Första advent!

idag är det första advent och det har vart fullt upp hela dagen. började med att jag storstädade och tvättade. Julgardiner och adventssljusstakar sitter uppe nu. Juligt! sen storhandla mat och sen vidare ner på stan. fikade på waynes och sen handlade vi julklappar, så nu är man klar med allt! känns skönt att va klar innan december börjat. har ju inte så mycket tid över än jobbet då.
sen har vi vart och fikat hos calles pappa och familj i 2 timmar. dom va trevliga, men jag va ju tyst:P inte lätt å va blyg inte.
nu har man slagit in julklappar och druckit glögg. just nu är det bara ett stort paket kvar å slå in... å den julklappen kommer jag behöva släpvagn till på julafton. haha.


Gårdagen

igår var vi till gasklockorna på Wallmans. jag och calle var där med maria och per. till förrätt var det laxtårta och massor med ruccloa. och till varmrätt var det kyckling, klyftpotatis och gräddsås och även då massor med ruccola. tror dom måste ha köpt ruccola i massor till rea eller nått... för satan va ruccola det fanns.
sist vi va där och åt var det ingen sallad alls, så kanske fick dom skäll, så nu bulla dom upp med massor.
efter maten och föreställningen drog vi 4 till harrys. där vart vi kvar till kl 2. å calle som inte brukar dansa säger han. han drog med mig på dansgolvet några gånger. det va riktigt roligt att dansa! vi såg nog ut som ett riktigt förälskat par, bara blickarna för varandra:D , maria och per tyckte jättemycket om calle, så det var ju toppen!


jag och calle


maria och per

idag har jag vart å tagit nöff-nöff sprutan. får väl se om d blir nå biverkningar.

All I want for christmas is you

som vanligt älskar jag den här låten när det är jul! 

All I Want For Christmas Is You - Mariah Carey

I don't want a lot for Christmas
There is just one thing I need
I don't care about the presents
Underneath the Christmas tree
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true...
All I want for Christmas is
You... yea yea

I don't want a lot for Christmas
There is just one thing I need
(and I) Don't care about presents
Underneath the Christmas tree
I don't need to hang my stocking
There upon the fireplace
Santa Claus won't make me happy
With a toy on Christmas day
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Christmas is you...
You baby

Oh I won't ask for much this Christmas
I won't even wish for snow
(and I) I'm just gonna keep on waiting
Underneath the mistletoe
I won't make a list and send it
To the North Pole for Saint Nick
I won't even stay awake to
Hear those magic reindeer click
'Cause I just want you here tonight
Holding on to me so tight
What more can I do
Baby all I want for Christmas is you
You baby

All the lights are shining
So brightly everywhere (so brightly yea)
And the sound of children's
Laughter fills the air
And everyone is singing (oh yea)
I hear those sleigh bells ringing
Santa won't you bring me the one I really need -
won't you please bring my baby to me...

Oh I don't want a lot for Christmas
This is all I'm asking for
I just want to see baby
Standing right outside my door
Oh I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
Baby all I want for Christmas is
You (You) baby

All I want for Christmas is you baby...



Älskar dig Calle!

 




Wallmans salong

det var meningen att jag, helena och maria skulle gå på wallmans salonger imorgon på gasklockorna. men helenas son har legat på sjukhus hela veckan och helena inte jobbat. han blir nog kvar på sjukan fram till jul verkar det som. inge roligt d där inte. ja, iaf. sist det va personalfest va det ju oxå bara jag och maria som kunde. men nu kom vi på idén att ta med oss våra karlar. vi kom över en biljett till. så maria ska ha med sig per och jag har med mig calle.
vi ska sitta vid samma bord som brynäs företagarförening som vi oxå är med i. så först blir det mingel och snittar och champagne på privab (snittarna ska vi göra). sen går vi vidare till gasklockorna där det är wallmans salong under helgen. 3 rätters och uppträdande. vad ska man ha för kläder på sig?


Ur funktion

ja, idag hade man tvättstugan. hade 4 fulla maskiner. och när man tvättat klart ser man att torktumlaren är ur funktion. åååh, vad roligt! NOT! så nu hänger det kläder, sängkläder, handdukar i hela lägenheten. så just nu får ingen komma på besök. ser så himla rörigt ut här nu.
idag ska jag på stan med maja... ska bli roligt!:D får hoppas man hittar lite saker, är ute efter lite julklappar. kommer ju fan inte ha mycket tid i december till shopping.


