Tillfällig lösning

Denna vecka fick min dator smaka sig lite kaffe. Ja, jag vet att det är dumt att ha datorn i knä när man dricker kaffe.

Iaf så kurkade tangentbordet ur, men jag kunde fortfarande använda musplattan. Så jag kunde gå in på dom sidor jag brukar gå in på, sålänge jag inte behövde skriva något... som tex inloggningar osv.

Åkte iväg idag för att köpa en dator, men det tar emot att slänga ut pengar på onödiga saker, när man ska ta lån på flera miljoner.  Å ja, jag tycker en ny dator är onödig, eftersom det fortfarande funkade ju, å jag använder teknikprylar tills dom pajjar helt.

Å hemma hade Calle ett trådlöst tangentbord och mus, så det fick jag ta.. åsså köpte vi en ny mus till Calle. så nu sitter jag här med en laptop i knät + ett extra tangentbord och en trådlös mus... Ja, allt går att fixa :P

Jag är ingen tekniknörd precis!


18-års party!


Äntligen 18 år


Roligt hade vi


Dansades loss litegrann


Finaste kärleksparet

GRATTIS!



Äntligen! Denna dagen har vi väntat på länge. Dagen då Jenny blir 18 år. Wiiiee.
Det är lite speciellt eftersom att Jenny pratat om denna dagen i flera år, å nu är den här!

Grattis gumman!

Vill så mycket, men kan inte göra något

Vart less på att blogga denna vecka. Känns som att tiden står still, fast helgerna bara flyger förbi.

Längtar till våren, då vi kan bygga vårat hus. Vill börja, vill att allt ska vara klart. Byggfirman håller på att få fram våra ritningar, som vi kan skicka om bygglov. Där står vi just nu.

Man vill köpa massa nya grejer, saker till hemmet och till sig själv. Men nej... får ju egentligen inte. Plånboken måste säga nej någonstans. å varför köpa saker nu, om man ändå ska flytta sen. Men det känns ju som att allt bara står still.

Vill börja bygga, se att det händer någonting. Vill måla, bära och släpa.. bara det blir klart!

Har mina perioder då jag är deprimerad... å jag vet varför, men kan inte göra något åt det. Det bara måste vara såhär nu.




Halt

I morse när jag gick till jobbet var det blankis... jag tog det väldigt försiktigt. Men så fort det blev lite grus, slappnade jag av... å gör världens vurpa.

Skrapade upp handen lite på gruset, så jag började blöda en massa. Hade ju inget å torka med, så jag bara gick vidare till jobbet. När jag kom fram till jobbet var handen alldeles blodig, skrämde slag på chefen när hon såg min hand. Det såg ju mycket värre ut än det var. Är lite öm i handen nu, klarade mig från att halka när jag gick hem iaf! :P

Kanske var bra att jag inte gick ut på hela helgen. haha.


Solsidan

Ikväll börja Solsidan... så himla kul! Blev helt fast i förra säsongen, så hoppas dennna är lika bra!

Jag har inte gått ut på hela helgen... haha! Har hållt på å pyssla och dona hemma hela tiden. Vaknade kl 4 inatt av att Mimmi spydde... fick upp å torka å sen kunna jag inte sova mer. Så jag gick upp och kolla på tv å satt vid datorn, sen sov jag en sväng i soffan. När Calle kom upp gick jag och la mig i sängen igen. :P

Har nyss käkat lite.. Fläskfile i ugn med bacon och dijonsenap i krämig sås, med pressad potatis till. mumma!

Kollade aldrig på Avatar igår, Calle laddade hem en film som vi kika på. Men den var inge bra, å den har inte kommit ut på bio här än.

Men som sagt, ikväll blir det Solsidan, sedan Wallander!


Lördag

Denna lördag har varit väldigt lugn... å kommer troligen fortsätta så resten av kvällen.

Inte gjort mycket idag känns det som. Bakade frukostbröd direkt när jag vakna, sedan tvättade vi och städade köket. Plockade ut allt ur skafferiet och kastade saker som gått ut i datum och organiserade om.
sedan lagade vi mat: fläskfile, potatiskaka och bea.

Sedan har man bara suttit vid datorn/tv:n... tråkigt! Calle kollar på fotboll och ishockey samtidigt, så han är ju inte direkt social. Det är Avatar på canal+ ikväll, kanske kollar på den. brukar inte gilla science fiction... men hört att den är bra, så kanske provar.


Banken

Idag var vi till banken, vilket gick väldigt bra. Nu kan vi boka huset!
Känns spännande. Å vi som inte hade tänkt ta på oss något jobb själva, men nu blir det så. Mamma och pappa ska hjälpa oss... finns det fler frivilliga är ni välkomna! :P

Om vi gör lite själva kan vi spara in ca 200 000. Å då är det saker som: Måla utsidan, lägga tak, måla innertak, sätta upp innerväggar, tapetsera, sätta upp lister, lägga golv. Lite sånt som man kan göra själv. Så man vet ju vart man kommer att spendera sin semester.

