Imorgon

Imorgon är det nyårsafton. å det är rätt fullt upp må jag säga. kl 9 imorgon åker jag, calle och calles mamma till sthlm. där ska vi på födelsedagskalas hos calles systers dotter som fyller 1 år. vi var och köpte present igår. sen måste vi va hemma i gävle till typ kl 15, så vi ska hinna fixa oss för kvällen. köpte en ny klänning igår som jag ska ha på nyårskvällen. ja, så åker vi till åmot. där vi först ska äta middag med min familj och anderssons. sen på fest hemma hos sandra och mattias. får väl hoppas d inte blir snöoväder så vi blir försenade å så.
oj, just ja. ska väl va svinkallt imorgon med. shit, kanske får ha med mig täckbyxor eller nå:P


2009

Brukar inte göra listor från året som gått. men nu har jag tråkigt.så vaffan:D

Gjorde du något i år som du aldrig gjort för?
åkte ambulans

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag minns faktiskt inte vad jag hade för nyårslöfte, svårt å va senil.

Blev någon av dina vänner förälder i år?
ja, elin och tomas, calle och sara, jocke och elin, amo och johan, annika och kenneth


jag med elin och tomas lilla emma:)

Dog någon som stod dig nära?
nej

Vilka länder besökte du?
spanien (gran canaria)

Är det något du saknar år 2009 som du vill ha 2010?
Lite mer pengar skulle inte skada

Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
01-09-2009 . 1 september då jag å calle blev tillsammans

Vad var din största framgång 2009?
min karriär har skjutit i höjden

Största misstaget?
att jag inte är riktigt mån om min egen hälsa

Har du varit sjuk eller skadat dig?
känns som att det har varit ett riktigt sjuk och skadeår i år. hackade ju bland annat av en bit av tummen.



Bästa köpet?
Tuffsan, att Mimmi fick sig en lekkamrat:D och att det gick hur bra som helst.



Vad spenderade du mest pengar på?
Alla möbler till min nya lägenhet

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Första gången jag fick en blombukett blev jag väldigt glad.



Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
det har varit upp och ned. lite nedstämd i början, sen har jag bara blivit gladare.

Hur tillbringade du julen?
Hemma i Åmot hos mamma och pappa.

Blev du kär i år?
japp:)



Hur många förhållanden?
2

Favoritprogram på tv?
Desperate housewives såklart:D

Något du önskade dig och fick?
Tvättmaskin

Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
jobbade och fick besök av släkt och vänner

Vad fick dig att må bra?
Calle

Förväntningar på 2010?
Att jag ska klara av jobbet som kökschef. Är väldigt nervös och osäker just nu på hur det ska gå, men allt går bara man vill.











Julen

Julafton:
jag å Calle vaknade tidigt å låg bara å njöt av å ligga kvar i sängen. sen va jag upp på toa å när jag kom tillbaka låg det paket på min plats. :D gulligt! jag fick fina underkläder som passade fint och ett jättefint å dyrt guldhalsband med hjärtan och bakom hade han graverat in datumet vi blev tillsammans. jag började såklart storböla.. är ju lite kinkig sådär.
sen fick calle öppna sina paket å han fick: cirkelsåg, parfym, björnborg-kallingar och mobergs kokbok. han verka då nöjd iaf...
åkte sen å hämta jockes släpvagn som jag fått lånat, å fyllde bilen med julklappar å katter. å lite paket på släpvagnen. (en takbox till mamma å pappa) sen skulle jag själv köra för första gången med släpvagn å då till åmot. körde rätt så sakta, gillar inte vintervägar:D det gick iaf bra:)
sen va det julmys med familjen hela kvällen. med massa god mat å grejer. å fick jättemycket julklappar tyckte jag å väldigt bra ena. jag fick: tvättmaskin!!!!, fodrade gummistövlar, skålar + salladskål, ostbricka, julduk, prydnadstomtar ¨å andra prydnader, smink, smycken, kokbok. å av mamma å pappa fick jag å calle biljetter till brynäs-luleå den 6 februari. då vi ska sitta på terrassen å äta å greja. vad skoj! å det ska vi få göra med hela min familj å med anderssons.
 