Julbaket

varit en superfin dag idag och vi började med att flyttstäda i Calles lägenhet. sen var det dags för att baka, kändes dock inte som jul. men men. det får man ta.. när man inte har tid att baka nån annan helg.


bakade pepparkakor

     
saffransbullar och saffranslängd med mandelmassa och pepparkakor.


calle bakade oxå pepparkakor:D

       
calles glöggkaka och ischoklad och mina finska julstjärnor:D


mycket pill med julstjärnorna


Inköpslista

Just nu sitter jag å gör en inköpslista till imorgon. Julbaket blir tidigt i år... känner att den här helgen är den enda helgen jag kommer ha tid med det. så på lördag ska jag hinna med det har jag tänkt. just nu är det en lååång lista, blir nog snordyrt som vanligt.
det jag ska baka är:

  • Saffransbröd i olika slag
  • Pepparkakor
  • Glöggkaka (ska prova nå nytt)
  • Julstjärnor
  • Ischoklad

ska försöka få calle att hjälpa till... vi har gjort en liten deal. jag ska hjälpa med han med flyttstädning på lördag morgon (inte så mycket kvar) sen ska han hjälpa mig å baka resten av dagen.

 


Mockarutor

i helgen gick ju frysen sönder på jobbet... fy fan va tråkigt.. fick kasta skitmycket mat. å jag hade ju bullat upp med hembakade kakor... dom fick vi bjuda på, för det går ju inte å frysa igen. å bara för man har mycket å göra ändå. får man in en beställning på hembakat. så jag fick allt ställa mig å baka igen. nu har jag iaf en sort i frysen. gjorde 100 bitar mockarutor.
å i december kommer jag nog få jobba arslet av mig.. fått in fler beställningar än nånsinn... julbord till 1000 pers än så länge och 3 trerätters till över 100.. så det blir nog inte mycke ledigt då eller. kommer nog få jobba skift å jobbet. d har aldrig hänt förut:D


Kattvakt

idag fick jag förfrågan om att vara kattvakt till Sandra och Mattias lilla Saga. Sofia blev glad;) å katterna kommer ha en till liten flicka å leka med:D blir nog jättebra det. från torsdag till fredag (3e dec till 6 dec). sandra om du undrar varför jag inte svarat på ditt sms mer, är för att jag inte fick hela ditt sms (så jag vet fortfarande inte vad ni ska göra) och för att jag endast kan ringa nödsamtal på min mobil just nu... (det gäller även andra personer som försökt nå mig.) men jag kanske får resten att ditt meddelande sen:P
meeeen, risken finns ju att jag kommer skämma bort din lilla flicka med... mina missar är dom bortskämdaste katterna jag mött, jadu.. räkor ska det vara! får hon äta sånt?:P å ja... på menyn står ju: räkor, tonfisk, mjuk kattmat, två sorters hård mat och kattgodis. du får väl säga till om hon inte får äta nått av d:D


Saga.... Mimmi och Tuffsans blivande lekkamrat:D

Vaken

jag har ju vart sjukligt trött länge nu. det är riktigt jobbigt, å jag e ju inte den som vill gå till doktorn. har nu i en tid av över ett år, sovit middag varje dag, just för att jag är så trött. sover efter jobbet, upp å gör mat, sen sova lite till, sen kolla på tv, sen sova. så har många av mina dagar sett ut efter jobbet. vet inte riktigt vad det beror på.. ska nu iaf försöka "vänja" mig av med å sova. så det är 3e dagen nu jag inte sovit middag, men jag är ju sjukligt trött nu. gäller att jag håller igång, annars är det svårt att vara vaken. så det kommer ju bli tidiga kvällar istället. men förhoppningsvis blir det bättre och bättre. provar oxå med att äta lite järntabletter. så ska försöka hålla mig vaken lite till ikväll.
har nyss vart å storhandlat ikväll... å ikväll blir det pepparkakor och julmust framför tv:n. hihi! mumma:D


Myshörna

hållt på förfullt med att ställa upp lite av calles grejer var stans.. å har ändrat på några få saker... jag e ju rätt noga av mig ;) det har du inte märkt va calle?
idag fick jag en så kallad snilleblixt á la sofia. jag å mina impulser + mitt shoppingbehov:D. började med att jag tog bort kattburarna och slängde in dom i en garderob. sen flytta jag på frysen. så hade jag på en duk, en vas å lite ljus. men så såg man ju inte det så bra för dörren var ivägen. så då lyfte jag av dörren å bar ner den till källaren. å då var det ju ett hörn ledigt. perfekt för en fåtölj och ett litet bord. ;)
vidare till ikea där jag hittade min fåtölj och bord.. å lite ljus och sånt. så för 2000 kr får man sig en liten myshörna. köpte även två hyllplan, som ska sättas upp där.. där spritflaskor ska stå. calle har inte mycket å säga till om här inte... men så länge jag betalar är det nog lugnt;)
så äääntligen har jag fått ordning på mitt bar-rum:D så snart får ni komma å prova.


