Hus-uppdatering

Har hänt lite grejer sedan jag skrev sist:

  • Huset är nu färdigtapetserat.
  • Alla golven är snart lagda (3 rum kvar).
  • Klinkers lagt i hallen.
  • Borrat efter vatten.

Det som är näst på tur:

  • Köket kommer förhoppningsvis imorgon.
  • Trappan kommer på måndag.
  • Badrummen blir klar nästa vecka
  • Sättas upp lister och fönsterbrädor
  • Installera in braskaminen

Ja, lite grejer kvar iaf... sen är det ju mycket smågrejer... Men det börjar iaf bli klart nu!


Nylagt golv i 1 av sovrummen

 


Julfirande

Ja... nu har jag inte uppdaterat på ett tag igen, vart lite mycket med jobb å jobb på huset.

Nu börjar flytten närma sig... å då är det snart jul. Å idag fick vi det roliga beskedet att Calles mormor och morfar kommer till Gävle över jul och nyår. Gillar verkligen dom!

Så jag ringde å bjöd mamma, pappa å bror till oss på julafton. Kommer bli fullt hus... vad roligt! Är helt salig över allt jag ska fixa och dona med!

Jag kommer ju säkert vara helt slut vid det laget... våra jular på jobbet är inget å leka med.


Ja, tänker på jul redan... har ju redan börjat med alla köttbullar till jul :D

Tapetsering

Fyfa vilken dag det har varit. Blev ingen målning för mig idag, utan tapetsering. Å självklart va det en sånn jäkla mösterpassing att det tog 9 timmar för mig och Calle att ha upp 1 rum. Vilken mardröm... första väggen vi hade upp tog 3,5 timme.

Men vi gav inte upp, å fixade det iaf. Imorgon står det tapetsering på schemat igen... hoppas den mönsterpassningen är bättre! Har ju mönsterpassning på alla våra tapeter! Haha!
Mamma och pappa tyckte synd om oss tror jag när vi ringde och beklagade oss några gånger, så dom kommer och hjälper oss imorgon. Kanske att Calles pappa kommer med.


Ingen rolig mönsterpassning!

Tidig lördag

Vaknade före kl 6 imorse och kunde inte sova mer, så lika bra att gå upp.
Idag blir det till att jobba hela dagen vid huset. Jag tänkte måla och Calle ska tapetsera. Dom första tapeterna åker alltså upp idag. Å vi har nu inhandlat tapeter till varje rum, å nu denna vecka ska alla upp. Calle håller tidsplanen iaf.

Vecka 1: Spackla och slipa hela huset
Vecka 2: Tapetsera hela huset
Vecka 3: Lägga golvet i hela huset

Å är nu inne på lördagen vecka 1, å ska börjas med att tapetseras. Så vi ligger enligt planen iaf.


Lite stökigt


Ny bil!

 

Detta är min nya bil... En Renault Megane -08. Såg den i helgen på blocket för 85 000 kr å vart intresserad. (men ringde inte)
Å igår såg vi att den var sänkt till 75 000 kr.Så Calle ringde,å han å Jocke åkte och tittade på bilen. Jag var hemma och skulle föra över pengar om den verkade bra... å den va superfin, å jag förde över pengarna.

Idag har jag premiärkört min fina bil. Å man har ingen nyckel till bilen, utan ett kort, åsså trycker man på en knapp... sånn ny bil har jag aldrig kört. Å den är min! :)

2 månader!!

Idag är det 2 månader till slutbesiktningen! Känns lite stressande... men roligt!

Igår var det första dagen med inne-jobb. Calle började spackla... han har nu semester i 3 veckor. Så i slutet av denna vecka kanske d börjas sättas upp lite tapeter. (?)

När vi var på Colorama igår och skulle köpa mer färg, så hade dom 30 % på lite tapeter. Så vi hittade lite fina, så vi köpte till 3 rum. 2 av sovrummen och hallen.



Vi har även räknat lite på våran budget... ser inte roligt ut. Kanske kommer hamna back 100 000... så vi kanske måste ringa till banken. :(

Helg = Jobb

Ja, helg igen. Men det känns inte riktigt så när man ska jobba. Om det blir varmare ute, tänkte jag åka och måla lite. Just nu är det 10 grader ute, ska helst vara 18 när man börjar. Fast det går ju å måla ändå, bara att det tar mycket längre tid för färgen å torka.

Klockan 14 ska jag befinna mig på jobbet. Är 2 stora beställningar idag, så det blir jobb till sent ikväll. Ett bröllop på 70 pers och PRO ska ha mat för 120 pers. På bröllopet ska jag vara och lägga upp på tallrikar.

Bröllopsmenyn 70 pers:
* Toast skagen
* Kycklingfilé inlindad i parmaskinka och mozzarella. Rödvinssky, mangochutneycreme, haricotverts och rotsaksrösti.
* Pannacotta med jordgubbskompott
Ja, dom ska ha bröllopstårta med.. men den står inte vi för.

PRO:s meny 120 pers:
* Helstekt fläskfilé med potatisgratäng, rödvinssky, bearnaisesås, grillade tomater och grönsallad.




Sofflös

Nu är vi utan soffa... känns väldigt ovant, men kommer få bo så nu i 2 månader. Så nu har vi dragit fram fåtöljer att sitta i, så det går ingen nöd på oss.

I huset har dom fått upp innertak i alla rum och nu har vi fått elen inkopplat. I helgen ska det börjas med att spackla, å senare blir det tapetsering och golvläggning.


Effektiv helg

Idag är det dags igen... Äntligen börjar jag se ett slut på det hela! Kommer kanske inte hinna klart i år.. Men, det kommer isf inte va mycket kvar alls till nästa år. Börjar ju bli för kallt nu, så kanske inte går att måla så många dagar till. Så hoppas att snickarna får upp all panel denna vecka.

Så jäkla glad att man har en sånn bra familj som hjälper till! Vill ge min bil till mamma och pappa, men det kommer säkert inte pappa gå med på. Å brorsan vill jag ge min tvättmaskin, men han hade inte riktigt plats än :P

Nu måste jag fixa iordning dagens picnick.. Grillade hamburgare står på menyn idag.
Igår stod svärmor för maten, grillad oxfilé... så är inte riktigt samma klass idag. :D



Har inte tagit nå nya bilder, så kommer en bild från Luleå.

Absint

Har vart fullt upp idag vid huset. Jag, mamma, pappa, brorsan,Calle å Calles mamma har målat.. å det gick undan, hann med mycket. Å imorrn ska det målas igen... nu kan jag börja slappna av lite på den fronten!

Å eftersom vi firade 2 år i torsdags var det ju sagt att vi skulle ut och äta. Kom hem från huset vid kl 18... vi va båda väldigt trötta, men.. vi tog oss i kragen och fixa till oss.
Hamnade på Absint och åt god mat.
Varmrätt: Kalvytterfilé med rödvinssky, bea och pommes.
Efterrätt: Vaniljpannacotta med hallon och persika och sorbe.