Är sugen på att köpa en grill, som man kan ha på tomten å bara grilla när man håller på å bygger.. dvs tiden innan köket är klart. Jag kommer att hjälpa till så gott det går... tror inte att man kommer att gå sysslolös!



Här kommer vårat hus att stå... är markerat med pinnar.

Kattjakt

Nu är julen borta, så det är rent och fint. Det känns skönt!

Har även vart iväg en sväng och handla. Köpte en liten katt som jamar om man trycker på den. (till Emilia) Åsså handla lite smågrejer på Ica Maxi. Det är sjukt vad mycket pengar jag redan gjort av med i januari och det är bara den 8e. Tur man jobba mycket i december så man har lite kosing.

Skyndade oss hem, så slängde jag ihop en tårta. Gjorde rullstårts-botten som jag delade i 3. Så jag gjorde en stubbe med hallon och grädde. Tog oxå fram lite chokladbiskvier från frysen.

Jocke, Elin och lilla Lilly kom och fikade. Å Lilly som nyligen lärt sig gå, tyckte att katterna var väldigt rolig. Så hon sprang och jagade dom. Mimmi höll sig undan medans Molly var nyfiken. Så Molly och Lilly sprang å jagade varann lite. Hon grepade tag i svansen några gånger å försökte gosa med Molly. Molly var snäll och gjorde inte nånting.

Roligt med småbarn å se hur glad dom kan bli över så lite. Samtidigt kan det ju vända lika snabbt om dom inte får som dom vill.


Molly i klätterträdet

Spa

Igår var vi på spa med jobbet. Första gången jag var på det, å förhoppningsvis inte sista :)

Jättemysigt ställe. Vi hade en stor bubbelpool, där vi drack vin och åt frukt. Sedan var det ansiktsbehandling, mycket skönt. Å avslutade med en god ost och skinksallad med lite mer vin.

Personalen som jobbade där kände igen mig... tyckte jag kände igen ena av dom. (Men visste inte från vart) Dom hade sadlat om, å jobbat på dagis förut. Hon som gav mig ansiktsbehandlingen kom till och med ihåg vad jag hette. Hon sa att hon brukar komma ihåg dom som det funkar bra med. Så det var ju roligt att höra. :)



Idag ska vi ta bort julen hemma. Igår tvättade jag gardinerna som ska upp. Tycker inte man har haft grejerna uppe sålänge, men nu ska dom bort. är kanske för att man inte var hemma så mycket under julen. 

Sjögång

Åkte till Eckerö med jobbet igår. Å vad ska man säga... det gungade som satan.

När vi satt och åt i A la carte-restaurangen var det nog som värst. Glas, vinflaskor, tavlor flög runt omkring oss. Tur att det inte tar så lång tid att åka med båten. Alla på båten såg fulla ut, eftersom alla gick och vinglade från ena sidan till den andra.

Men det var roligt. Började med att vi drack lite champagne på bussen, sedan vart den öl och räkmacka när vi kom på båten. Sedan var det nån musiktävling vi var med på.. vi kom tvåa å vann nya biljetter. vet dock inte om vi kommer att använda dom.

Handlade litegrann på Taxfreen. Det vart winegums, surt och blandat, Gin Longdrinks och 3 stockar snus.


Lyxvecka

När jobbade man 3 dagar på en vecka sist? minns inte när... känns som en evighet sen iaf! Jobbade ju mycket i december, så man känner fortfarande att man är slut i kroppen. 60 timmar övertid blev det tillslut.

Denna vecka är det ganska så fullt upp, fast man bara jobbar 3 dagar... bara imorgon kvar nu att jobba. Sedan på kvällen ska vi och äta middag hos svärmor.

På torsdag morgon ska jag upp tidigt fast man är ledig... ska åka till Eckerö med jobbet, så det blir trevligt.

Å på fredag ska vi på spa med jobbet. Blir bubbelbad, bastu, ansiktsbehandling, käka lite å pimpla vin. Lyxigt värre.

På lördag har jag inge planer än... kanske bio?

Å på söndag ska vi åka till sthlm och fira Emilia som fyllde 2 år på nyårsafton. Har inte köpt nå än, så kanske får ut på stan å shoppa med på lördag.


Grattis pappa!



Idag fyller pappsen 59 år. Jag firade honom igår då familjen kom på besök. Han fick ett nytt cykelställ till bilen och lite spännband.

Nästa år kommer det vara ett år fullt av kalas, många som fyller jämnt.

