Ungjävel!

Då har man lyckats igen då. Blev ju tidigare instängd i parkeringshuset, å nu i sophuset...

Jag höll på att packa ihop lite grejer för jag skulle ut till huset och måla. Men tänkte först gå och köpa läsk i affärn här bredvid.. så tog med mig soporna påvägen. Å telefonen lämnade jag hemma, för jag skulle ju bara va borta någon minut. (trodde jag)

När jag kommer fram till sophuset va det en unge på cykel utanför. Han fråga om jag skulle slänga sopor, å jajamän. Jag öppnar och går in, varpå han stänger dörren efter mig. Till saken hör, dörren går tydligen inte att öppna innifrån. Jag säger åt ungen att dörren inte går å öppna innifrån, å han säger: Jag vet! Å sen sticker han därifrån. Han va kanske 6 år.

Å där står jag, vad ska jag nu göra? Det finns fönster ganska högt upp, men vet inte om jag kommer upp där, å om jag ens skulle kunna komma ut. Näe, jag väntar på att nån ska gå förbi. Å jag väntar å väntar... efter ca 10-15 min ser jag en tjej längre bort med en hund. Jag bankar på dörren tills hon ser mig, så hon kommer mot mig. Hon hade inte någon nyckel att öppna med, så jag skickar ut mina så hon kan öppna.

Fan, tänk om ingen hade kommit förbi på ett bra tag. Jävligt förbannad! Ska nu ringa till gavlegårdarna.. idiotiskt att inte kunna öppna inifrån, tänk om bara dörren skulle blåsa igen.

Ja, allt ska man då hinna vara med om!


Onsdag

Ser ut att bli fint idag... funderar på om jag ska pallra mig ut till tomten och börja måla garaget. Men jag gillar inte när snickarna är där samtidigt.. :P Dom har iaf inte satt upp panelen än, som dom sa att dom skulle göra.... så nu kommer man väl få måla varje helg framöver nu när man börjar jobba.

Dom har isolerat insidan av huset nu, börjat haft upp lite reglar till olika rum. Jag ser inte som att allt kommer hinnas klart innan november, medans Calle tycker dom knappt har något kvar att göra. Lite olika syn på saken...Men dom vet ju vad dom håller på med.

Igår åkte jag ner på stan och köpte lite presenter, gick även och hälsade på Linda en snabbis. Å bakade gjorde jag, eftersom jag trodde Calles familj skulle komma... men jag hade tydligen missuppfattat det.


Gjorde silviakaka i långpanna. Gillar att knäppa kort med min kamera :D

Morgonpigg!

Riktigt pigg nu på morgonen, så jag gick upp redan 05.30. Har diskat, duschat, kokat kaffe... sitter nu med kaffet vid datorn som vanligt. Igår drack jag inge kaffe alls... undrar om det var därför jag var så trött?

Funderar på vad jag ska göra idag... kanske packa lite, ner på stan, baka? Ska ta dagen som den kommer. I eftermiddag kommer troligen Calles mamma, syster och lilla Emilia på besök. Så jag borde iaf baka något gott tills dess.


Om två veckor drar vi iväg till Luleå... riktigt mysigt där!


Packat

Har inte varit ute på tomten någonting idag... har varit hemma och tagit det lugnt.
Börjat att packa lite inför flytten i november.. bra att vara ute i god tid! ;) Vet hur det kommer bli sen, kommer vara så mycket annat med + att man inte vet hur mycket helgjobb det kommer bli.

4 lådor har jag fått ihop hittills, å kommer bli lite mer under veckan. Får väl se om man kommer bli tvungen att rota i dom innan flytten.. har iaf märkt dom så man vet vad som är i.
Ska även försöka sälja lite grejer, så man slipper släpa med dom till huset sedan. Barbord + stolar, tv-möbel och svart hylla. Intresserad?


Det går undan!

Igår var det full fart med garagebygget! Min familj och Nonno & Ture hjälpte oss att bygga och måla. Tusen tack!
Blir nästan lite rörd av alla som vill hjälpa till med vårat stora projekt. Kommer nog bli superbra när allt är klart!

Nu ska vi till Byggmax och köpa mer spik, sen åker jag och Calle och snickrar lite.


Full fart!


Ture


Fredrik isolerade med en jäkla fart.


Måleriavdelningen

Åmot

Är just nu i Åmot.. Har åkt emellan om dagarna och målat i gävle och sovit i Åmot. Eftersom Calle jobbar borta hela denna vecka med.
Nyss var igelkotten på besök och käka lite kattmat...Nu blire en promenix med maja.

Kaffe

Sitter nu med 2a koppen kaffe för idag. För första gången har jag kokat kaffe till bara mig själv. Jag brukar annars hoppa över kaffet om ingen annan ska ha.
Är man beroende då? Nej, skulle inte tro det... skulle lätt kunna sluta dricka om det var så.

Regnet är på intågande... blir inge målning idag. Ska eventuellt ut och måla lite dekorationer (eller vad jag ska kalla det) till huset. för det kan jag göra i garaget.

1 vecka av semestern har gått. :( Helvete vad fort det går. Calle kommer hem ikväll... Å sticker igen på måndag morgon, å då blir han och sova i Sthlm hela veckan kanske. Fan alltså att det ska va såhär när jag har semester!