min lilla myshörna


massor av lasse åberg- glas


lite ljus över barbordet


dekoration på frysen


ett hörn med blommor


ny blomma i tv-rummet


lasse åberg-tavla över köksbordet


lite mer åberg-tavlor.. å klockan e flyttad till över dörren

ja, lite små ändringar här och där är det nu. :D

Flyttlass

idag har vi hållt på å flytta. å nu är man sambo på riktigt:D tog 3 timmar å grejsa. det mesta av hans saker står nu i mitt förråd. medans lite småsaker som blommor och tavlor å sånt fick komma upp till lägenheten.
lånade en liten skåpbil av calles jobb åsså hjälpte jocke till med flytten. jäkligt smidigt ändå. kommer nog ha träningsvärk i armarna imorgon.
har dock inte plockat upp hans saker än.. så det står en hög med lådor i hallen, lite saker jag godkännt får komma upp;) haha, närå:D




Yra i nattmössan

ja, imorse yrade jag då iaf... enligt calle. själv minns jag ju ingenting. det va inte så långt innan klockan skulle ringa. då frågade jag: "vad ska man ha för tvättmedel för att få bort däckmönster från tröjan?"
haha, man blir ju lite full i skratt om vad man drömmer egentligen. fattade ingenting när calle berätta vad jag sagt. haha, så man låg då å skratta i sängen i morse:P
kan det bero på att calle har en t-shirt med däckmönster på? eller blev jag överkörd?



idag va man iaf boss på jobbet, å nu är jag helt slut.. inte för vi hade mycket å göra, utan för det e så mycket å tänka på. för det första ska jag tänka på allt som jag å mina chefer gör å göra allt sånt. sen ska jag säga till dom andra vad dom ska göra oxå. får väl se om jag glömt nå, men vet iaf att jag gjort det viktigaste.
ikväll ska vi iaf åka  packa lite hos calle, sen blire nog en pizza oxå. imorgon går flyttlasset hit.

Madeira

Imorgon.. fredagen den 13e, då åker mamma och pappa till Maderia och blir borta en vecka. man e ju lite avundsjuk, skulle va skönt att komma bort lite. men det går ju inte för mig nu framåt jul, då vi har mycket att göra på jobbet. Å Madeira har väl den kortaste landningsbanan med...så vi får hoppas flygturen och allt går bra när det är otursdagen. man är ju lite vidskeplig sådär.. men inte så farligt.:P
å cheferna är ledig imorgon.. så det e ju jag som har allt på mina axlar, så jag hoppas det går bra.


Madeira



Jag, mamma och pappa. Satt i baren på julafton, på Teneriffa. väldigt annorlunda jul va d:D

Kalas på stan

11 november, ja lindas födelsedag såklart. firades på stan över en fika. presentöppning blev det oxå. av mig fick hon parfym och presentkort på bio. och av maja och kristin fick hon spikmatta, massagegrej å lite "hemmaspa". jennys present kommer senare:P knäpptes inga kort.. så blir gamla som vanligt:P skärpning!


födelsedagsbarnet Linda


firarna:P


min fika vart endast en cappucino idag... va redan så mätt... åt mitt första julbord idag.

Personlighetstest

brukar inte göra sånna här test, men nu gjorde jag ett test för att titta hur bra det stämde in... å ja, tycker det passar in väldigt bra på mig:)

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker

¨
http://se.41q.com/index.41q?a=1 


Ensam mamma söker

igår var det det sista avsnittet av Ensam mamma söker.. som vanligt fastnar jag i det programet. tycker det e lite mysigt:P calle e väl inte överförtjust i d.. men han fick "glatt" titta igår. åt en god ostbricka samtidigt. kändes som att jag aldrig blev mätt, så jag fick hejda mig å äta mer. calle fick äta passionsfrukt för första gången... han tyckte det var gott.  fick hindra han tidigare i veckan då han bara tänkte ta en tugga av passionsfrukten. haha:D
å det blev ju iaf lyckat i 2 av 3 par i ensam mamma. helena valde ju inte så oväntat oscar. som nu håller på å flyttar ihop. och ulrika valde lasse, inte heller så oväntat. dom snackar om barn. å madde från sandviken valde inte nån, å e nu lycklig singel. va ju tvungen å se hur det gick efterråt på tv3.se.. hihi


ikväll ska vi gotta oss i glass, banan och hemmagjord chokladsås:D

Risgrynsgröt

Är i Åmot nu och som vanligt vaknar jag alltid tidigt på morgon. å idag va det nog mest för att jag la mig redan efter kl åtta igår, kände mig inte så kry. och idag är det även farsdag, men jag gav min present igår. chokladask och 18 lotter:P pappa blir jämt lite småsur på mig när han tycker att jag handlar för för mycket:P
håller iaf på att kokar risgrynsgröt nu. dom andra ligger fortfarande i sängen, så jag hoppas att dom e sugen på gröt när dom klivit upp. den e klar om typ 20 min. tänkte att d skulle va gott med lite gröt på morgonkvisten. hehe.

