Tvåbarnsmamma

Calle är sjuk... vilket gör att det känns lite som man har två barn. Killar när dom är sjuk är ju inget å leka med... å det är ju så himla synd om dom.
 
Annars är det lugnt förtillfälligt. Rasmus tar en liten powernap, Calle ligger i soffan och jag ska strax slänga in mer ved i brasan.
 
Längtar till imorgon då kära Maja kommer till stan!
 
Bild från min babyshower.

Ersättning

Nu har Rasmus fått ersättning 2 kvällar i rad. Även det var lättare sagt än gjort... bestämd kille redan det här.
 
Eftersom Rasmus inte tar nappen, va det inte så lätt att få han å suga på flaskan. Å så blir han sur för att han inte får tutten. Har iaf lycklats få i han mellan 50-100 ml. Å ena natten sov han 4 timmar å andra 5 timmar utan att äta.
 
Men har redan märkt att jag får mindre mjölk i tuttarna nu när han inte tussar på dom hela nätterna. Men himla skönt att han sovit lite. Min kropp har dock inte ställt in sig på det å jag har blivit klarvaken efter 3 timmar, men hoppas det håller i sig nu om jag fortsätter ge han ersättning.
 
Å sova i sin egen säng går dock inga vidare, sov väl kanske 1 timme i den inatt. Men det kan ju bara bli bättre!
 

Sängen

Rasmus sover ju fortfarande i våran säng... mest för att han vill äta hela nätterna. Men nu ska vi försöka få han att sova i egen säng. Lättare sagt än gjort!
 
Har ställt spjälsängen bredvid våran säng och tagit bort ena långsidan och lixom satt ihop den med våran säng.
 
Första natten var igår. Å även fast jag har handen bredvid honom så att han kan känna mig, så får han panik. Även fast han sover när han läggs ned vaknar han på en gång.. å gick inte att få han å somna själv.
 
Efter några försök gav jag upp. Tror jag ger upp rätt lätt nu jag med eftersom jag knappt sover nånting per dygn. Så han fick sova bredvid mig inatt igen å ligga och tussa på tutten.
 
Har fortfarande inte gett honom ersättning... men ikväll ska det provas. Kan vara så att han är hungrig hela nätterna för att han inte äter lika ofta på¨dagen, å då produceras det ju mindre mjölk. Så när han sen ätit hela natten har jag ju mycket mjölk under dagen. Iaf en teori... hoppas på att det funkar med både sängen och en mindre hungrig kille.
 

Långpromenad

Just nu känns det som att man gör allt för att få lilla pyret och somna. Det går inte så bra... är nu 1,5 vecka sedan han sov mer än 3 timmar i sträck. Å inatt fick jag sova sammanlagt 4 timmar... varför vill han inte sova?
 
Trots att jag just nu går runt som en zombie, begav jag mig ut på en långpromenad. Till affärn och hem, tar 2 timmar sammanlagt. Å kunde ju dessutom köpa med mig kylvaror, eftersom det var kallt. Det var -3 när jag gick och +1 när jag kom hem.
 
Å sov han då? På 2 timmar sov han 20 minuter och var kinkig 10 minuter. Han sov alltså inge mer än han gör annars på förmiddagarna. Men han fick iaf frisk luft!
 
köpte även hem lite ersättning som jag ev ska ge honom idag vid läggdags och se om det blir nån skillnad. Han kanske inte ens tycker om det.

1 år sedan

För 1 år sedan va det e av dom underbaraste dagarna jag haft. Gjorde ett graviditetstest som visade att jag var gravid. Jag minns det som igår!
 
Hade försökt att bli gravid ett tag och hade inga förväntningar på att jag skulle vara gravid denna gången heller. Det lilla som gjorde att jag tog ett test var en blodådra på bröstet. Hur många gånger innan hade jag inte haft tusentals symptom...men utan resultat.
 
Så jag fick en liten chock... blev helt stum. Gick ut från toaletten med testet i handen och gick in till Calle som stod i köket. Jag sa ingenting, utan visade bara testet. Sedan kramades vi länge.
 
Kändes konstigt att jag hade något som växte i mig, men så underbart!
 
Anledningen att jag kommer ihåg datumet är för att det är Rasmus farfars födelsedag. Så vi åkte dit på fika efter jag tagit testet.
 

Mjölkstockning!

Fick mjölkstockning och feber igår. Riktigt ont i halva tutten... så har sen dess låtit Rasmus suga på tutten mycket, å det har han ju inte tackat nej till! En varm dusch va oxå skönt.
 
Nu på morgonen känns det mycket bättre och febern är borta. Så hoppas på att det försvinner helt under dagen.
 
Calle var snäll och tag med Rasmus ner när han vaknade, så jag fick ligga i sängen 2 timmar extra. Skönt! Det är verkligen guld värt!
 