Dom bästa föräldrarna!

Torsdag

4e dagen att måla idag. Mamma och pappa är så snäll!

Å jag har brännt baksidan av mina vader idag... för jag har stått med överkroppen i skugga och benen i solen hela dagen... AJ!

Jag hoppas verkligen att Calle kommer hem imorgon, kom hem baby!


Jag sitter uppe och målar. Pappas smarta lösning... har är påhittig min far!

Måla, måla, måla.

Semestern är här och då skulle jag ju måla huset. 3e dagen blir det idag. Å fyfan va krångligt det är... stående och liggande panel, med plåtar emellan (ja, jag är dålig på att förklara). Å stegar som man ska försöka nå med... varför ska man ha två våningar? fan skitsvårt å nå ju... haha!
Men fint kommer det att bli!

Min underbara familj hjälper till och det är guld värt! Jag bjuder på mat och fika och dom målar... bättre kan det inte bli! Just nu har vi väl gjort 1/4 av huset... Å det ska målas helt 3 (!!!) gånger. Å snickarna har inte fått upp all panel än heller. Hoppas nån är där idag, för det va ingen där igår.

Planerat att det ska bli ett långpass idag och imorgon tror jag.. för på fredag ska det bli regn. Å få se när gubben min kommer hem, verkar dra ut på tiden därnere...


Jägarexamen!

Grattis brorsan till jägarexamen! Nu förväntar jag mig att få kunna köpa lite älgkött! :D


LördagenIgår var vi ute på tomten igen. Jag trodde inte jag skulle få spika för Calle. Men jag fick spika massor. Även häfta fast duken som var under. Va faktiskt riktigt roligt. Men vad ont i armen jag fick efter allt spikande.
Man är ju bra klen!

Åkte även och köpte färg till huset och garaget. Dyyyrt! Blir en tonad vit färg och sedan ljusgrå till knutar å så.
Jag, mamma och pappa (och kanske brorsan?) ska börja måla i veckan. Pappa har ordnat med en skylift.

På kvällen träffade jag tjejerna igen. Käkade 3 rätters på Brända bocken, å drack vin å en drink. Tyckte det var mysigt, ibland ska man väl få unna sig lite. Visst då? ;)

Semester!

1a dagen på semestern! Känns skönt, men har redan ångest tills att jag ska börja. Knäpp som man är, hade jag ångest innan jag fick semester!

Dagens planer är att strax åka ut till tomten och snickra lite. Eller jag ska väl hålla i, å Calle snickra. Sedan ska vi åka och köpa färg till huset och garaget, å sen åka och köpa panel om vi hinner. Annars kanske vi gör det imorgon.

Ikväll ska jag vara med tjejerna igen. Ikväll blire lite alkohol med, men ska ta det lugnt. Är ju en dag imorgon med!


Morden i Midsomer

Ikväll är det morden i Midsomer, det är sommar för mig. Dock så saknar jag riktiga Barnaby! Undrar hur länge man har tittat på det programmet egentligen.Nästa vecka ska Calle jobba nere i Göteborg, han flyger dit på söndag. Då blire ensamt, får väl se vad jag hittar på. Inte roligt alls att vi inte har semester samtidigt. Men men, bara å gilla läget. Jag får ju åtminstone ha semester! :)


Nedräkning

4 dagar kvar att jobba. Längtar verkligen! Annars så är det lugnt på jobbet denna vecka... är mest städning och rensning överallt, eftersom vi ska stänga i 3 veckor. Ganska så lite folk som kommer å käkar, få se om det blir mer i slutet av veckan då det är Get away-festivalen.

Va rätt duktig efter jobbet idag. Eftersom att man va ute på tomten hela helgen, hann man inte va hemma å städa å greja. Så jag passade på att tvätta, diska, dammsuga, byta sängkläder, laga mat.. va tvungen å göra det innan jag hann sätta mig. För då är det kört!

Ska åka och köpa färg till huset någon dag denna vecka tror jag. Ladda upp inför min semester. Undrar va jag ska göra mer på min semester än å måla.Måla kan jag :P Bild från när jag målade i Calles lägenhet.

14 timmar

Blev ett riktigt långpass ute på tomten igår. Pappa och brorsan hjälpte oss med taket på garaget. Tusen tack!

ja, å vad gjorde jag? Jo, hade upp brädor på taket, skruvade i lite skruvar, mätte, skar längder av pappen, åkte och köpte mer spik, grillade hamburgare, åkte å köpte pizza, städade,  servade med grejer till taket hela tiden.
Fanns lite å göra för mig.

Ska fortsätta att ha upp resten av pappen på taket idag. (Det som ligger under tegelstenarna) Måste köpa en till rulle oxå.

Å katterna fick va hemma själv hela dagen. Undrar om jag eller dom led mest utav det.


Pappa, brorsan och Calle

Godis

Oj, oj.. undrar hur många kilo godis jag ätit idag. Farligt att jobba på godisfabriken... får ibland med mig en rejäl påse hem. Å så svårt å sluta när det är färskt. haha!
Inte konstigt man är tjock. :PImorgon ska vi vara ute på tomten kl 8.. ingen sovmorgon här inte!