Underbar kille



idag när jag kom hem från jobbet så fick jag en liten överraskning. en fin bukett med blommor. IGEN! jag blir verkligen bortskämd, men jag gillar å bli behandlad som en liten prinsessa;) å som ni ser är det inte bara jag som gillar blommor:D mycket trevligt att ha blommor på bordet. på kortet stod det "Jag älskar dig! tack för att du finns! / Calle"
han var även och åt på jobbet idag. jag hann inte prata med han så mycket, för jag fick lite å göra. men han berätta att han bokat bord på Absint ikväll kl 7. å sen blire vidare med bio. vet inte vilken film det blir än. gillar en kille som kan ta lite egna insiativ:D jag skulle iaf vara klar kl sex sa han. så då hinner jag nog med en liten tuppis med:P annars somnar jag väl under filmen.
calle har kurs hela helgen. så imorgon åker jag till åmot och stannar där till söndag. å har med mig farsdagspresent till pappa. blir nog en trevlig helg. är ju inte i åmot så ofta nuförtiden. å katterna får springa ute lite:D

Försvunnen



OCKELBO (Uppdaterad 13.30) Ett stort räddningspådrag sattes i gång på onsdagen efter att en 42-årig kvinna försvunnit. Sammanlagt ett hundratal personer hjälptes åt att gå skallgång i skogarna runt platsen där hon syntes till senast.
Den 42-åriga kvinnan försvann från sitt hem på Marstrandsvägen under tisdagseftermiddagen. Redan under kvällen och natten sökte anhöriga, vänner och andra frivilliga efter kvinnan och under onsdagen sattes ett ordentligt räddningspådrag igång.
– Den senaste iakttagelsen var här vid OKQ8 vid 16.40 i går, så vi utgår härifrån i vårt sökande, säger polisens insatschef Christer Lindén.15-20 poliser, lika många ur hemvärnet och ett 20-tal civila, anhöriga och vänner, deltog i den organiserade skallgången. Ett antal hundförare fanns också med i pådraget, hemvärnet bidrog med mc-förare som sökte av småvägar – och en helikopter med värmekamera svepte över trädtopparna.
Kvinnan är enligt polisen cirka 170 centimeter lång, kraftigt byggd och har rödbrunt, halvlång, lockigt hår. Vid försvinnandet var hon troligen klädd i svarta träningsbyxor samt svart och vit, alternativt helsvart, jacka.

1400...

Köttbullar har jag gjort idag. men men.. bara å bita ihop inför julen nu. är inte direkt jobbigt å rulla själva köttbullarna. det jobbiga är när man måste springa å tvätta händerna hela tiden om man måste ta kassan, svara i telefon, eller göra annan mat. men jag klara ju av det idag med. köttbullar på över 20 kg blev det. så jag chansar på att d blev runt 1200-1500..så 1400 får bli bra. för jag orka faktiskt inte räkna:P



å det e en aning pinsamt sen personalfesten.. många av dom som ragga på mig på personalfesten har inte vågat sig in till oss än:P men d känns skönt... men dessto mer pinsamt om man får nån kommentar om festen. :P men roligt som satan va d.


Blåmärken

som vanligt får jag lätt blåmärken. å nya blev det när calle bar upp mig för trapporna på fyllan. hade ju inte räknat med annat ioförsig. brukar ju dock ta så lång tid innan dom försvinner tycker jag. så nu får jag har lite fina märken ett tag på arm och ben.





dom syns ju dock inte så mycke...


2 mån

idag firar jag och calle 2 månader. kanske man borde hitta på något idag.. nå litet iaf. är fortfarande inte kry. haft feber sen i torsdags å är förkyld å ont i halsen. men d känns som d är på bättringsvägen. vaknade vid kl 6 idag.. låg ju i sängen hela dagen igår.. så borde ju va utvilad. calle sover fortfarande. men katterna är därinne å hoppar på han nu tror jag.
funderar på om jag kanske ska göra en god frukost kanske. har massor av saker hemma. vad vill han då ha tro? ägg å bacon? risgrynsgröt? grillade mackor? massa frukt? hmmm, få se vad d blir.



å tänk att det redan är november... sjukt va tiden går fort!