Goda snacks

När vi brukar få tacosgrejer kvar efter vi ätit, brukar calle göra goda snacks. dom passar att äta som tilltugg eller som snacks på en fest eller framför tv:n. å jäkligt snabbt och lätt.

  • Tacochips
  • Tacoryddad köttfärs
  • Jalapenos
  • Ost

Ha ut chipsen på en ugnsplåt. lägg på köttfärs, jalapenos och ost på alla. å sen in i ugnen i 5 minuter. väldigt gott! testa:D






Fredagsmys

idag blir det en lugn kväll. är proppmätt efter vi har ätit tacos. å om en stund ska vi nog titta på "En sommar med Göran", den tycker jag e rolig. calle har inte sett den. köpte lite godis och chips som vi ska gotta oss med. gottegrisen, eller sockerpullan som calle kallar mig för! haha.
börjar tröttna på allt snöande nu, jag tycker att det räcker med snö. ville få lite vårkänslor hemma, så jag köpte hem två buketter med tulpaner. väldigt mysigt å ha blommor på bordet tycker jag.




Mardrömssenario

idag vart jag riktigt skrajsen alltså. hade vart å fikat med tjejerna på mingel och bar. å jag hade ställt bilen på parkeringshuset vid waynes coffee. å även första gången jag stod på ett parkeringshus själv.
jag satte mig i bilen som vanligt, å körde neråt utgången. va rätt mörkt inne i själva parkeringshuset och jag tänkte inge mer på det. å när jag kommer ner, då är grindarna stängda.. så man inte kommer ut.
jag gick ur bilen och tittade vid grinden om det fanns några knappar att trycka på. det ända jag hitta vad lysknappen. då fick jag iaf ljust. men inget telefonnummer eller nånting. HJÄLP!
nu börja man ju bli lite rädd alltså. jag ringde till calle, som letade på internet efter ett nr til carpark. å innan calle hann ringa tillbaka, så fick ju jag massa tankar i huve.
ska man backa uppför där det går runt runt? jag kommer ju fan att köra in i nått, har ju ingen koll på bilen. å tänk om dom hinner stänga waynes coffee, då kommer jag ju inte ut den vägen heller. what to do?
sen ringde calle å ca tio meter bakom min bil på en pelare, satt det tydligen en knapp som öppnade grindarna.
puh. jag kunde andas ut. nu vet jag iaf till nästa gång, om jag vågar ställa mig i ett parkeringshus:P


Tiramisu

Jag har gjort tiramisu på jobbet idag, i 40 whiskeyglas. dom ska stå och dra till sig till imorgon, så ska vi pudra på lite kakao då. gjorde 3 extra, utifall att d händer nå. annars får vi i personalen äta dom kanske. mums.
har en beställning på kvällen, men som jag slipper jobba på. utan jag förbereder bara all maten.
istället ska jag på stan med tjejerna imorgon och fika. vi är rätt duktiga på att fika nuförtin må jag säga, blir ju typ en gång i veckan. får väl passa på nu medan jag har tid. om mindre än en månad blir jag chef... gaaah, nervös!


Städdag

ja, nu va det söndag igen. vilket som vanligt är en städdag för mig. vet inte när jag inte städade på en söndag senast. men det e skönt att få det gjort. Calle klev ju upp vid 3 idag å åkte till jobbet, så idag fick jag städa själv. idag tvättade jag 2 maskiner, diskade, dammsög, gjorde badrummet. å sen stod maten på bordet när calle kom hem vid kl 13. en krämig köttgryta med ris och en sallad.
sen så vart alla trötta och sov en stund. fast Calle oc katterna sover fortfarande.
jag funderar på vad jag ska hitta på. finns inte så himla mycket å göra, speciellt inte närdom andra sover. då vill man inte slamra allt för mycket.


Stan

idag har jag och Calle vart nere på stan en sväng. jag har blivit lite sugen på å läsa böcker å köpte en för ett tag sen, som jag snabbt läste ut. idag köpte jag en ny bok. så jag hoppas den oxå är bra. om man fastnar i en bok vill man ju aldrig sluta läsa, å tiden bara rinner iväg.
filmen igår, tyckte jag va riktigt rolig, men som vanligt inte calles typ av film. haha. så får se om det blir "Snabba cash" nästa helg eller nå. så han får se en film han vill se.
va även nyss å handla lite käk, åsså köpte vi på oss lite risifrutti. va ju alltså hundra år sedan man åt sånna. men d smaka som vanligt. :P blir nog lugnt resten av dagen och vi tänkte göra lite paj, med ost, skinka och broccoli.
calle börjar jobba kl 4 imorgon, usch vad tråkigt.