Juldagen:
som vanligt på juldagen går hela släkten till mormor, eftersom hon fyller år på juldagen.. detta år blev hon 81 år. Calle kom rätt tidigt på morgonen. va över 30 personer i år med. calle blev säkert rädd för allt folk, å visste inte ens vilka hälften av alla var. men men. brukar kunna ta nått år å lära sig alla namnen;) där åt vi smörgåstårta som mamma gjort och kakor å gräddtårta som mormor gjort. mumma:D
sen gick vi hem å packade lite grejer å åt julrester å sen vidare till gävle igen. skjutsade linda till gävla med, så det va lite underhållning i bilen;) katterna blir kvar i åmot till nyår.
vi hade sen bara lite mys framför tv:n med chips å dip. å drack läsk från calles soda streamer som han fick i julklapp.



Annandagen:
låg å mös i sängen länge innan vi gick upp och åt frukost. städade lite å greja å sen kom mamma å pappa in till gävle med min tvättmaskin. väldigt snällt! vilken service. pappa å calle bar upp den för trapporna. å lite nervös man blev, tvättmaskinen gick precis in genom toalettdörren. puh!
sen hade vi bullat upp. för calles mamma, mormor å morfar kom på besök. trevligt:) dom tyckte vi bodde fint, å det e ju alltid kul att höra.
efter dom åkt börja calle koppla in tvättmaskinen, å ja. den funka. så nu har vi andra tvättningen igång. så himla skönt att ha egen tvättmaskin. å ibland lär man kolla om den e igång, för den e ju så himla tyst. haha. med det e ju bra:D imorgon blire jobb igen.

Uppesittarkväll

Idag är det dagen före dopparedagen. jag tar det rätt lugnt idag. ska göra lite ärenden sen och slå in dom sista julklapparna. å ikväll så blir det en lugn kväll framför tv:n och bingolotto. haha. ja, ni läste rätt. vi har köpt bingolotter till uppesittarkvällen. med glögg och mys. får se hur länge man orkar titta. haha. väldigt fint ute och funderar lite på att gå ut, lättare att andas ute i friska luften.


Bocken



Inatt brann gävlebocken upp till bara skelettet vart kvar. vid kl 3 fick polisen larmet. va väl något år sen den brann nu?
har lagt katternas julklappar under hela granen, å mimmi har redan börjat öppna. å det märks va dom båda katterna uppkattar. mimmi har lekt med dom nya leksakerna hela natten, medans tuffsan va mer intresserad av det ätbara under granen. men det e lite oöppnade klappar kvar:)
å hur mår jag? känns jobbigt att andas, blir lite smårädd för att jag mår som jag mår nu. känns som att nått täpper till längst ner i halsen, att det är för tjockt för att mer luft ska tränga igenom. hoppas det blir bättre snart,men dom d känns nu, blir det inte nå bättre.

Ambulans

Inatt trodde jag att jag skulle dö faktiskt. har ju haft svårt att andas under en tid nu och inatt blev det värre, så jag började hyperventilera. calle vart ju rädd och ringde efter ambulans å dom tyckte jag skulle följa med till sjukhuset. där fick jag ta massa prover igen.blåmärken i båda armarna nu efter blodprover. kom hem före fyra någon gång. men nu vid tio ska jag träffa kristin å klockan tolv ska vi va hos calles pappa.
känns som att mn kropp börjar säga ifrån ordentligt, känner att det fortfarande e tungt att andas, men d verkar jag få vänja mig vid. älskar dig calle som alltid är vid min sida och hjälper mig.


Morgonpigg

som vanligt när man e ledig e ju jag morgonpigg. calle e ju alltid så snäll mot mig å idag tänkte jag iaf gö nått litet tillbaka. innan hans klocka hann ringa va jag uppe å sprang. kokade kaffe som han skulle ha med sig till jobbet:) sen satte jag igång diskmaskin, gjorde rent i kattlådan, slog in lite julklappar å nu sitter jag å äter frukost. som består av en ost och skinksallad.
kl 16 idag ska vi som jobbat i jul på jobbet ut och käka. vi är nog 7-8 personer och vi ska till BistroNord. sen blire kanske lite festande. hehe. men vill inte va bakis imorrn. ska på stan med kristin å byta julisar, å sen direkt iväg å käka hos calles pappa.
känns som man har fullt upp, även fast man e ledig:D


