jag med att äta dom. hehe.
å på jobbet gick det bra, chefen skickade sms om att dom var supernöjda med maten. roligt!
va ju även och tittade på tomten idag, jag gillade den. just nu står det en sommarstuga där och en frigebod. MEN, det är i det dyraste laget, så då kan man inte få det huset man vill ha. men man kan ju alltid försöka få den för en mindre summa isf. för dom verkade gilla oss skarpt iaf:)



Jordgubbstårta

Vem har hunnit sovit middag 2 gånger innan kl 16? jo, JAG! rätt bra gjort att man hunnit sova middag innan klockan tio, då normalt folk brukar gå upp på helgerna:P
idag hade man riktiga vårkänslor, så klackskorna åkte fram. va iväg till valbo en sväng å shoppa. köpte kattsand och kattmat. va meningen att jag skulle köpa mig fler par sommarskor, men hittade inga alls.
så vi hamnade på coop och köpte lite mat istället. då slank det ned en jordgubbstårta, bara ääälskar just dom här tårtorna. calle vill inte ha, men jag antar att tårtan snart e slut. haha. gottegris man är.
men ska snart börja med maten. ska fylla fläskfile med salami, vitlöksost och paprika(nått sånt) å äta med potatiskaka och bearnaisesås. så man kanske måste lugna sig med jordgubbstårtan. hihi.



imorgon efter jobbet ska vi åka å kolla på ännu en tomt. ja, kanske inte har nämnt det. men vi har en tomt lite på g, som en mäklare vart och värderat, men som vi inte fått något prisbesked på osv. men det tomten är utan vatten och avlopp. å troligen utan väg, så det e ju lite å pyssla med innan man kan börja bygga isf. men den tomten ligger på ett kanonläge å med bra grannar, nära till buss och badplats osv.
tomten vi ska kolla på imorgon, ligger det redan en liten sommarstuga på, så det finns redan vatten och el. får väl se vad man tycker om det läget osv.
men OM vi köper en tomt, blir det ändå inte bygge förrän tidigast nästa sommar.


Bloggtorka

fått klagomål för dålig uppdatering här;) jag har helt enkelt inte orkat att blogga. jobbar förfullt om dagarna, å e helt slut när jag kommer hem. inte nog med det, sover så himla dåligt osv, bara för att jag tänker på jobbet hela tiden. å värre kommer det att bli. jobbar även nu på söndag, beställningarna börjar ramla in. Ringde även om en beställning på min jobbtelefon efter jobbet. å självklart är det då helena har semester. hon tog semester på den dåligaste tiden, då vi har mest beställningar. enligt henne får inte nån ta ledig i maj, juni och december. nu blir hon borta över en vecka i maj, hon medger själv att det var fel gjort. å det e ju jag som kommer lida kommer få jobba häcken av mig, eftersom vi har fått in så satans mycket beställningar.
å när det gällde blocket-annonserna så fick vi inte allt för mycket sålt. det som såldes(än sålänge) var köksbordet och stolarna och vitrinskåpet och cd-hyllorna. så lite pengar kom in iaf.
å min bil besiktigades idag... å WOW! helt utan anmärkningar, inte nått dåligt sa dom. bara gott om min bil:D så jääävla skönt alltså. ska försöka få ut den på blocket nån dag, men om jag inte får nå bra pris för den, behåller vi den.
ikväll blir det lugnt. kommer säkert somna rätt tidigt känns det som, får iaf vara ledig imorgon. ska snart göra quesadillas. sen blir det tv å massor med godis.


Blocket

Nu ikväll har Calle satt ut massa grejer på blocket, som vi annars har nere i förrådet. får hoppas att vi får nånting sålt. det som är utsatt är:

  • Billy-vitrinskåp ek IKEA
  • 2 st Billy-cdställ ek IKEA
  • 2 st Billy-hyllor ek IKEA
  • Soffbord ek IKEA
  • Mortionscykel
  • Köksbord med 4 stolar
  • Platt-tv 14 tum
  • Hemmabiosystem

Fått ett samtal, vilket gällde köksmöblerna. så får hoppas dom blir såld. känns så onödigt å ha massa saker som man inte använder, å man vill troligen ändå köpa nytt om man flyttar.


liten platt-tv 14 tum.


Bestämt mig

Min älskade bil ska säljas, mest pga att jag inte använder den. så det är ju en onödig kostnad. kommer sakna den mycket, min första bil. vi böt däck på bilarna idag, å det va då jag bestämde mig. men jäkligt irriterad på att så många som slagit upp dörrarna på min framdörr, eller det ser nästan ut som nån dragit med nyckel med. så jäkla surt, det sänker ju priset lite.
så vi beställde tid för besiktning, så om det är något fel, hinner jag fixa det innan sommaren. ska försöka sälja den så fort som möjligt efter besiktning.
nån som vill köpa? Kia Sephia -01. nya vinterdäck och bra sommardäck. kamremsbyte för mindre än 1 år sen. gått endast 9500 mil.
ja, jag kan inget om bilar. så man vet ju inte hur mycket man ska sätta ut den för. men calle får hjälpa mig med försäljningen så jag inte blir lurad.