Nya planer ikväll

det va meningen att vi skulle se snabba cash på bio ikväll.... MEN, nu när vi skulle boka fanns det bara nån ströplatser kvar. ingen bredvid varann lixom. hur kul är det att gå på bio på varsinn sida salongen, speciellt om man ska dela popcorn;) haha.
så då vart ju jag otroligt ledsen över att vi ska gå på filmen jag vill se istället. It´s complicated. jag tycker den verkar sjukt rolig. så jag hoppas att den är det oxå:D halv nio börjar den.
calle håller på å fixar käk. korv å pommes, den mat man åt typ alla fredagar när man va liten. :P


Polispådrag

Nu har d vart litet polispådrag utanför fönstret. så man tittade nyfiket på vad som skulle hända. va en bil som blev stoppad, fick blåsa, fick böter och sen höll på å knasa i ett garage. va väldigt underligt. å polismannen va själv, med syrener på bilen. man kände att man ville hålla utkik, för man vet ju inte vad människor gör nuförtiden. tänk om dom där killarna hämtat nå vapen i garaget lixom.
polismannen åkte iaf tillslut, utan att vi fattat va som hänt. bilen dom körde i, hade då inge framlysen. om det va det kanske? men det tog en sånn himla tid, å jag fick för mig att killarna va fulla. eller va som helst. men men.
här håller man koll;)


Kalas

imorgon fyller Jenny hela 17 år, 1 år kvar.. sen du;) jag å brudarna va dit och firade henne. å Linda hade gjort en god gräddtårta och fyllt lägenheten med ballonger och serpentiner:P så man såg tydligt att det va kalas. fanns ballonger både i hissen och på ytterdörren med. väldigt vackert;)
trevlans va det iaf, å mätt blev man. orka inte ens äta upp sista tårtbiten, då är det illa. haha.



Bröllopsplanering

Och nej, det är inte jag som ska gifta mig. haha. idag hade vi möte med ett brudpar som ska gifta sig i sommar (under min semester). men som jag måste gå in å göra. det är chefens syster som ska gifta sig och då ska ju inte chefen jobba, utan hon är bjuden på bröllopet. å jag måste hålla ställningar å grejer å fixa all maten. så jag måste ha 2 dagar å förbereda och så själva bröllopsdagen. all förplanering hjälps vi ju såklart åt med. å nu kan jag säga att dom får det här bröllopet jäkligt billigt, för dom får mycket billigare av oss. men det blir ju ändå en slant. eftersom dom skulle bjuda över 80 personer. så det blir ju pampigt.


kräftsoppa

idag har Calle vart på begravning i sthlm, eller är fortfarande. han har inte åkt hem därifrån än. så han kanske kommer hem senare än åtta. tråkigt å va hemma själv. åsså hinner inte Calle va hemma så länge, för runt midnatt ska han börja jobba. så jag får sova själv inatt, det e inge roligt.
men nu är jag iaf proppmätt. gjorde mig en kräftsoppa med vitlöksbröd till. mycket mumsigt och mättande som satan. har tänkt äta igen när Calle kommer hem. om han ska ha mat då, men d hoppas jag. jag hinner säkert bli hungrig igen. haha.


snaaaart

egentligen kan jag inte förstå att det är sant. Lilla jag ska ju bli kökschef. Dom på jobbet tror att jag kommer klara det galant, men jag e nervös. men vet egentligen inte vad jag är nervös för. jag vet att jag klarar jobbet, men just att ha allt på mina axlar, det är det som är jobbigt. just nu är det ju bara jag som klarar av köket, så måste få in nån som kan jobba, om jag skulle bli sjuk, va ledig eller så. kökschef och ensam kock. kommer jag jobba arslet av mig nu när jag ska laga all mat själv, när vi vart 2 innan?
vi får helt enkelt jobba å se hur länge vi orkar med att driva företaget på 2 personer.
24 februari är datumet. då drar maria och per med pick och pack till mallorca och öppnar sin restaurang. å kommer inte flytta tillbaka till sverige. modigt å våga göra så tycker jag. men för mig lockar inte värmen året runt. gillar att det är lite regna och rusk ibland:P
kommer jag bli nästa Gordon Ramsey tro? å skälla på allt å alla. hahaha. njaaa. skulle inte tro det. men jag brukar kunna va rätt bossig på jobbet och har inte svårt för å bestämma saker. (svårt att tro va?)
helena och maria kallar ju mig för chefen, fast det e dom som är mina chefer.