 
 

Paus

Den ständiga hickan.. kommer när man minst anar det och alltid när man har annat för sig. På Rasmus alltså. Nån gång har det hjälpt med nån tesked vatten, men oftast inte... så då får man sätta sig och amma.
 
Hade bestämt mig för att städa idag... å började med badrummet. Hann inte ens gö klart innan han började hicka. Så nu har vi en liten matpaus.
 
Å han sov inge bra inatt, så är jäkligt trött! Förstår inte varför han inte sover... han sov sammanlagt 15 min under dagen igår och sov dåligt inatt. Nicke Nyfiken!

Shoppat

Va på stan en sväng med Linda idag... å jag passade på att shoppa en hel del. Strumpbyxor och vantar till mig och massor med kläder till Rasmus.
 
Köpte bland annat en outfit till Rasmus som han ska ha på dopet, när vi fikar. Dopklänningen fick jag hem igår. Går jäkligt fort att spendera pengar.. speciellt när man har en son som är lite gällig. Är inte så att man går runt överallt å tittar. Gick in i 3 affärer och shoppade loss, visste inte ens vad jag hade köpt när jag kom hem. :P
 
Jag och Rasmus på flanör och fikade lite.

Sjukhuset

Var till sjukhuset en sväng igår och hoppades på att vi skulle få tid för operation. Men kirurgen vill vänta tills han blivit lite större. Är ju alltid en risk att söva så här små bebisar. Skönt att dom tänker så, men man har ju alltid en klump i magen nu, utifall att man skulle behöva operera akut.
 
Ska iaf få komma tillbaka i december eller januari för en ny koll. Är iaf glad att ljumskbråcket är 100 gånger bättre nu än va det var i början. Nu ser man det nästan aldrig längre.
 
Är iaf klart nu att det blir dop den 17 november, så beställde nya inbjudnigskort igår.
Å ska strax åka ner på stan å träffa Linda, å har en del saker jag behöver köpa.
.
Bild från när Rasmus tittar på hockey. Går verkligen inte att få ett bra kort på han då. Sprattlar med armar och ben och skrattar å skriker. Man får va beredd på å få en smocka ibland.
 
 

Bakat

Blev lite bakning idag... så nu är första sorten kakor klar till dopet. Nu är det 3 sorter till som ska göras + smörgåtårtor som görs alldeles innan.
 
Ser iaf ut som att dopet blir den 17 november. Dock så har prästen ett dop innan, så vet inte vilken tid vi får ha dopet än.
 
Å imorrn ska vi till sjukhuset å träffa kirurgen, hopppas på att det går bra!
 
Rasmus och gammelmormor

Helgen

Efter ett litet bajskalas av Rasmus på fredagsmorgonen, då han bajsa så mycket att det gick igenom pyamas å på mammas kläder så åkte vi till Åmot. Han sov hela vägen förutom 5 min då han gnällde lite. Så det var mycket skönt!
 
Rasmus satt i babysittern på bakbordet och tittade på när mamma och mormor bakade. Det bakades mjukt tunnbröd och lite knäckebröd. Sedan åkte vi till gammelmormor och åt nybakta munkar. Å Rasmus tycker att gammelmormor är så rolig!
 
 
På lördagen följde Calle med morfar och jagade. Å inom en timme hade morfar skjutit en tjur och en kalv. Så nu blev Calle sugen på att börja jaga han oxå.
 
Jag, mormor och Rasmus gick en liten promenad. Å Rasmus hade på sig sin fleeceoverall för första gången. Han såg ut som en liten teletubbies. haha!

Skit!

Dop-planerna sket sig. Julmarknad det datumet vi skulle ha lokalen. Så nu har vi bokat kyrkan 1 dag å lokal 1 dag. Bra va? haha!
 
Ska försöka ändra kyrk-tiden... men det går inte å ringa förrän på tisdag. Blir så less!
 
Å allt det här blev säkert bara för jag va så säker på lokalen... för jag beställde ju inbjudningkort där lokalen står med. Så blir nya inbjudningskort vilket som... för antingen står det fel lokal eller fel datum! Suck! :P
 

Dop-planering

Igår planerades det för fullt till dopet.

  • Ringde kyrkan och boka datum, så väntar på att prästen ska ringa och snacka lite. Tänkte boka lokal, men man kan inte ringa förrän imorrn mellan 16-18. Så hoppas det inte spricker på det.
  • Knäppte kort på Rasmus som jag ska ha på inbjudningskorten.
  • Beställde inbjudningskort.
  • Beställde dopklänning.
  • Beställde klänning till mig själv.
  • Skrev upp vilka som ska bjudas. Blev lite indragningar.. men kommer bjudas ca 40 pers.
  • Började planera fikat.
En av alla bilder jag knäppte.
 
 

Måndag igen.

En ny vecka har börjat... tycker veckorna går som på räls. Allt flyter på bra med lillkorven... det enda som är lite jobbigt är att han knappt sover. Himla nöjd om han sover 3 timmar i sträck! Å när han väl sover så länge, är det inte så lätt för mig å sova då... typiskt!
 