Jotex

jag har börjat blivit riktigt shopping-galen nu alltså. är det våren som spökar? brukar få shoppingmani då. sitter på blocket hela kvällarna.. hehe. funderar också lite på å sälja bilen min. men får se, den ska iaf besiktigas först.
jo, nu har jag på mindre än en vecka hunnit skickat efter två ordrar från jotex. det som väntas inom kort nu är: 2 st 2dels bäddset, 2 set grillvantar å handdukar, bricka+ 2 skålar och ett tidningsställ att hänga på väggen.
å ena ordern ska komma till åmot, å den andra till gävle. haha. brukar alltid handla på mammas namn från jotex, men eftersom jag brukar beställa mycket därifrån kanske d va bäst å va medlem själv. (eller calle gick med) men nackdelen är ju att jag kommer shoppa mycket mer, nu när jag får katalogen hem till mig. hehe.


Calles hemmabygge

Nu har vi en liten enkel byrå i hallen som calle har snickrat ihop. händig sådär min karl;) sen ska den fyllas med mössor och vantar och grejer som inte behöver synas framme. är även ute efter nått typ av tidningsställ att hänga upp på väggen, som man kan lägga räkningar och grejer i, så dom slipper ligga på bänken.
var en sväng till ikea idag med å köpte korgarna till byrån.


en enkel praktisk byrå.


Hållt igång

idag har man inte vilat mycket. har vart full fart från morgonen till nu. började med att vi åkte till ica maxi och gjorde våran veckohandling. När vi var hemma började vi städa och greja, jag oljade in borden oxå.
å calle vill ju så gärna bo i hus, men eftersom det inte är aktuellt just nu så börjar han bli lite deprimerad när han inte får hålla på och bygga å greja. så vi kom på att det ska göras en slags bänk i hallen där vi ska ha korgar med mössor å vantar å sånt.
så vidare till K-rauta å handla brädor och grejer. å hann även in till dollarstore och köpa ett fat att ha under en blomkruka som gått sönder i botten.
å calle började såga å greja hemma, han invigde cirkelsågen han fick av mig i julklapp. å jag började baka lite, gjorde syltgrottor och bregottkakor.
å sen kom brorsan hit med mimmi och tuffsan som vart i åmot till idag. mimmi hade tydligen jagat rådjur. hihi! så skjutsa jag hem bror, å vidare hem å laga mat.
nu är det lugnt i soffan för vi är så mätt, men ska nog snart fortsätta med vårat bygge. blir nog bra tillslut:) men shit vad tiden gått fort idag alltså.


Påskdagen

vilken härlig dag det vart idag, så skinnjackan åkte fram. idag har vi varit till valbo och shoppat lite. jag köpte örhängen å sen köpte vi ugnsformar, handdukar och kaffekanna-termos. köpte oxå lite tulpaner till svärmor, för vi var dit på en påsklunch. hon gav mig även två stycken amelia-tidningar, som jag läser nu.
påvägen hem ville jag ha tulpaner till mig själv oxå. men så hade dom inga gula tulpaner, så då köpte jag påskliljor och röda tulpaner. är lite påskigt på bordet nu.


den lilla kyckligen fick jag av mamma i mitt påskägg, ja. fick påskägg även i år :)

Hemmafru

idag känner jag mig lite som en hemmafru. Calle är och hjälper jocke och elin och flytta, så jag har fått roa mig själv lite. jag har bakat falska biskvier, tvättat 4 tvättmaskiner än så länge, bakat bröd och stoppade nyss in en lasagne i ugnen. trodde att calle skulle komma hem å käka, men det skulle bli sent för han. så om en stund kommer jag sitta själv å äta lasagne, nybakat bröd och sallad. känns lite fel att ha lyxat så till sig själv. men men:P få se om jag ska hitta på nå mer att göra, för om jag sätter mig å vilar kommer jag att somna. gick ju upp vid 6 imorse med, fast jag är ledig. ja, är man knäpp så är man.
kissarna är kvar i åmot till på måndag, då fredrik tar med dom hem igen. så himla tomt här utan dom.


Grillat

igår grillade vi för första gången i år, fy satan vad gott med grillat älgkött!
förrätt: nubbesallad, potatis och sill.
varmrätt: grillat älgkött och nötkött, klyftpotatis, kantarellsås och en sallad på gurka, melon och fetaost.
efterrätt: memma.
har varnat calle mycket för memma, för att dom flesta som äter det första gången, tycker verkligen inte om det. å samma vart det för han, den finska desserten va ingenting för honom. hihi!








Anglat

idag var vi och anglade med min familj och nonno å ture. började väldigt bra, för det nappade innan vi satt ut alla angeldon. å fint väder var det till en början med, men sen började det bli väldigt kallt när det blåste så mycket. jag fick upp 2 gäddor, den största på 1,7 kg. så dom var inte så stora som förra året. men vi fick ihop 11 stycken tillslut. så katterna blev glada när dom fick nykokt gädda.
vi blir nog kvar i åmot till imorgon bitti, så åker vi till gävle då å hjälper till att flytta till jocke och elin. å idag blir det premiär för att grilla. känns lite konstigt, eftersom det är en halv meter snö på gräsmattan här.:P


liten mindre variant detta år.