  • Pappa 60 år
  • Mamma 50 år
  • Nonno 50 år
  • Calle 30 år
  • Jag (halvjämnt) 25 år
  • Linda (halvjämnt) 25 år

 


Hus



Man har ju tid å blogga när man är ledig... haha. Mer uppdateringar än nånsinn.. ;)
Tänkte att ni kanske är lite nyfiken över vad för hus vi ska bygga.

Huset heter Smögen och är från Lövsta trähus. MEN... det är Fiskarhedenvillan som ska bygga huset, å det är några små ändringar.
Å sen är det massor med småval man ska göra inne i huset, som att välja köksluckor, dörrar, handtag. osv. Några lite dyrare tillval blir det oxå, som en braskamin! Mys!

Sedan så är vi ju även oense om lite saker, så vi får väl göra nån deal.

Jag tycker huset ser stort ut när man kollar på planlösningen, men det känns inte lika stort när man är i det. Var himla bra att vi fick gå in i ett likadant hus.


2010 Året som gått

När man blickar tillbaka på året, så var det rätt händelserikt ändå. Både medgångar och motgångar. Här är dom saker jag minns lite extra.

  • Kökschef, som jag gruvade mig för detta.
  • Instängd i parkeringshuset... läskigt... minne för livet iaf. haha!
  • Veterinär , var hos veterinären ofta med Tuffsan innan hon blev bra. Försvann många tusenlappar då.
  • Förlovning , 14e februari.
  • Infektion i njurarna, ett skadefritt år blev det inte.
  • Tomtägare, köpte tomt för 325 000 kr.
  • Luleå, första gången man var där.. mysigt!
  • Prag, överraskiningsresa från Calle.
  • Tuffsan försvann, var helt knäckt när Tuffsan blev tagen av vargen.
  • Molly, bestämde mig för att skaffa en ny kompis till Mimmi.
  • Rimbo, Maja flyttade (!) Hälsade på i Rimbo.
  • Kusinbröllop, ja visst blev man sugen själv ;)

)


Julklapparna

Har glömt att skriva vad jag fick i julklapp. Fick himla bra julklappar i år... fick inte nånting som va onödigt alls. (brukar jag iof inte få)

Vad fick jag:

  • Digitalkamera
  • Röd duk
  • Parfym
  • Småskålar på träbrickor
  • Baksten
  • Knivar
  • Kandelabra
  • Självvispande visp
  • Degspade
  • Salt & Pepparkvarn
  • Presentkort på bio
  • Kokböcker
  • Choklad

Har säkert glömt någonting. Gillar att få köksgrejer... får dock inte plats med dom snart... så tur jag får ett större kök sen:) Åh vad jag vill shoppa loss i snygga köksmaskiner. ja, jag kanske är lite konstig sådär.

Har iaf provat min digitalkamera lite.


Inte bara jag som gillar min kamera... även Molly som vill ta snöret.


Mimmis favvoplats på mattan


Molly har blivit stor... är 6 månader nu.


våran mindre vackra julgran... Molly ska bära iväg med glittret och slå ned kulorna.


Liten egobild


Gott Nytt År!

Välkommen 2011! Jag tror att detta år kommer bli ett spännande år.

Igår var det nyårsafton och vi firade hemma hos Jocke, Elin och Lilly. Vi blev bjudna på tapas, jättegott! Sedan fruktsallad och glass. Vi hade med oss en hel korg med ost och kex och grejer till dom, inget vi åt av på kvällen .. för vi åt så mycket annat.

Det va ett lugnt nyår... skönt! Lilly (1år) kom fram till mig på en gång... inge rädd för mig hon inte... men till Calle vågade hon inte gå. Men det var nog för att jag hade glitter på mitt linne som hon kom till mig. haha.
Å Elin är gravid igen... spännande att se om det är tvillingar, massor med enäggstvillingar i hennes släkt.

Å vad händer 2011 tro? Jag hoppas jag kommer vara lite bättre på att blogga iaf. Jag har inget nyårslöfte i år, brukar jag väl inte ha direkt heller.. håller dom ändå inte :P

Om inget stoppar oss, bygger vi iaf hus i vår! Möte med banken om 1,5 vecka... om det går bra, bokar vi huset. Så nästa jul, har jag troligtvis ett eget hus... längtar tills allt är klart. Men dyrt blir det... Med hus, bygge och tomt blir det 2,7 miljoner. (sen + all inredning och möbler, garage)
Gillar dock inte tanken på att ha lån... men nu kommer vi få det vi vill ha.. å självklart är det ju en investering. Försöker spara pengar nu, för man vet ju att det kommer bära iväg...


Första gången igår som jag drack ett gott champagne... brukar ju alltid va så äckligt. Jocke och Elin hade köpt den. 7 % och inge torr. Måste nog fråga sen vad den hette...