Smörgåstårta

Calle vart sugen på smörgåstårta idag, efter att ha tittat lite i min smörgåstårtsbok.  så vi åkte å handla lite å gjorde en smörgåstårta. haha. å sen nu på kvällningen har Jocke, Elin och Lilly varit här å smaskat på den. Eller inte Lilly då, som är 6 veckor. väldigt söt liten bäbis. va roligt å se hur katterna reagerade, dom visste inte riktigt vad Lilly var för en liten krabat. å va väldigt förvånad när hon grät lite under ett tag, men dom va inge rädda:)
va iaf trevligt å smörgåstårtan vart god:) å innan kvällen är slut, är hela tårtan borta. bara två bitar kvar nu.


vilka gottegrisar vi är.. hihi!

Söndag

som vanligt på söndagar så går tvättmaskinen för fullt och det städas. rätt skönt att få det gjort, å det blir nya sängkläder i sängen. hur underbart som helst att lägga sig i sängen då.
å nu har vi gett Tuffsan medicin i 4 dagar, å 10 dagar återstår. hon mår lite bättre i magen nu iaf. så frågan e om hon kommer va fortsatt bättre när vi slutar med medicinen och specialmaten. hoppas!!! å undrar om jag eller hon lider mest av att hon bara får äta samma mat. fast man märker att hon tuktar efter godis och liknande.
sitter å funderar på vad man ska göra resten av dagen nu. ska bara hänga upp sista tvätten nu, å bädda rent i sängen. men sen då? får komma på nå.



Semla

idag var jag å älskling till köpis å handla lite. Calle köpte sig en kostym, som han ska ha på begravning på tisdag. rätt dyrt med kostym alltså. vi va oxå ute efter mer kattmat åt tuffsan, men vi hittade inge, verkar som dom bara säljer det hos veterinären. så måste dit på måndag. å tuffsan hatar sin medicin, å sprattlar så in i helvete. så hälften kommer ju utanför. men men. så kan d va.
ja iaf så fikade vi på köpis oxå. jag köpte en semla, årets första. vad jag har börjat blivit sugen på bakelser å skit då.. haha. inte bra å vänja kroppen med sötsaker:P


Veterinären

Idag var Calle med Tuffsan till veterinären. det blev ett dyrt kalas. 1000 kr vart det. läkarn kände att hon va alldeles lös i tarmarna. nu ska hon få äta medicin i 14 dagar, som var för människor. å hon dreglar massor av den, direkt efter den tagits. å man ska ge med en spruta i munnen, det va inte det lättaste.
å så ska hon bara få äta en sorts hårda och en sorts mjuka, som vi fick köpa av dom. som var bra för magen. den mjuka maten tyckte hon om, men den hårda har hon inte ens smakat på. tur att hon åtminstone äter en sort. men d hårda går säkert i när hon är hungrig. så nu är det diet här hemma. får ta undan mimmi om hon ska ha annan mat. hon har också ätit av den mjuka maten, å hon som är så kräsen.
om hon inte blir bra efter 14 dagar måste vi komma tillbaka. annars om hon blir bättre. får vi utöka maten steg för steg med andra saker och se hur det går. hoppas på det bästa!


Underbar pojkvän!

kan inte hitta nån bättre pojkvän än calle. han e så underbart snäll mot mig så det inte är sant, ställer upp för mig i ur och skur.
idag ringde calle till veterinären och bokade tid till Tuffsan. å så ska han dit med henne på torsdag kl 9, på sin lediga dag. <3 det är inte alla som skulle ställa upp så kan jag säga.


bio

Nu ikväll var jag å calle på bio. å slog på stort å köpte snacks å godis å dricka till, som tog slut väldigt fort. vi tittade på "har du hört ryktet om Morgans", en film med Hugh Grant och Sarah Jessica Parker. jag fick välja film, eftersom jag hade presentkort. calle gillar ju inte sånna filmer egentligen, men vad gör man inte för sin älskade;)
jag tyckte filmen va helt okej, å skrattade en del. den va faktiskt bättre än jag trodde... för jag hade inte så höga förväntningar på den. men den va ju en typisk "sofia-film". calle tyckte ju att filmen inte va bra alls... haha.men men.:P



nu är det wallander på canal+... det fick calle bestämma. nog för jag oxå tycker dom e bra.