69 timmar

ja, ÄÄÄÄÄNTLIGEN över! nu är man ledig fram till nästa söndag:D å 69 timmar fick jag ihop den här veckan, på 6 dagar. det är väl rätt bra jobbat? ja, det är bara så nån vecka om året... å det blir ju en fin lön i januari:)
undrar hur länge man kan sova imorrn när man e ledig, troligen inge länge alls:P vakna ju som vanligt typ idag fast jag börja kl 8. men skulle va skönt å sova ut ordentligt.
å imorgon ska vi köpa julgran är det tänkt:)


julmat, julmat, julmat

Nu har nedräkningen börjat. dag 1 av helvetesveckan är över. kommer jobba arslet av mig fram till söndag. idag var det troligen den kortaste dagen å jobbade 10,5 timme. men sen blir jag ledig i 2 veckor, ska bli sååå härligt!
nu kom calle hem med kebab, orka inte gö mat när jag kom hem.

Viktminskning

jag väger mig inte så ofta nuförtiden, just för att jag äter som jag ska och känns som man står still. men i typ februari börja jag ju bli lite smått mullig, fine, tänkte jag å fortsatt åt. sen i sommras vägde jag mig och hade gått ned 5 kg. jaha, kanske för jag börjat cykla mycke tänkte jag. äter fortfarande lika mycket. å nu har jag gått ned ytterligare 2 kg. så ned 7 kg på mindre än ett år nu, jag som hade kämpat för å gå upp. jag ser ju fortfarande normal ut, å inte spinkig. men man e ju lite rädd för om det ska minska mer nu när man mår dåligt. för äter dåligt gör jag då verkligen inte. vad är det som spökar i mig?


Prover

nu har man vart på hälsocentralen två dagar i rad. känns inte bra att springa å va stammis där. har nu gjort många olika test och fler kommer troligen behövas att göras. öm i armen från blodprovet.
tror inte dom kommer hitta nå, men då e det bara å fortsätta testa. mamma sa en sjukdom som farmor hade. som jag inte visste. så ska eventuellt ge det i tips till min doktor om jag kommer tillbaka, eftersom han fråga om vi hade ärftliga sjukdomar i släkten. vill att allt ska bli som vanligt igen.



sjukan?

hur långt ska det hinna gå innan jag går till sjukan?

Julbord

igår var jag och calle på julbord med calles jobb. 10 personer var vi och det var väldigt trevligt. å god mat faktiskt, har inte hunnit tröttna på julmaten än iaf:P efter julbordet åkte vi ner till harrys å dansa lite. så nu har man vart där två helger i rad. börjar bli lite trött på allt festande faktiskt:P vart mycke nu på slutet.


jag å calle på harrys



å med katterna går det bra nu, alla har hälsat på varann å leker mycket. springer å busar hela tiden. känns som katterna kommer sova i flera dagar efter denna helgen. haha. å typiskt att saga ska hem ikväll, bara för att det går så bra:P kanske man ska kidnappa henne?;P

Bloggtorka

ja, nu är december här och det är fullt upp på jobbet med julbord och jultallrikar osv. har därför inte haft tid att ha datorn på ens denna vecka. i onsdags kom ju även sandra och mattias med lilla saga. i början va hon väldigt rädd och ville bara gömma sig. dom har fortfarande inte nosat på varann(tror jag), men dom kan va bredvid varann. å busa med varann lite, saga är ju överallt, så hon har väl hoppat lite på dom. den som är mest påerkad av detta är mimmi, hon är orolig hela tiden och dålig på att äta. medans tuffsan är helt som vanligt. saga har inte vågat ätit nå räkor, men hon hoppar å äter bland alla d skålar. hon gillar mjuka maten bäst. "Pussi möra bitar i marinad" (så du vet sandra) ;)


nyfiken tjej

planer för dagen: vart ledig i helgen eftersom jag ska med calles jobb på julbord vid scandic. har köpt en ny klänning som jag ska ha på mig:) väldigt röd å julig. har inte hunnit blivit trött på julmaten än iaf:)
men före ska vi hinna med att åka till calles mamma å fika å byta däck på hennes bil. och även hinna gå å köpa mer julklappar på stan. va ju inte klar som jag trodde.