Inte så mycket planer än för veckan. Calle är ledig på onsdag och på fredag kanske jag och Rasmus åker och bakar i bagarstugan i Åmot. Få se om Calle tar sig till Åmot på nå vis efter jobbet, isf sover vi över till lördagen.
 
Här var han ju så liten... Några timmar gammal.

Kallt ute

Har börjat blivit riktigt kallt ute nu, speciellt på morgonen. Termometern stod på +3 grader i morse och +2 grader igår. Men strålande sol ute iaf!
 
Kanske man ska försöka ta en sväng med vagnen idag. Rasmus gillar inte att ligga i vagnen... för han är så nyfiken och vill se allt. Så det brukar inte bli allt för många promenader.
 
Igår fick vi lite besök framåt kvällningen. Farfar med fru kom över på fika och med lite kläder från Ullared. Å mormor kom också över en sväng... blev ett litet minikalas för 3 månaders pojken.
 
Dock så brukar Rasmus bli lite osäker när det kommer så många samtidigt... han har börjat blivit lite blyg av sig. Så han pratade inte så mycket... men sen höll han igång rejält när han tittade på hockey. Kommer bli en hockeykille det här, så mycket som han gillar å titta på hockey redan. :P
 
 

Skratt

Helt underbart var det att få höra Rasmus skratta!
Han fick feber på 38 grader efter vaccinationen.. stackarn. Han va varm och lite gnällig... så han fick lite alvedon och så gick vi upp och skulle bada.
 
När han låg naken på skötbordet började han skratta... han bara tittade upp i taket och skrattade. Haha! Sedan badade vi och han skvätte ner mamma lite. Å när jag la han på skötbordet igen för att torka honom började han skratta igen. Lät så himla gulligt! Vem vet, han kanske hallicunerade eftersom han hade feber. :P
 
Han har iaf inte haft nå mer feber sen dess, å inte skrattat nå mer för den delen heller.
 

Grattis!

Grattis till Rasmus som idag är 3 månader!

Vaccination

Usch vad hemskt det var när Rasmus blev vaccinerad, han fick ju så ont i benen. En spruta i vaje ben och han började gallskrika... det gick dock väldigt fort och han fick lite sockervatten som tröst. Han blev fort lugn igen... men det är sånna stunder man gärna skulle vilja att han tog nappen.
Han var iaf superduktig! Nu är det 2 månader till nästa vaccination.
 
Får se om han kommer få feber eller ha ont i benen nu.. har köpt hem alvedon utifall. Tror jag är mer skärrad än han faktiskt!
 
Kollade även vikten när vi var där och det går fortfarande stadigt uppåt. 7195 g väger han nu... inte konstigt att han börjar bli lite tung att bära på.
 

Bra start på dagen!

Rasmus är alltid snällast direkt på morgonen. Så nu passar jag ofta på att ta 15 min på crosstrainern, sedan en dusch och till sist äter jag frukost. Det är typ det jag hinner innan han blir gnällig. Han brukar då sitta i sin babysitter och titta på.
 
Ikväll är det bra på tv... Kockarnas kamp och Hela Sverige bakar. Så då blire sängen tidigt, för nere på tv:n är det hockey. Calle har även köpt en Luleå-huvtröja till Rasmus.

Bada

Lillkillen älskar verkligen å bada. Man ser hur han riktigt njuter i vattnet... dock börjar badbaljan bli för liten, å han brukar passa på att skvätta ner mamma lite oxå.
 
Idag blir vi bara hemma. Håller på att tvätta lite och bädda rent i sängarna. Rasmus sov inte så bra inatt, så kanske blir en liten tupplur under dagen med.

Hicka

Vart en lugn dag idag å Linda har varit här på besök en sväng.Å lilla Rasmus har haft en hickig dag... 4 gånger har han haft hicka. Å han sov rätt bra inatt... 2 st 3-timmarspass. Skönt! Hoppas han sover bra inatt med!
 
Å på fredag ska vi till bvc och få vaccin... stackarn ska få en spruta i varje ben.
 
Sov en sväng i Lindas knä idag. Sötnosen!

Duktig kille!

Nu vet jag inte riktigt hur fort barn ska utvecklas... men jag tycker att Rasmus verkar väldigt tidig i utvecklingen.
Han har blivit väldigt stark om benen och står gärna på benen när man håller i honom. Å idag började han gå framåt. Är inte det lite väl tidigt när man inte ens är 3 månader?
 
Mormor och Rasmus i deras växthus, där vi hade kräftskivan.
 
Å idag efter jobbet kommer mormor och morfar hit efter jobbet. Han hinner ju växa en del mellan gångerna... sist morfar såg Ramus va på kräftskivan, å nu har han en större storlek på kläder.
Så blir å bjuda på lite käk... dom ville inte ha nå märkvärdigt, så det blir fiskgratäng.