Tuffsan

Nu har vi verkligen försökt med allt känns det som, men Tuffsan är dålig i magen ständigt. diarré har hon nog haft i en månad till och från men hon har nog aldrig vart riktigt hård. å nu tycker jag att avföringen är väldigt orange med, å ibland blod. i veckan ska vi försöka boka tid hos veterinär, så att calle kanske kan åka dit med na på torsdag när han har ledig dag. så att dom kan ta lite prover å grejer på henne. vill få reda på vad det är nu.
idag har vi vart till hund och katt och handlat med. köpte lite nya hårda foder (dyra!!!), men som dom tycker om. en som e mild mot magen å en med mycket proteiner. det bästa för mina missar. hoppas att allt kommer gå bra med tuffsan och att hon inte har nån allvarlig sjukdom. anledningen till att vi inte vart till veterinär tidigare, är att hon annars verkar må bra. ser bra ut på ögon, är pigg och allert och leker som vanligt.


Idolbilder från igår

det va en trevlig kväll igår, å man dansade så man fick ont i fötterna som vanligt. jag drack bara några öl, å sen bara vatten på krogen. så det kändes till å med liiite pinsamt å dansa, brukar gö d när man e nykter:P
å maja, gjorde en liten luring på dig. du hällde upp våra shottar. ditt i ett vinglas å mitt i ett shottglas. sen lämna du rummet. jag hällde över nästan all min shott i ditt glas, sen höll jag handen för när jag tog glaset, å lilla maja märkte inget, å drack upp all shott. förlåt sötis. hihi.
vi knäppte även lite kort när vi va hemma hos maja.










          






Party

ikväll blir det party med brudarna. först hemma hos maja, sen går vi å dansar på heartbreak. börjar bli lite taggad, känns som det va längesen man dansa loss nu. blir bara några öl för mig ikväll. druckit för mycke vin å skit på slutet å har tröttnat, å öl blir jag så mätt på. så det blir lugnt. tänka lite på dagen imorgon, men satan va vi ska ha kul. sist vi va ut va när jag va singel i somras. haha.


jag och maja från i somras


jag å linda från i somras

Bröd

Satan va kallt det är ute idag, termometern har vart nere på -25. annars är det soligt och fint. jag håller på att bakar bröd. blir sen frukost idag. hade inge hårdmackor eller nått hemma. å ut i kylan e väl inte det roligaste nu. så jag bakar bröd med paprika, oliver och vitlök i. det är gott med bara smör på nybakat bröd tycker jag:)
vi åt upp alla hårdmackor igår kväll när vi frossade i hårdmackor med ost, paprika å gurka på. vi kom på att det e nog fan godare än chips.:P
idag är det röd dag, så man e ledig. känns bra med en mjukstart på det nya året. igår hade jag löneförhandling, det gick bra må jag säga. stålarna kommer rulla in när man blir kökschef. fast ändå är kockyrket väldigt dåligt betalt.


Bantarmånad

Januari är ju en sånn där typisk månad då många vill gå ner i vikt efter december, med all julmat och godis. å jag, jag äter mer skräp än nånsinn känns det som. man kommer dock in i en bättre rytm när man börjar jobba igen. men hemma om kvällarna blir det mycket godis, glass och chips nuförtiden. jag e tydligen calles lilla "chipsmumrik". calle tycker att jag äter som en häst tror jag.
äter massor, men går ner i vikt. så för mig blire inge bantning. men jag ska nog iaf bli lite nyttigare om kvällarna. åtminstone ta en macka iställe för snacks. men oftast e det ju calle som vill handla alla godsaker när vi är i affärn, å sen blire ju jag som vill äta dom:D men vi har iaf vart rätt duktig nu i vinter å tagit många iskalla promenader i snön.


kort från när vi flytta ihop, därför det är så stökigt:P


håret börjar bli långt, lär leta mig till en frissa snart.

Snö

vad mycke snö det har kommit dom senaste dagarna. första dagen på jobbet idag igen, gruva mig som fan igår/natt för å gå dit. men när man väl är där går det ju prima. jag e alltså så jäkla nervös för framtiden nu, att allt ska gå fel. karriären är nr 1 just nu, å jag tror jag kommer få jobba arslet av mig från å med i mars. kökschef är ju ingen liten titel, kommer ju oxå va ensam kock. va ensamt:P
ja, va iaf riktigt fint väder idag när man jobba, typiskt att det e fint när man jobbar. men fick mig iaf en liten promenad när jag gick hem. å hann bara va hemma en liten stund, innan snöovädret börja igen.